ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX maandgrafiek 020315

  • Er is pas ťťn beursdag van deze maand voorbij en toch is de eerste grafiek die ik bespreek de maandgrafiek van de AEX. Dit doe ik omdat ik u wil laten zien dat onze markt bezig met een uitbraakpoging aan de bovenzijde van het kanaal p-k. Een uitbraak zou een vervolg naar het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 703,2 - 195 betekenen dat rond 509 ligt. Komt er daarentegen geen uitbraak dan kan dat een daling in de richting van de onderkant van het kanaal veroorzaken. Wat de AEX deze dagen doet is dus van belang voor wat erop volgt. Vooralsnog is lijn k niet uitgenomen.

AEX daggrafiek 020315

  • De trend is echter naar boven gericht, wat niet is kan dus nog komen. Stijgt de AEX verder dan wordt lijn k in de maandgrafiek alsnog gepasseerd. Lijn l fungeert nog als steunlijn en zou ons dus verder naar boven kunnen voeren. Bij een eventuele daling onder l zou lijn j de AEX-index nog op kunnen vangen en voor een voortzetting naar boven kunnen zorgen. Voorlopig ziet het er dus nog goed uit.

AEX daggrafiek BB 020315

  • Goed ziet het er ook uit in de daggrafiek met Bollinger Bands. De AEX en de bovenste lijn van de indicator trekken samen op naar boven, wat een sterke trend weergeeft. Die kan best behouden blijven, er is in deze grafiek althans nog niets dat zegt dat deze beweging gaat stoppen.

AEX uurgrafiek 020315

  • De AEX stijgt sinds vanmiddag binnen het kleine kanaal n-n', dat overigens te groot is om als vlag gezien te worden. De ontwikkeling is positief zolang de beursindex in dit kanaal staat of er naar boven uitbreekt.

  • Verlaat de graadmeter het naar beneden dan wordt het letten op de koersontwikkeling ten opzichte van de bodem rond 483,4. Bij een daling daaronder kan er eventueel nog steun zijn rond de top 483 van vrijdagochtend of het 61,8% niveau 482,7, daaronder rond 480.

AEX kwartiergrafiek 020315

  • Grote partijen hebben de slotveiling benut om een doorbraak door toppen tot stand te brengen die vanmiddag bij het 61,8% niveau van de daling van vandaag waren ontstaan. Het is tegenwoordig normaal dat de slotveiling op deze manier misbruikt wordt, een van de tactieken die worden toegepast om de AEX in een beweging omhoog te houden. De veiling is hier echter niet voor bedoeld, laat dat duidelijk zijn.

Resumerend: 

De AEX staat in de maandgrafiek bij de bovenkant van het kanaal p-k, een doorbraak naar boven kwam niet tot stand. Zou die doorbraak er morgen wel komen dan gaat de beursindex verder naar 509, terwijl er juist een daling kan volgen zou de bovenkant van het kanaal intact blijven. De trend is stijgend zolang de index boven lijn l in de daggrafiek staat. Zou de graadmeter door die lijn zakken dan kan lijn j eventueel nog voor behoud van de opwaartse trend zorgen. Morgen kijk ik om te beginnen naar het koersverloop ten opzichte van het kanaal n-n' in uur- en kwartiergrafiek. De korte termijn ontwikkeling is positief zolang de AEX in dit kanaal staat of er naar boven uitbreekt. Bij een daling onder het kanaal kijk ik naar de ontwikkeling ten opzichte van de bodem 483,4 van vandaag. Bij een daling daaronder kan er steun zijn rond 483 of 482,7, daaronder zou een daling naar 480 volgen.

En dan nog dit...

Afgelopen vrijdag schreef ik over een potentieel toppatroon in de AMX. Dat werd vandaag niet bevestigd, waarmee het onzeker is geworden of het patroon daadwerkelijk het hoogste punt in de koersontwikkeling van deze index blijft.

  • Afgelopen vrijdag is een engulfing bearish line gevormd. Hier had vandaag ter bevestiging een daling op moeten volgen, maar het kwam in plaats daarvan van een stijging. Het potentiŽle toppatroon werd dus niet bevestigd. De komende candles zullen moeten uitwijzen of de engulfing bearish line wellicht toch nog een top wordt of gepasseerd wordt en geen rol meer speelt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 2 mrt 2015, 19.09u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

2 mrt 09.15u: Voortvarende start van de beursweek

2 mrt 10.00u: Strijd om bovenkant van trendkanaal

2 mrt 11.00u: De situatie is nog steeds spannend

2 mrt 12.00u: Wigvormig koersverloop kwartiergrafiek

De grote drie van de AEX (column voor beursplaza)

2 mrt 14.00u: Daling gevolgd op ontwikkeling wig

2 mrt 15.00u: Steun bij 50% en een stijgende wig

2 mrt 16.00u: Amerikanen zorgen voor een draai

2 mrt 17.00u: Mogelijke omslag in kwartiergrafiek

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven