ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 080514

  • De AEX-index boekte vandaag een winst van maar liefst 1,1% en brak moeiteloos door de vorige top rond 401,4 en het 61,8% Fibonacci niveau rond 401,9. De beursverloop straalt kracht en zelfverzekerdheid uit.

  • In de grafiek ziet u de nieuwe lijn k door twee voorgaande toppen getekend. De beursgraadmeter heeft die lijn bereikt, maar brak er niet doorheen. Dit kan in theorie een volgende top opleveren in deze grafiek. Lijn k vinden we morgen rond 403,6.

  • Wordt de lijn doorbroken dan is het 76,4% niveau rond 404,4 het eerstvolgende richtpunt, wordt dat gepasseerd dan is een terugkeer naar 408,4 waarschijnlijk.

AEX daggrafiek BB 080514

  • Gaat de graadmeter morgen omhoog dan krijgen we te maken met de bovenste lijn van de Bollinger Bands. Die lijn kan eventueel een barriŤre vormen voor de AEX-index.

AEX uurgrafiek 080514

  • De uurgrafiek laat ons zien dat kopende partijen er geen gras over hebben laten groeien. Ze werkten actief aan een doorbraak door de grens 401,4, een niveau dat morgen dan ook steun zou kunnen vormen. Het slot nabij het hoogste punt van de dag wijst uit dat men een voortzetting naar boven ziet.

AEX kwartiergrafiek 080514

  • Dat beleggers een voortzetting naar boven voorzien blijkt eveneens uit de vanmiddag afgeronde vlag, waarmee zij daarop hebben geanticipeerd. Het koersdoel van het patroon ligt in de buurt van het 76,4% niveau 404,4 dat we in de daggrafiek zagen. Men ziet het in de markt dus van een doorbraak door lijn k in die grafiek komen.
  • Een eventuele daling onder 401,9 zou de vlag ongeldig maken en aangeven dat de markt er om wat voor reden dan ook anders over is gaan denken. Ik ga dan in mijn updates op zoek naar potentiŽle steunniveaus, waarvan de vandaag doorbroken grens 401,4 er een zal zijn.

Resumerend: 

De AEX brak vandaag door de weerstandsniveaus 401,4 en 401,9 en dat gebeurde met kracht. Het slot was vrijwel het hoogste punt van de dag, dat toont optimisme. De afgeronde vlag in de kwartiergrafiek wijst op de verwachting dat de index morgen verder stijgt, daar hebben beleggers met de afronding van dit patroon al op geanticipeerd. De beursgraadmeter ligt in de daggrafiek evenwel tegen lijn k en dat vormt een onzekere factor. Deze lijn zou de voortgang namelijk kunnen blokkeren en voor topvorming kunnen zorgen. Lijn k vinden we morgen rond 403,6 en dat is morgen dus een belangrijke grens. Wordt deze uitgenomen dan volgt een stijging naar 404,4 of eventueel 408,4. De bovenkant van de Bollinger Bands in de daggrafiek kan dan eventueel voor weerstand zorgen, dat houd ik in de gaten. Blijft lijn ongebroken en komt er een daling onder 401,9 dan ga ik met u op zoek naar potentiŽle steunniveaus en kijk aan de hand daarvan in mijn updates verder.

En dan nog dit...

Het bonusonderwerp voor vanavond moet uiteraard de euro zijn, want ECB-voorzitter Draghi zorgde voor een paar snelle bewegingen van onze munt.

  • U ziet de daggrafiek van de euro tegen de dollar. Onze munt steeg na de bekendmaking van het rentebesluit aanvankelijk naar de top van 13 maart jongstleden rond $1,40. Na de suggestie dat we als de inflatie laag blijft in juni nadere maatregelen kunnen verwachten dook de munt echter naar beneden. Het resultaat is dat we vooralsnog een dubbele top hebben in de grafiek en dat er dus nog wat lucht is voor bedrijven die lijden onder de sterke euro. Wat die bedrijven echter nodig hebben is een daling onder de bodems rond $1,367, want dat zou topvorming inhouden. Vanuit het huidige punt in de grafiek is een doorbraak door $1,40 nog steeds mogelijk, ook al is die vandaag op het nippertje afgewend. De beslissende beweging was het dus nog niet. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 8 mei 2014, 18.23u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

8 mei 09.15u: Opening bij hoogste punt van gisteren

8 mei 10.00u: Top 399,4 eenvoudig doorbroken

8 mei 11.00u: Een kleine vlag in het koersverloop

8 mei 12.00u: Er komt nu wat terughoudendheid

8 mei 14.00u: Top van 30 april werd bijna bereikt

8 mei 15.00u: Flink op en neer tijdens persconferentie

8 mei 16.00u: Met een versnelling door weerstanden

8 mei 17.00u: Lijn daggrafiek tot dusverre weerstand

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven