ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 090816

  • De Amsterdamse aandelenmarkt heeft vandaag afgerekend met maar liefst drie weerstandsniveaus. Het betreft ten eerste het niet meer in de grafiek getekende 61,8% Fibonacci niveau rond 449,6 dat ik gisteravond besprak. De tweede hindernis die werd genomen was die van de top van 1 augustus jongstleden rond 451,7. De derde barrière tenslotte die doorbroken werd was de stippellijn rond 453,3 door toppen uit mei en juni van dit jaar. Het kopende deel van de markt heeft een belangrijke slag geslagen, dit waren drie vliegen in één klap. 

  • Er zijn nu slechts twee niveaus te nemen voor de realisatie van een vervolg naar boven. Het gaat om de toppen rond 456,8 van 27 juli jongstleden en die rond 458 van 21 april van dit jaar. Ik volg de komende tijd uiteraard met u of de markt ook dat varkentje weet te wassen.

AEX daggrafiek BB 090816

  • Stijgt de aandelenmarktindex verder dan kan de bovenste lijn van de banden in de daggrafiek met Bollinger Bands in theorie als weerstandslijn functioneren. Daar aangekomen zal ik kijken of er een top tot stand komt. De lijn wordt overigens niet altijd bereikt, wil ik daaraan toevoegen.   

AEX uurgrafiek 090816

  • Net als gisteren maak ik bij de uurgrafiek de opmerking dat de stijgende trend intact is zolang de AEX index boven lijn l koerst. Die lijn houd ik dus in de gaten mocht er morgen een daling plaatsvinden. De doorbroken stippellijn rond 453,3 kan eventueel als steunlijn dienen en dus een daling voorkomen.

AEX kwartiergrafiek 090816

  • Om te beginnen let ik morgen echter niet op het koersverloop ten opzichte van de stippellijn rond 453,3 of lijn l, maar eerst op de ontwikkeling ten aanzien van lijn n. Zolang de beursgraadmeter boven die lijn staat moet ik immers sowieso uit gaan van een vervolg naar boven. Het vervolg hangt alleen af van 453,3 en lijn l indien het van een daling onder lijn n komt.

Resumerend: 

Het kopende deel van de markt sloeg vandaag drie vliegen in één klap. Er werd namelijk afgerekend met drie weerstandsniveaus, te weten 449,6, 451,7 en 453,3. Er resten de markt twee potentiële weerstandsniveaus, dat zijn de toppen rond 456,8 en 458 die moeten worden doorbroken voor de realisatie van een voortzetting naar boven. Het eerste waar ik morgenochtend naar kijk is het verloop ten opzichte van lijn n in de kwartiergrafiek. Zolang de AEX boven die lijn staat ga ik uit van een vervolg naar boven, met de twee genoemde toppen als mogelijke doelen. Zou de beursgraadmeter onder lijn n belanden dan hangt het vervolg af van het verloop ten opzichte van het potentiële steunniveau 453,3 en lijn l. De trend naar boven is intact zolang de beursindex boven deze laatste lijn koerst. 

En dan nog dit...

De winst van een procent voor de AEX index was niets in vergelijking met de stijging die in Duitsland werd gerealiseerd. De DAX steeg daar met maar liefst tweeënhalf procent.

  • De grote stijging heeft te maken met het gegeven dat vanmorgen al snel de toppen uit januari en april van dit jaar werden doorbroken. Dat vormde een koopsignaal. Toen later op de dag ook nog het 50% Fibonacci niveau van de daling april 2015 - februari 2016 rond 10.545 werd doorbroken was het helemaal feest. De eerstvolgende en meest belangrijke barrière in deze grafiek is het 61,8% niveau rond 10.980. Laten we dit afronden naar 11.000 punten. Dat is de volgende barrière waar de DAX boven moet worden gebracht ter handhaving van de opgaande beweging. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 9 aug 2016, 19.36u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

9 aug 09.15u: Nieuwe poging om AEX hoger te brengen

9 aug 10.00u: Top gister met korte aanval uitgenomen

9 aug 11.00u: AEX gearriveerd bij eerder gevormde top

PostNL: Bedrijf verraste markt met aankondiging dividend

9 aug 12.00u: Een top bij het weerstandsniveau 451,7

9 aug 14.00u: Lunchpauzeaanval op weerstandsniveau

9 aug 15.00u: Steeds weer doorbraakpogingen bij 451,7

Vopak: Oplopend binnen een driehoek in kwartaalgrafiek

9 aug 16.00u: Beursgraadmeter is verder opgelopen

9 aug 17.00u: Het ene na het andere niveau gaat eraan

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven