ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 060214

  • De markt realiseerde vandaag een winst van 1,5% in de AEX. Er is hiermee een duidelijke bodem neergezet. De ontwikkeling lijkt veel op die van begin oktober en half december en ik ben dan ook erg benieuwd of er net zo'n sterke stijging gaat volgen als destijds. 

  • Ik volg dit in eerste instantie aan de hand van de koersontwikkeling ten opzichte van lijn v, de onderste lijn van de wig v-w waar we eerder naar beneden uit zijn gebroken. De lijn is een potentiŽle weerstandslijn en dat houdt voor morgen de mogelijkheid van een daling in. Voor mij telt de situatie morgenavond in de weekgrafiek overigens het zwaarst, daar loopt lijn v deze week rond 388,5. Dat is dus een belangrijk referentiepunt morgen.

  • In tweede instantie kijk ik naar het koersverloop ten opzichte van de Fibonacci niveaus van de daling 408,9 - 379,5. Die ziet u rond 390,7, 394,2 en 397,7. Het zijn bij een voortzetting naar boven zowel mogelijke doelen als potentiŽle weerstandsniveaus waar een top kan volgen.

AEX daggrafiek BB 060214

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands hoef ik pas op te letten bij de middellijn of bij de onderste lijn, daar hoef ik me op dit moment dus niet om te bekommeren.

AEX uurgrafiek 060214

  • Het niveau 388,5 dat ik onder de daggrafiek besprak is ook het punt waar afgelopen maandag twee toppen ontstonden. Dat niveau werd vanmiddag uitgenomen en kan zodoende als steunniveau gaan dienen.

  • Mocht de index terugkeren onder deze grens dan kan er steun zijn bij de lijnen h of f. 

AEX kwartiergrafiek 060214

  • In de kwartiergrafiek staat een nog niet met een uitbraak afgeronde vlag. Dat patroon zou bij een uitbraak naar boven een doel van 391,8 meekrijgen. Een uitbraak naar beneden zou de formatie evenwel ongeldig maken.
  • Bij de uurgrafiek noemde ik de lijnen h en f als mogelijke steunlijnen, daar wil ik op grond van deze grafiek de stippellijn rond 384,6 aan toevoegen. Komt er een daling dan plaats ik morgen ook nog nieuwe Fibonacci lijnen.

Resumerend: 

U zag in de daggrafiek dat er vandaag een duidelijke bodem is neergezet. Ik benieuwd of dat in een even snelle stijging gaat resulteren als in oktober en december het geval was. Ik volg dat eerst aan de hand van lijn v, de onderkant van de wig v-w. Dit is een potentiŽle weerstandslijn en dat wil zeggen dat we morgen eventueel al weer zouden kunnen gaan dalen. Lijn v ligt in de weekgrafiek rond 388,5, dat is morgenavond dus een belangrijke grens. Zou de index morgen dalen en onder deze grens belanden dan wil dat nog niet zeggen dat een vervolg naar boven uitgesloten is. Er kan dan namelijk nog steun liggen bij lijn h, op 384,6 en bij lijn f. Ik kijk dan ook naar nog te plaatsen Fibonacci lijnen. De markt voorziet gezien de vlag die  in de kwartiergrafiek in ontwikkeling is vooralsnog in een voortzetting naar boven. Een uitbraak naar boven zou een doel van 391,8 geven. Het is dan trouwens niet zeker dat we daar daadwerkelijk naar toe gaan. We zagen in de daggrafiek namelijk dat er weerstand kan zijn rond 390,7. Dat is het eerste van drie mogelijke doelen annex potentiŽle barriŤres 390,7, 394,2 en 397,7 waar we mee te maken krijgen bij een voortzetting naar boven.

En dan nog dit...

ECB-voorzitter Draghi zorgde vandaag door geen nadere maatregelen te nemen voor een stijging van onze munt tegenover de dollar. Het was maar een cent, maar bedrijven als DSM en Unilever die eronder lijden zullen er desondanks niet blij mee zijn. Zij zien onze munt liever verzwakken. Helemaal verloren is de zaak voor hen echter nog niet.

  • De toekomstige ontwikkeling hangt af van de richting waarin de euro het dalend kanaal q-q' verlaat. De munt staat middenin dit kanaal en het is dus nog afwachten hoe het uiteindelijk uitpakt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 6 feb 2014,18.35u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

6 feb 09.15u: Even boven top van gisteren geweest

6 feb 10.00u: Steun AEX bij bovenkant van driehoek

6 feb 11.00u: Er is zojuist een doorbraak gecreŽerd

6 feb 12.00u: Bekende tactiek, vloertje onder AEX

6 feb 14.00u: Snel reactie op daling na besluit ECB

6 feb 15.00u: Koersverloop na 14.30u was onrustig

ING: Steun bij in dec doorbroken grens is belangrijk

6 feb 16.00u: Amerikaanse markten direct omhoog

6 feb 17.00u: Toppen rond 388,5 zijn doorbroken

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven