ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 211014

  • U ziet een lange groene candle in de daggrafiek van de AEX-index. De beursgraadmeter sloot 2,6% boven het slot van gisteren. De index stond op het laagste punt van de dag nog op een verlies van driekwart procent, dat geeft de stijging nog wat meer cachet. Beleggers zijn uitermate optimistisch gestemd, alle zorgen van vorige week zijn verdwenen.

  • Het slot van vandaag lag bij lijn u. Deze lijn is een gewezen steunlijn en dientengevolge een potentiŽle weerstandslijn. De opmars van de aandelengraadmeter kan hier in theorie eindigen.

  • Zou de lijn doorbroken worden dan wordt het 50% Fibonacci niveau van de daling 425,7 - 366,8 rond 396,3 het volgende doel. Dit is een potentieel weerstandsniveau, er kan ook daar dus een top komen.

  • Mocht er weer een grote stijging komen zoals vandaag dan zijn de stippellijn rond 401,6 of het 61,8% niveau rond 403,2 als eerstvolgende potentiŽle barriŤres mogelijke doelen.

AEX daggrafiek BB 211014

  • De AEX kan in de daggrafiek met Bollinger Bands nog een stuk verder naar boven, namelijk naar de middellijn van deze indicator. Bij die lijn kan weerstand gevonden worden. De indicator geeft echter geen garantie voor een stijging naar die lijn.

AEX uurgrafiek 211014

  • De aandelenindex eindigde op het hoogste punt van de dag, beleggers namen geen gas terug. De markt heeft ineens weer het volste vertrouwen in een voortzetting naar boven. We zullen zien of dat terecht is.

AEX kwartiergrafiek 211014

  • Daalt de index morgen dan plaats ik Fibonacci lijnen teneinde mogelijke steunniveaus te bepalen. Dit kan ik op dit moment nog niet doen, want er staat nog geen nieuwe top. De korte trend is bovendien naar boven gericht en ik moet dus rekening houden met een vervolg naar boven.

Resumerend: 

Een flinke stijging van 2,6% bracht de AEX bij lijn u in de daggrafiek. Dit is als vroegere steunlijn een potentiŽle weerstandslijn en het kan dus zijn dat we morgen een omkeer krijgen. Deze lijn kan de opmars van de beursgraadmeter in theorie namelijk stoppen. Krijgen we daadwerkelijk een daling dan geef ik u in mijn updates niveaus die eventueel als steunniveau kunnen gaan dienen. Op dit moment kan ik dat nog niet doen, want ik moet gezien de korte trend rekening houden met een vervolg naar boven. Wordt lijn u doorbroken dan is het 50% niveau rond 396,3 het volgende doel, tevens een punt waar dan een top gezet kan worden. Zou ook dit niveau doorbroken worden dan hebben we in de grens 401,6 en het 61,8% niveau rond 403,2 nog twee volgende doelen.

En dan nog dit...

Gisteren toonde ik u aan de hand van de daggrafiek van de Nikkei een bodempatroon dat je niet vaak ziet. Het patroon moest vandaag nog bevestigd worden voordat het definitief een bodem zou worden. Die bevestiging kwam er niet, zoals u hieronder kunt zien.

  • De gehele candle van gisteren werd teruggedraaid, de Nikkei sloot 2% onder de slotstand van gisteren. In het weekend rapporteerden media dat het grootste pensioenfonds van het land het deel Japanse aandelen in portefeuille zou vergroten. Dat zorgde voor de stijging van gisteren. Vandaag vertelde minister Shizoaki hier niets van te weten en dat zorgde deels voor de daling die volgde. Het bericht dat de Chinese groei op het laagste punt in zes jaar is aangekomen (altijd nog 7,3% trouwens) deed de rest. De Nikkei staat met de daling van vandaag overigens nog een stuk boven het slot 14530 van afgelopen vrijdag. Zorgt de fikse winst van de Europese en Amerikaanse markten morgen in Tokio voor een stijging dan kan dat alsnog een bodem geven in de Japanse graadmeter. Een daling onder 14530 daarentegen zou negatief zijn. Klap de driehoek boven de stippellijn rond 14754 namelijk maar eens om naar beneden, dan ziet u waar de Nikkei dan in theorie naar toe zou kunnen gaan. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 21 okt 2014, 18.25u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

21 okt 09.15u: Kwart procent lager bij opening

21 okt 10.00u: Kopers presteerden sterk dit uur

21 okt 11.00u: AEX is door grens 388,1 gebroken

21 okt 12.00u: Aandelenmarkt toont vertrouwen

21 okt 14.00u: Index even boven 391,3 geweest

21 okt 15.00u: AEX-index op winst van 2 procent

21 okt 16.00u: Winst beursindex verder opgelopen

21 okt 17.00u: AEX bij oude steunlijn in daggrafiek

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven