ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 261015

  • De candle van vandaag staat tegen het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 506,1 - 401,9 dat rond 466,3 ligt. Het niveau werd opnieuw niet doorbroken, hetgeen inhoudt dat er nog steeds een top kan ontstaan. Een stijging boven het hoogste punt van afgelopen vrijdag 468,6 zou echter alsnog een voortzetting naar boven betekenen.

  • Vrijdag ontstond tussen 459,1 en 460,9 een gap in de grafiek, dat gebied bleef leeg. Omdat gaps meestal gesloten worden houd ik rekening met een daling naar 459,1 of lager, dat zou tenslotte de normale ontwikkeling zijn.

AEX daggrafiek BB 261015

  • De AEX staat bij de bovenste lijn van de Bollinger Bands, maar een top staat er niet. In theorie kan de index dus verder stijgen, samen met de bovenkant van de banden. De graadmeter kan echter ook dalen vanaf de lijn, we kunnen op grond van deze indicator dus niet anders dan alle opties open houden.

AEX uurgrafiek 261015

  • We staan met een laagste koers van 461,6 niet ver meer van de bovenkant van het nog te sluiten gap. Een daling onder dit punt zou naar ik veronderstel resulteren in een daling naar 459,1 of lager.

AEX kwartiergrafiek 261015

  • De laatste candles in de kwartiergrafiek vormen samen een kleine vlag. Een uitbraak naar beneden zou een vervolg naar beneden inhouden, een uitbraak naar boven zou het patroon ongeldig maken. De waarde van een klein patroon als dit dat aan het einde van de handelsdag ontstaat is overigens klein. Koersontwikkelingen op andere markten en nieuwsberichten zijn belangrijker, ik wil dus geen conclusie trekken uit de aanwezigheid van het patroon in de grafiek, anders dan dat de markt aan het einde van de middag een opzetje voor een daling heeft gemaakt.

Resumerend: 

Het 61,8% niveau 466,3 in de daggrafiek is vandaag wederom niet doorbroken en dat wil zeggen dat topvorming bij dit niveau nog steeds mogelijk is. Dit zou veranderen bij een stijging boven het hoogste punt van afgelopen vrijdag 468,6, want dat zou een voortzetting naar boven inluiden. Het zou echter logischer zijn als de AEX zou dalen, want we hebben het gap van vrijdag nog te sluiten. Dit vraagt om een daling naar 459,1 of lager, van die ontwikkeling ga ik voor morgen dan ook uit. Die ontwikkeling krijgen we naar ik veronderstel daadwerkelijk op het moment dat onze beursindex onder het laagste punt 461,6 van vandaag belandt.

En dan nog dit...

We zagen dat er in de AEX nog een gap te sluiten is. Dat is niet alleen bij onze index zo, maar bijvoorbeeld ook bij de Nasdaq.

  • Het gap dat jongstleden vrijdag in de daggrafiek van de Nasdaq ontstond doet me rekening houden met een terugkeer naar 4927, het hoogste punt van vorige week donderdag, of lager. Vandaag maakt de Amerikaanse markt tot dusverre echter nog geen aanstalten in die richting, want de index is iets opgelopen. Er kan echter nog veel veranderen in tweeŽnhalf uur (beurs sluit om 21.00u onze tijd), uitsluiten wil ik een terugkeer van deze graadmeter naar het leeg gebleven gebied dus niet. Gebeurt het vandaag niet dan blijft deze daling voor morgen boven de markt hangen. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 26 okt 2015, 18.44u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

26 okt 09.15u: Naar beneden uitgebroken bij opening

26 okt 10.00u: Steun rond steunniveau van vrijdag

26 okt 11.00u: Opgaande beweging in kwartiergrafiek

26 okt 12.00u: Dalende lijn intact, nog geen daling

26 okt 14.00u: Omhoog vanaf nieuw steunniveau

26 okt 15.00u: Top bij het 61,8% Fibonacci niveau

ASMI: Lange trend intact zolang steunlijn intact blijft

26 okt 16.00u: Bijna terug bij bodem van vanmorgen

26 okt 17.00u: AEX onder de bodem van de ochtend

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven