ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 220914

  • De AEX sloot afgelopen vrijdag net onder lijn t, zoals u in mijn slotanalyse van die avond heeft kunnen lezen een potentiŽle weerstandlijn. Vandaag volgde een daling van bijna 0,9%, wat de vraag oproept of de opmars van de AEX-index wellicht ten einde is. Het is immers mogelijk dat de graadmeter een daling inzet vanaf de lijn. De ene rode candle die er nu staat is nog niet genoeg om die vraag te beantwoorden. Met die candle is het gap gesloten dat vrijdag ontstond. Nu dat gap dicht is kan er eventueel alsnog een vervolg naar boven tot stand worden gebracht. Het wordt dus volgen wat de beursgraadmeter de komende dagen doet, aan de hand van potentiŽle steunniveaus die ik verderop aan de hand van de uurgrafiek bepaal.

AEX daggrafiek BB 220914

  • Eerst kijk ik echter zoals gewoonlijk naar de daggrafiek met Bollinger Bands. De trend is naar boven gericht, dat blijft zo zolang de AEX boven de middellijn koerst. Deze lijn geldt als potentiŽle steunlijn.

AEX uurgrafiek 220914

  • In de uurgrafiek is vanmiddag een vlag afgerond, waarvoor zich een doel van ongeveer 420 punten laat bepalen. Net daarboven liggen twee mogelijke steunniveaus, te weten 420,8 (50% Fibonacci niveau) en 420,5 (bodem donderdagmiddag). Ik neem vooralsnog aan dat de beursindex naar 420,8 of 420,5 gaat. Onder 420,5 zou het 61,8% niveau rond 419,6 mijn richtpunt worden, een potentieel steunniveau. Bij een eventuele daling daaronder zou ik me op 417,8 richten, een punt waar eerder een bodem lag.

AEX kwartiergrafiek 220914

  • Keert de AEX morgen terug in de vlag dan wordt dat patroon ongeldig en moeten we op zoek naar nieuwe aanwijzingen. Een stijging boven de laatste top rond 423,5 zou positief zijn, het zou namelijk een aanval op de top van afgelopen vrijdag en lijn t in de daggrafiek aannemelijk maken.

Resumerend: 

De AEX eindigde vorige week net onder lijn t, een potentiŽle weerstandslijn. Vandaag volgde een daling, waardoor de mogelijkheid aanwezig is dat de beursgraadmeter haar opmars heeft beŽindigd. Het is echter nog te vroeg om dat te stellen, daarvoor is meer nodig. In de uurgrafiek is een vlag met koersdoel 420 afgerond, een patroon dat suggereert dat we morgen in ieder geval naar 420,8 of 420,5 gaan. Dit zijn in potentie steunniveaus. Een eventuele daling onder 420,5 zou een vervolg naar 419,6 waarschijnlijk maken, of wellicht een vervolg naar 417,8. Beide grenzen zijn niveaus waar een bodem kan worden neergezet. Keert de index morgen daarentegen terug in de vlag dan verandert het beeld in positieve zin. Een stijging boven 423,5 zou namelijk een aanval op de top van afgelopen vrijdag en lijn t aannemelijk maken.

En dan nog dit...

  • Vandaag geen extra grafiek, ik neem wat ruimte voor mezelf. Op zaterdag 4 oktober aanstaande geef ik van 10u tot 17u in De Bilt namelijk wederom mijn cursus technische analyse. Ik doe dat maar een paar keer per jaar, schrijft u zich dus in als u er een keer bij wilt zijn. Klik hier voor nadere informatie. Een volgende datum heb ik op dit moment nog niet.
  • IG organiseert op woensdag 15 oktober 's avonds een seminar, waarvoor ik als gastspreker uitgenodigd ben. Meer over de inhoud en een inschrijvingsformulier vindt u op https://www.ig.com/nl/seminar-TA. De inschrijving is gratis, dus grijp deze kans en kom.
  • Belegger.nl tenslotte organiseert dit jaar voor de achtste keer de jaarlijkse bijeenkomst waarin een Gouden Stier wordt uitgereikt in diverse beleggingscategorieŽn. Het is in de meeste gevallen een vakjury die beslist wie de prijs in ontvangst mag nemen. Voor een van die categorieŽn echter, die van de beste beleggingsexpert 2014, kunt u zelf kiezen uit een aantal genomineerden. U kunt uw stem uitbrengen op deze link: Stem: wie is dť beleggingsexpert van 2014
  • Tot zover dit reclameblokje , morgen weer gewoon een grafiek op deze plaats. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 22 sep 2014, 19.15u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

22 sep 09.15u: AEX in gap van afgelopen vrijdag

22 sep 10.00u: Beursgraadmeter staat onder druk

22 sep 11.00u: Steun gevonden bij onderkant gap

22 sep 12.00u: Nog steeds druk op de beursindex

22 sep 14.00u: Herstel AEX tijdens de lunchpauze

22 sep 15.00u: Wig is afgerond met een uitbraak

Ten Cate: Zwak lange termijn beeld voor dit fonds

22 sep 16.00u: Nieuw patroon getekend in grafieken

22 sep 17.00u: Vlag afgerond en onder 38,2% grens

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven