ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX maandgrafiek 050315

  • ECB-voorzitter Draghi bezorgde onze aandelenmarkt door de concretisering van zijn plannen een winst van 1,1%. Dit had in de maandgrafiek een uitbraak naar boven tot gevolg, vandaar dat ik deze slotanalyse opnieuw met de maandgrafiek begin. De AEX staat boven lijn k en dat houdt in dat de beursgraadmeter het kanaal p-k aan de bovenzijde heeft verlaten. 

  • Lijn k ligt deze maand rond 487. We hebben vier beursdagen gehad van de maand. De aandelengraadmeter dient de resterende achttien handelsdagen van maart boven 487 te blijven, wil er aan het einde van de maand definitief een uitbraak staan.

  • Zolang de AEX boven 487 blijft kan de beursindex bij een vervolg naar boven door naar het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 703,2 - 195 rond 509. Dit zou veranderen mocht de graadmeter terugkeren onder lijn k, want dan zouden we toch nog een correctie in kunnen gaan.

AEX daggrafiek 050315

  • De top van afgelopen maandag is uitgenomen, de markt opteert voor een opwaartse voortzetting. Voorwaarde daarvoor is dat de AEX boven lijn j blijft, die ligt morgen rond 483.

  • In de grafiek ziet u een nieuwe lijn, namelijk lijn j'. Deze lijn vormt samen met lijn j een stijgend kanaal en is daarmee een goed doel in het geval van een vervolg naar boven. De lijn vinden we morgen rond 494,2.

AEX daggrafiek BB 050315

  • Het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands is onverminderd sterk. De trend is onverkort naar boven gericht.

AEX uurgrafiek 050315

  • Op 18, 23 en 24 februari jongstleden werden er gaps gevormd in de AEX-index. Deze gaps bleven open, wat in tegenspraak is met de klassieke theorie dat gaps veelal gesloten worden. Vandaag is opnieuw een gap ontstaan, namelijk tussen 483,6 en 484,8. Ook dat bleef open en de theorie kan vooralsnog dus op de schop. Morgen kijk ik voor alle zekerheid uiteraard nog wel of het gap wellicht alsnog gesloten wordt met een daling naar 483,6 of lager. Dit is met name van  belang indien de AEX terugkeert onder de vandaag doorbroken grens 487.

AEX kwartiergrafiek 050315

  • Vanmiddag ontstond de wig o-o' in de kwartiergrafiek. Dit patroon werd afgerond met een uitbraak naar beneden, maar kopers zorgden in de slotveiling voor een terugkeer bij de onderkant van deze formatie. Vormt deze weerstand dan kan morgen alsnog een daling volgen. Breekt de graadmeter echter naar boven door de lijnen o en o' dan hebben een voortzetting naar boven, want dan heeft de wig geen waarde meer.

Resumerend: 

De AEX is in de maandgrafiek naar boven uit het kanaal p-k gebroken, het is een eerste stap naar een blijvende uitbraak. De index dient de resterende achttien beursdagen van maart boven 487 te blijven, wil er aan het einde van de maand definitief een uitbraak staan. Dat kunnen we dus volgen. Zolang de beursindex boven 487 staat is 509 in de maandgrafiek het koersdoel. Voor de korte termijn richt ik me bij een voortzetting naar boven op de bovenkant van het kanaal j-j' in de daggrafiek, morgen rond 494,2. Daar gaan we naar toe als de marktindex in de kwartiergrafiek naar boven door de wig o-o' breekt. Komt het echter van een terugkeer onder 487 dan ga ik kijken of het gap van vandaag eventueel alsnog gesloten wordt. Het zou overbrugd zijn bij een daling naar 483,6 of lager. De stijgende trend in de daggrafiek is bij een daling intact zolang de AEX boven lijn j blijft, die vinden we morgen rond 483.

En dan nog dit...

Gisteren vertelde ik u over strijd die in de AMX wordt uitgevochten tussen kopers en verkopers. Vanavond wil ik het opnieuw over deze graadmeter hebben. Er staat namelijk een boeiend patroon in de daggrafiek van deze index, een patroon dat niet vaak voorkomt.

  • Het patroon in de grafiek is de omgekeerde, dus wijder wordende rechthoekige driehoek i-i'. Boeiend aan dit patroon is dat het zowel een omkeerpatroon als een voortzettingspatroon kan zijn. Het wordt een omkeerpatroon bij een uitbraak naar beneden en een voortzettingspatroon bij een uitbraak naar boven. De conclusie van dit moment is dat de strijd ondanks de overtuigende stijging boven de toppen van deze en vorige week nog niet gestreden is. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 5 mrt 2015, 18.59u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

5 mrt 09.15u: AEX met een gap naar boven gestart

5 mrt 10.00u: Niet ver meer onder top van maandag

5 mrt 11.00u: Vlag in kwartiergrafiek van onze index

5 mrt 12.00u: Uitbraakpoging bij bovenkant kanaal

5 mrt 14.00u: Een doorbraak tijdens de lunchpauze

5 mrt 15.00u: Even terug, daarna toch weer omhoog

5 mrt 16.00u: Gevecht tussen kopers en verkopers

5 mrt 17.00u: Koersverloop in de vorm van een wig

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven