ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 160615

  • Het kopende deel van de markt heeft nadat de AEX aanvankelijk daalde haar kracht herwonnen. De index brak vanmorgen naar beneden uit de dalende rechthoekige driehoek g-g', maar keerde terug in het patroon en eindigde met een winst van een half procent. De uitbraak werd een valse uitbraak, waardoor we moeten gaan kijken of de markt een beweging naar boven weet te realiseren. Op een valse beweging volgt namelijk vaak een koersontwikkeling in de tegenovergestelde richting.

  • De candle van vandaag omvat zijn voorganger, het is als engulfing bullish line een potentieel bodempatroon. Dit is een tweede reden om te gaan kijken of er een stijging tot stand wordt gebracht. De candle moet uiteraard nog bevestigd worden vooraleer zeker is dat het een bodem betreft. Die bevestiging, met een groene candle, moeten we dus nog afwachten. 

AEX daggrafiek BB 160615

  • Het laagste punt van de dag lag op de onderste lijn van de Bollinger Bands. De dalende trend is overigens nog intact, dat is het geval zolang de AEX-index onder de middellijn blijft.

AEX uurgrafiek 160615

  • In de uurgrafiek ziet u Fibonacci lijnen over de daling 489,3 - 466,7. Het 50% niveau rond 478 en het 61,8% niveau rond 480,7 zijn relevant als potentiŽle weerstandsniveaus, zou de top rond 476,7 van vandaag uitgenomen worden. De stippellijn rond 482,1 kan eventueel ook weerstand geven.

AEX kwartiergrafiek 160615

  • Komt het morgen van een daling dan zal ik Fibonacci lijnen plaatsen in de kwartiergrafiek, zodat we leren waar er eventueel steun gevonden kan worden. Omdat de vanmiddag doorbroken grens 475 nog steun kan vormen is het voorbarig om dat nu al te doen.

Resumerend: 

Een uitbraak naar beneden uit de dalende rechthoekige driehoek g-g' in de daggrafiek is een valse uitbraak geworden. De candle van vandaag is bovendien een potentieel bodempatroon en we doen er dus verstandig aan te kijken of de AEX eventueel verder oploopt. Wordt de top rond 476,7 uitgenomen dan kan er weerstand zijn rond 478, 480,7 of 482,1, dat zijn dan grenzen waar ik mijn aandacht allereerst op richt. Steun kan er zijn rond 475. Belandt de beursgraadmeter daaronder dan ga ik op zoek naar mogelijke steunniveaus, daarover leest u dan meer in mijn updates.

En dan nog dit...

Gisteren schreef ik een column met de titel Beeld AEX en andere indices verschilt. Hierin besprak ik een weekgrafiek van de DAX, met daarin een potentiŽle vlag. De onderkant van dat patroon vormde vanmorgen steun, daarom laat ik u het vanavond ook op deze plaats zien.

  • De vlag is een potentieel voortzettingspatroon. Er ging een stijging aan vooraf en dat wil zeggen dat een voortzetting naar boven de meest waarschijnlijke toekomstige ontwikkeling is. Er is daarvoor uiteraard een uitbraak aan de bovenkant nodig, steun bij de onderkant is niet genoeg, Het patroon toont aan dat onze oosterburen nog steeds aan een voortzetting naar boven denken. Hierin zou verandering komen mocht het toch nog van een uitbraak naar beneden komen, want dat zou de formatie ongeldig maken als vlag. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 16 jun 2015, 18.44u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

16 jun 09.15u: AEX tussen twee belangrijke grenzen

16 jun 10.00u: Beursindex uitgebroken naar beneden

16 jun 11.00u: AEX teruggekeerd bij doorbroken grens

16 jun 12.00u: Een lichte daling de afgelopen uren

16 jun 14.00u: Weer de bekende lunchpauzestijging

16 jun 15.00u: De AEX is nog wat verder gestegen

AKZO: Er tekent zich geleidelijk een toppatroon af

16 jun 16.00u: Beursgraadmeter staat op winst

16 jun 17.00u: Weerstand net onder grens 475

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven