ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 271015

  • We hebben er een paar dagen op moeten wachten, maar uiteindelijk is het gap dat afgelopen vrijdag tussen 459,1 en 460,9 ontstond gesloten. Jammer dat het zo lang moest duren. Het is immers gemakkelijker als het snel gebeurt, dan hoef je er geen rekening meer mee te houden.

  • Er kan steun liggen in de buurt van de onderkant van een gap en dat wil zeggen dat we morgen moeten gaan kijken of de AEX wellicht stijgt.

AEX daggrafiek BB 271015

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de bovenste lijn naar beneden gekruld en de AEX gedaald vanaf de lijn. Dit kan in theorie resulteren in een daling naar de middellijn van deze indicator.

AEX uurgrafiek 271015

  • Vanmorgen voorzag ik de uurgrafiek van de lijnen a en a', lijnen die samen een vlag in wording vormen. Het slot van de dag lag precies op de onderkant van dit patroon. Wil het geldig blijven dan zal de beursgraadmeter morgen meteen moeten stijgen. De vlag zou op de bij dit patroon gebruikelijke wijze worden afgerond bij een uitbraak naar boven, dat zou een aanwijzing zijn voor een omhoog gericht vervolg. Uiteraard zouden de toppen rond 466,2 en 468,6 vervolgens doorbroken moeten worden om dat vervolg te verwezenlijken.

  • Een uitbraak naar beneden uit de vlag zou het patroon onbruikbaar maken. In de grafiek staan Fibonacci lijnen over de stijging 444,8 - 468,6. Twee niveaus van toepassing op deze stijging zouden bij een uitbraak naar beneden mogelijke doelen zijn, te weten het 50% niveau rond 456,7 of het 61,8% niveau rond 453,9.

AEX kwartiergrafiek 271015

  • Veel vertrouwen in een vervolg naar boven toonde onze markt vanmiddag niet. Het slot lag namelijk op het laagste punt van de dag. Er moet echt kracht worden opgedaan wil dit nog resulteren in hogere standen. Ik kijk met nieuwsgierigheid uit naar de opening van morgenochtend, want dit zou goed uit kunnen lopen op een uitbraak naar beneden.

Resumerend: 

Het gap van afgelopen vrijdag is gesloten, dat hebben we gehad. De AEX zou morgen in principe op kunnen lopen, want er kan steun liggen in de buurt van de onderkant van het gap. Er is in de uur- en kwartiergrafiek bovendien sprake van een vlag in wording, een patroon dat kan resulteren in een voortzetting naar boven. Er is een uitbraak naar boven uit de vlag nodig wil men dit bewerkstelligen, gevolgd door een stijging door toppen rond 466,2 en 468,6. Veel vertrouwen in een voortzetting naar boven toonde de markt vanmiddag echter niet, want de index sloot op het laagste punt van de dag. Het is dus allerminst zeker dat we morgen een stijging gaan zien. Zou de AEX naar beneden uit de vlag breken dan wordt dit patroon ongeldig. Mogelijke doelen zijn dan de Fibonacci niveaus rond 456,7 of 453,9 in de uurgrafiek.

En dan nog dit...

Het gap van vorige week vrijdag in de AEX mag dan gesloten zijn, in de CAC40, Eurostoxx50 en DAX zijn de gaps van die dag nog open. We werpen een blik op de daggrafiek van de laatste van deze drie.

  • De laatste drie candles vormen een potentieel toppatroon met de naam evening star. Het hoogste punt hiervan staat bij het 61,8% Fibonacci niveau van de daling juli-augustus. Beide factoren maken in combinatie met het nog te sluiten gap morgen een daling bij onze oosterburen tot de meest waarschijnlijke ontwikkeling. Dat zou in de AEX dus wel eens een uitbraak naar beneden uit onze vlag kunnen worden. Als de Duitse beurs daalt dan doen wij dat vast ook. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 27 okt 2015, 18.30u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

27 okt 09.15u: AEX naar beneden uit de kleine vlag

27 okt 10.00u: De markt ligt er verrassend sterk bij

27 okt 11.00u: AEX in richting van bovenkant gap

27 okt 12.00u: Bovenkant van patroon niet bereikt

27 okt 14.00u: Beursindex teruggekeerd bij het gap

27 okt 15.00u: Gap van vrijdag is vrijwel gesloten

27 okt 16.00u: Een tiende punt scheelt het nog

27 okt 17.00u: Het gap is alsnog geheel gesloten

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven