ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 040815

  • Een daling van 0,08%, veel heeft het niet om het lijf. De daling was groter gedurende de dag, maar de markt toonde veerkracht. Het is helder dat er nog steeds wordt gestreefd naar een voortzetting naar boven. Mogelijke doelen bij een stijging boven het hoogste punt van gisteren 501,5 zijn de stippellijn rond 504,8, de top rond 506,1, het 61,8% niveau van de daling 703,2 - 195 rond 509,1 of de toppen rond 510,6.

  • Het slot lag opnieuw min of meer op het 76,4% Fibonacci niveau van de daling 506,1 - 480,8 en dat houdt in dat er nog een kleine kans is op de vorming van een top. Die zou ontstaan zou de beursgraadmeter morgen dalen. Het is dus niet gezegd dat we een vervolg naar boven te zien krijgen, dat moet nog uit de koersontwikkeling blijken.

AEX daggrafiek BB 040815

  • Het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands is nog steeds positief, volgens deze grafiek kan er zonder meer een voortzetting naar boven tot stand komen. De zaak blijft positief zolang de AEX boven de middellijn staat.

AEX uurgrafiek 040815

  • In de uurgrafiek hierboven en de kwartiergrafiek hieronder ziet u de driehoek v-w. Een driehoek is een voortzettingspatroon. Er ging een stijging vooraf aan de ontwikkeling van deze driehoek en dat is een teken dat de markt aanstuurt op de voortzetting van die stijging. Helemaal zeker is die voortzetting echter nog niet, want de uitbraak uit de driehoek overtuigt niet echt.

AEX kwartiergrafiek 040815

  • Er waren aan het einde van de middag veel op- en neergaande bewegingen rond lijn w, de bovenkant van de driehoek. Er kwam uiteindelijk een slot boven de lijn tot stand, maar een echte uitbraak mag je dit niet noemen. Worden de toppen rond 500,4 morgen doorbroken dan krijgt de uitbraak daadwerkelijk vorm en volgt een stijging naar 501,5 of eventueel hoger.
  • Vooralsnog is het echter nog afwachten wat het gaat worden. Steun lag er vanmiddag rond 499,3. Belandt de AEX morgen onder deze grens dan is er sprake van een valse uitbraak aan de bovenkant van de driehoek, waarop een daling dan de aannemelijke ontwikkeling wordt. De index kan dan echter nog opgevangen worden door lijn r, die zou alsnog voor een vervolg naar boven kunnen zorgen.

Resumerend: 

Het slot van vandaag lag bij dat van gisteren, min of meer op het 76,4% niveau in de daggrafiek. Er is dientengevolge nog steeds een kleine kans op het ontstaan van een top. De driehoek v-w in de uur- en kwartiergrafiek vertelt ons echter dat de markt nog steeds aanstuurt op een voortzetting naar boven. Het met een beperkte uitbraak afgeronde patroon is namelijk een voortzettingspatroon. Komt de AEX morgen boven 500,4 dan wordt het een echte uitbraak en gaat de index naar 501,5 of eventueel hoger. Bij een doorbraak door 501,5 zijn er vier potentiŽle doelen, namelijk 504,8, 506,1, 509,1 of 510,6. Steun lag er vanmiddag rond 499,3. Belandt de marktindex onder dat niveau dan wordt de uitbraak uit de driehoek een valse uitbraak, waarop een daling vervolgens de aannemelijke koersontwikkeling is. Wel kan er dan eventueel nog steun zijn bij lijn r, die zou de graadmeter dan toch nog naar boven kunnen sturen.

En dan nog dit...

Vanavond is het onze eigen AMX-index waar ik het over wil hebben. Er staat namelijk een patroon in de daggrafiek dat ik u wil laten zien, een patroon dat overigens nog niet is afgerond.

  • Je zou door de koersontwikkelingen in grafieken als die van de DAX of de Eurostoxx50 bijna anders denken, maar een uitbraak naar beneden is toch echt de gebruikelijke ontwikkeling bij een vlag zoals die nu in de grafiek hierboven staat. Er ging een daling aan vooraf, gewoon is dat een index die daling na een uitbraak aan de onderzijde opnieuw oppakt. Morgen moet het van die uitbraak komen, waarop een gang naar de bovenkant van het gap van 10 juli jongsteden rond 706,4 of de onderkant ervan rond 697,6 de te verwachten beweging is. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 4 aug 2015, 18.20u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

4 aug 09.15u: Beursdag gestart met een daling

4 aug 10.00u: Nieuwe korte termijn bodem ontstaan

4 aug 11.00u: AEX terug bij slotstand van gisteren

4 aug 12.00u: Er was een driehoek in ontwikkeling

4 aug 14.00u: Grote driehoek te zien in de grafiek

Royal Dutch: Patroon hogere bodems is van belang

4 aug 15.00u: De markt speculeert op een stijging

4 aug 16.00u: AEX op het randje van een uitbraak

4 aug 17.00u: Uitbraakpoging AEX dit uur mislukt

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven