ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 011015

  • Beleggers zijn volledig de weg kwijt. Vanmorgen lieten de markt zich verleiden tot een 1,3% hogere opening, maar het slot lag 0,6% onder dat van gisteren. De candle die hierdoor is ontstaan is een engulfing bearish line en dat is een potentieel toppatroon. De bovenkant ervan staat bij het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 441,6 - 405 dat op 427,7 ligt. Dit is een potentieel weerstandsniveau, een grens waar topvorming op kan treden. Op grond van de vorming van deze candle bij dit niveau neem ik vooralsnog aan dat we morgen een vervolg naar beneden krijgen.

AEX daggrafiek BB 011015

  • De bovenkant van de candle van vandaag staat tevens bij de middellijn van de Bollinger Bands. Deze lijn fungeerde als weerstandslijn, ook dit maakt een voortzetting naar beneden morgen tot de meest aannemelijke ontwikkeling.

AEX uurgrafiek 011015

  • De AEX is een klein stukje het gap in gegaan dat gisteren ontstond. Het ligt voor de hand dat dit gap gesloten gaat worden met een daling naar 415 of eventueel lager.

  • Steun kan er zijn bij het 50% niveau van de stijging 405 - 428,1 rond 416,6 en, bij een daling onder 415, rond het 61,8% niveau 413,8. Onder 413,8 zou een voortzetting naar 406,6 of lager het voor de hand liggende vervolg zijn.

AEX kwartiergrafiek 011015

  • De markt maakte met de laatste drie candles een kleine stijgende wig, men houdt gezien dit nog niet afgemaakte patroon rekening met een daling.
  • Kiezen beleggers morgen toch weer voor een hogere opening dan zal ik in mijn updates de weerstandsniveaus bepalen waar we dan mee te maken hebben. Dat kan ik nu nog niet bepalen omdat er geen duidelijke bodem staat in de grafiek.

Resumerend: 

Het was met een 1,3% hogere opening en een 0,6% lager slot opnieuw een bijzondere dag. De candle die in de daggrafiek ontstond is een potentieel toppatroon. Het gegeven dat deze bij het 61,8% niveau in de daggrafiek en de middellijn van de Bollinger Bands ontstond doet me aannemen dat de AEX morgen verder daalt. Het gap van gisteren moet bovendien nog gesloten worden en dat vergt een daling naar 415 of lager. Steun kan er zoals we in de kwartiergrafiek zagen zijn bij 416,6, 415 en 413,8, onder 413,8 pas weer bij 406,6. Gaat de beursindex bij dit grillige sentiment van de laatste tijd toch weer omhoog dan leest u in mijn updates bij welke grenzen dan eventueel weerstand gevonden kan worden, daar kan ik nu bij het ontbreken van een goede bodem nog niets over zeggen.

En dan nog dit...

Het koersverloop van de S&P500 is bizar, daarom bespreek ik het vanavond nogmaals. De index keerde terug boven een lijn waar de graadmeter normaal gesproken onder had moeten blijven.

  • De S&P500 sloot gisteren ruim boven de stippellijn rond 1910, waarmee het hoofd en schouders patroon dat afgelopen maandag ontstond ongeldig werd. De stippellijn had normaal gesproken als weerstandslijn moeten fungeren, dat is de gebruikelijke gang van zaken. De lijn werd echter een half uur voor het slot doorbroken, een zeer goed gekozen moment door kopers van futures op deze index omdat zo'n doorbraak dan gezien de korte tijd die overblijft meestal niet meer teruggedraaid wordt. Het patroon verloor dus zijn waarde. Vandaag zien we vervolgens een daling. De daling is echter niet dusdanig groot dat het al een omkeer genoemd mag worden, het is dus afwachten wat het resultaat uiteindelijk wordt. Een slot onder de stippellijn rond 1910 zou de kans op een vervolg naar beneden groot houden. Dat vervolg naar beneden is ook de meest waarschijnlijke ontwikkeling op grond van de eerder gevormde stijgende wig j-j', een patroon dat twee weken geleden al een vervolg naar onderen aangaf. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 1 okt 2015, 18.47u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

1 okt 09.15u: Opnieuw een gap naar boven gevormd

1 okt 10.00u: AEX aangekomen bij weerstandslijnen

1 okt 11.00u: Veel strijd rond Fibonacci niveau 427,7

1 okt 12.00u: Beursindex bij bovenkant van het gap

1 okt 14.00u: Het gap van vanmorgen is gesloten

1 okt 15.00u: Steun gevonden bij top van gisteren

1 okt 16.00u: Bij volgend potentieel steunniveau

1 okt 17.00u: AEX nu ook in het gap van gisteren

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven