ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 140416

  • De kleine candle die vandaag ontstond in de daggrafiek staat met de onderkant op de gisteren doorbroken lijn 448,9. Die lijn, de neklijn van een groot omgekeerd hoofd en schouders patroon, fungeerde als steunlijn en het patroon bleef hierdoor geldig. Het is ook morgen weer van belang dat de AEX boven deze lijn blijft. Realiseert de markt een voortzetting naar boven dan is het 61,8% niveau rond 460 waarover ik gisteren schreef het eerstvolgende richtpunt.

  • Ondertussen ben ik benieuwd of het gap dat gisteren tussen 440 en 444,1 open bleef binnenkort nog gesloten wordt. De beursgraadmeter zou daarvoor naar 440 of lager moeten gaan. Dit is echter alleen aan de orde indien de beursindex onder 448,9 komt. Zou dat gebeuren dan neem ik aan dat we stappen richting 440 gaan zetten.

AEX daggrafiek BB 140416

  • De AEX is bij de bovenste lijn van de Bollinger Bands gebleven. Dit is een potentiŽle weerstandslijn en dat kan dus een daling opleveren. De lijn is door het positieve koersverloop echter naar boven gedraaid. Blijft de graadmeter in de buurt van deze lijn dan kan dat een nieuwe stijgende trend opleveren. Het is morgen dus zaak te volgen of de index bij de bovenkant van de indicator blijft.

AEX uurgrafiek 140416

  • Het hoogste punt van vandaag is 452,2, wordt dat uitgenomen dan houdt dat een vervolg richting 460 in. Bij een eventuele terugkeer onder 448,9 daarentegen ga ik uit van een terugkeer naar het gap van gisteren.

AEX kwartiergrafiek 140416

  • De markt is gezien de licht stijgende lijn onder de candles van vandaag voorzichtig optimistisch gestemd. Een daling onder deze lijn zou inhouden dat de stippellijn rond 448,9 onder druk komt te staan en eventueel doorbroken wordt.

Resumerend: 

De kleine candle die vandaag in de daggrafiek ontstond staat met de onderkant op de neklijn van het gisteren gevormde omgekeerd hoofd en schouders patroon. Dit grote bodempatroon bleef hierdoor intact, wat in een voortzetting naar boven kan resulteren. Het eerste doel zou dan 460 zijn, we gaan verder in die richting indien de top rond 452,2 van vandaag doorbroken wordt. De AEX moet morgen uitaard opnieuw boven 448,9 blijven. Zou dat niet gebeuren dan resulteert dat naar ik aanneem in een daling naar het gap dat gisteren tussen 440 en 444,1 open bleef. Ik veronderstel dat het gap dan gesloten wordt met een daling naar 440 of lager.

En dan nog dit...

De Japanse beurs steeg de afgelopen dagen letterlijk met sprongen, gestuurd door een zwakke yen en peptalk vanuit de overheid en de centrale bank. Het was een bijzonder koersverloop.

  • Een stijging van 7,3% in slechts drie dagen, Japanse beleggers sloegen wederom zelfverzekerd aan het kopen. Met twee gaps tussen de candles van deze dagen levert dat een bijzonder beeld op in deze grafiek. Er zal ook wel wat short covering aan te pas zijn gekomen en wellicht ook aankopen van de centrale bank. Het zijn bijzondere sprongen die werden gemaakt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 14 apr 2016, 19.47u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

14 apr 09.15u: Steun bij de gisteren doorbroken lijn

14 apr 10.00u: Nog geen vervolg omhoog gerealiseerd

14 apr 11.00u: Geen verandering gekomen in het beeld

14 apr 12.00u: Poging om lijn als steunlijn te gebruiken

Royal Dutch Shell: In herstel, wel met vlag in wording

14 apr 14.00u: Markt streeft naar vervolg naar boven

14 apr 15.00u: Geen renteverhoging in april, AEX hoger

14 apr 16.00u: AEX is na opening Wallstreet gedaald

14 apr 17.00u: Stijgende lijn onder verloop van de dag

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven