ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 220415

  • De AEX staat opnieuw bij de stippellijn rond 509, het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 703,2 - 195. Dit niveau was vorige week niet overbrugbaar, maar dat weerhoudt onze markt er niet van om nogmaals een doorbraakpoging te wagen. De markt toont vastberadenheid. Worden het niveau 509 en 510,4 doorbroken dan dwingt men een voortzetting naar boven af. Zolang de grenzen niet gepasseerd zijn is het echter afwachten of het de markt lukt om de AEX door de beide niveaus te sturen.

AEX daggrafiek BB 220415

  • In de Bollinger Bands is er ruimte voor een stijging naar de bovenste lijn, dat hoeft een vervolg dus niet in de weg te staan.

AEX uurgrafiek 220415

  • In de uurgrafiek heb ik de driehoek o-o' getekend. De driehoek is een potentieel voortzettingspatroon, de markt geeft met de ontwikkeling van dit patroon aan een vervolg naar boven te ambiŽren. Wordt de formatie afgerond met een uitbraak naar boven dan gaat men daadwerkelijk proberen zo'n voortzetting naar boven te bewerkstelligen. De weerstand rond 509 of eventueel 510,4 gaat dan opnieuw worden aangevallen.

AEX kwartiergrafiek 220415

  • Breekt de AEX naar beneden uit de driehoek o-o' dan geeft dat verzwakking aan. Er hoort immers een uitbraak naar boven bij dit patroon, want er ging een stijging aan vooraf.  In het geval van een uitbraak aan de onderzijde kan er steun liggen rond het laagste punt 502,4 van vandaag en dat van gisteren rond 501,1. Een daling onder dit laatste niveau zou negatief zijn. Doet dit verloop zich voor dan ga ik in mijn updates op zoek naar volgende potentiŽle steunniveaus.

Resumerend: 

Onze aandelengraadmeter staat opnieuw bij het weerstandsniveau 509, het niveau dat vorige week nog een te zware hindernis was om te nemen. De markt probeert het nogmaals en toont daarmee vastberadenheid. Breekt de AEX morgen naar boven uit de driehoek o-o' in de kwartiergrafiek dan komt er een nieuwe aanval op de barriŤre. Worden 509 en 510,4 doorbroken dan dwingt men een voortzetting naar boven af. Verlaat de index de driehoek daarentegen aan de onderkant dan betekent dat enige verzwakking. Het is dan zaak te kijken of er eventueel steun ligt rond 502,4 of 501,1, respectievelijk het laagste punt van vandaag en van gisteren. Een daling onder 501,1 zou negatief zijn en zou me ertoe bewegen op zoek te gaan naar volgende potentiŽle steunniveaus die dan als doelen dienst kunnen doen.

En dan nog dit...

ASML maakte vanmorgen bekend een overeenkomst te hebben gesloten voor de levering van vijftien nieuwe EUV-machines, machines op basis van de nieuwste technologie van het bedrijf. Het resulteerde in een koersstijging van 10,8% van het aandeel.

  • Het aandeel ASML maakte na de bekendmaking van het nieuws een sprong naar boven, er ontstond een gap in de grafiek. Gaps worden meestal gesloten, in aandelengrafieken soms na weken nog. Ik ben erg benieuwd of dit gap ook gesloten gaat worden, wat zou gebeuren zou het aandeel terugkeren naar het hoogste punt Ä92,20 van gisteren. De markt is momenteel euforisch, op korte termijn zal het er dus waarschijnlijk niet van komen. In eerste instantie hangt het koersverloop nu af van de ontwikkeling ten opzichte van de stippellijn rond Ä102,40. Die werd niet blijvend doorbroken. Gebeurt dat alsnog dan kiest de markt voor een voortzetting naar boven en nog niet voor een terugkeer naar het gap.
  • Interessant is dat de stijging van ASML goed was voor vier indexpunten. Zonder dit fonds zouden we met de AEX rond 498,4 zijn geŽindigd en dus op verlies. Dit ene fonds zorgde ervoor dat de beurs toch nog een positieve dag kon schrijven.
  • Tot slot een agendapunt. Gisteren vermeldde ik al dat ik morgenmiddag en morgenavond vanwege de presentatie van een seminar niet zal werken aan pagina's voor mijn site. Voor alle zekerheid vermeld ik het nogmaals. De update van 12u is morgen de laatste en er verschijnt geen slotanalyse, vrijdagochtend werk ik weer gewoon. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 22 apr 2015, 18.54u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

22 apr 09.15u: De AEX-index is terug bij grens 509

22 apr 10.00u: Openingswinst AEX bijna verdwenen

22 apr 11.00u: Beursindex in een dalende beweging

22 apr 12.00u: Hogere bodem in de kwartiergrafiek

22 apr 14.00u: Wigvorm in koersverloop marktindex

22 apr 15.00u: Plots omhoog na daling uit de wig

22 apr 16.00u: Onverwachte stijging teruggedraaid

22 apr 17.00u: Een bodem boven de vorige bodem

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven