ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 290816

  • Iets na tienen vanmorgen stond de AEX op een verlies van een procent, het zag er niet goed uit. Het slot van de dag lag echter slechts 0,2% onder dat van afgelopen vrijdag. De aandelenmarkt toonde dus opnieuw veerkracht. De daling van een procent boezemde marktdeelnemers immers geen angst aan, maar zette hen aan tot kopen. Er wordt nog steeds aangestuurd op een voortzetting naar boven.

  • Dit blijkt ook uit de candle die vandaag tot stand kwam, een zogenaamde hammer. Het gaat om een candle die steun aangeeft en een mogelijk vervolg naar boven. Voor de realisatie van dit vervolg naar boven is achtereenvolgens een doorbraak door het hoogste punt van afgelopen vrijdag 453,7 en de top van vorige week woensdag 454,2 nodig. Gaat de beursgraadmeter verder naar boven dan zijn dat dan ook de eerste grenzen waar ik op let. Een eventuele stijging boven 454,2 zou een vervolg naar 456,4 of hoger waarschijnlijk maken.

  • Een slot onder het laagste punt van vorige week donderdag 448 daarentegen zou het technische beeld zwakker maken.

AEX daggrafiek BB 290816

  • Het technische beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands voorziet nog steeds in een voortzetting naar boven. De AEX bleef ook vandaag namelijk boven de middellijn van deze indicator. Een vervolg omhoog is aannemelijk zolang deze middellijn niet alsnog naar beneden met een slotstand doorbroken wordt.   

AEX uurgrafiek 290816

  • De laatste candle die vandaag in de uurgrafiek werd neergezet is een zogenaamde inverted hammer. Het gaat om een potentieel toppatroon, waarop echter nog wel een rode candle moet volgen om er daadwerkelijk een top van te maken. Op dit moment is dus nog niet zeker of het inderdaad om een top gaat.

AEX kwartiergrafiek 290816

  • De koersontwikkeling morgen is in ieder geval positief indien de beursgraadmeter boven lijn w blijft. Dat is de steunlijn die onze beursgraadmeter vandaag begeleidde naar boven.
  • Daalt onze marktgraadmeter morgen opnieuw dan ga ik in mijn updates met behulp van nieuw te plaatsen Fibonacci lijnen op zoek naar potentiŽle steunniveaus.

Resumerend: 

De AEX index stond vanmorgen al snel op een verlies van een procent, maar beleggers toonden zich niet onder de indruk. De graadmeter werd gekocht en aan het einde van de dag bedroeg het verlies slechts 0,2%. De beursgraadmeter handhaafde zich boven de middellijn van de Bollinger Bands en in de daggrafiek werd een potentieel bodempatroon neergezet. Beide zaken geven aan dat de markt nog steeds streeft naar een vervolg naar boven. Voor de verwezenlijking daarvan dient achtereenvolgens een doorbraak door 453,7 en 454,2 te worden bewerkstelligd, want dan kan de graadmeter naar 456,4 of hoger. Zou de graadmeter daarentegen dalen en onder 448 sluiten dan zou dat het technische beeld zwakker maken. 

En dan nog dit...

Veerkracht is niet alleen voorbehouden aan onze beurs, maar ook aan die in de Verenigde Staten. Een vorige week gevormd toppatroon in de Dow Jones lijkt vandaag ongeldig te worden.

  • Een hoofd en schouders patroon dat vorige week door een daling onder 18.468 tot stand kwam lijkt vandaag door een terugkeer boven dat niveau ongeldig te worden. De Dow Jones heeft steun gevonden bij de stippellijn rond 18.350, een lijn door de top van mei 2015. We moeten nog even een slag om de arm houden, voor het ongeldig worden van het patroon geldt immers de slotstand van vanavond ten opzichte van de grens 18.468. Het ziet er op dit moment echter naar uit dat de vorming van het toppatroon teruggedraaid gaat worden, ook op Wall Street toont men dus veerkracht. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 29 aug 2016, 18.43u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

29 aug 09.15u: Eerste candle bij 61,8% stijging vrijdag

29 aug 10.00u: Rode candles gevolgd na eerste update

29 aug 11.00u: Kopende deel van markt opnieuw actief

Aalberts: Ä 30,40 en Ä31,90 zijn de te doorbreken niveaus

29 aug 12.00u: Top bij 61,8% niveau tot stand gekomen

29 aug 14.00u: Lunchpauze benut voor realisatie stijging

Corbion: Top uit 2015 rond Ä 23,15 is onlangs doorbroken

29 aug 15.00u: Aandelenmarkt toont opnieuw veerkracht

Altice; Aandeel bevindt zich nog steeds in grote driehoek

29 aug 16.00u: Verder omhoog na Amerikaanse opening

29 aug 17.00u: Vervolg omhoog na een zijwaartse fase

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven