ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 270814

  • Er is vandaag helaas niet veel meer te vertellen dan gisterenavond. De AEX sloot hoger, maar slechts 0,06% boven het slot van gisteren. Het 76,4% Fibonacci niveau rond 412,4 werd gisteren doorbroken. Vandaag werd de index daar bij dalingen voortdurend opgevangen. Een deel van de markt had zichzelf getuige het koersverloop kennelijk de opdracht gegeven een daling onder dit niveau te voorkomen. De weg naar de toppen rond 419,6 en 419,9 bleef open.

AEX daggrafiek BB 270814

  • Kijken we echter naar de daggrafiek met Bollinger Bands dan zien we een tweede slot boven de banden. De kans op een daling is toegenomen, want lang blijft een index over het algemeen niet boven de bovenkant. 

  • Dan wil ik nog een vergelijking maken met het koersverloop in maart. Let daarbij niet op de vormen van de candles, maar de vorm van de algehele koersontwikkeling. De huidige stijging lijkt op die vanaf 14 maart van dit jaar. Er kan ook vanuit deze invalshoek gezien een daling komen.

AEX uurgrafiek 270814

  • In de uur- en kwartiergrafiek ziet u goed dat er de hele dag steun lag bij het gisteren doorbroken niveau 412,4. Er werd hier voortdurend gekocht. Een voortzetting naar boven werd echter niet gerealiseerd, daarvoor ontbrak het kopers aan kracht. Dit wil zeggen dat we morgen niet zonder meer van een voortzetting naar boven uit kunnen gaan.

  • De AEX brak gisteren naar boven uit het kanaal m-m'. Een eventuele terugkeer zou daar een valse uitbraak van maken, wat een correctie op de recente stijging waarschijnlijk zou maken. Daalt de index morgen dan zullen we goed moeten controleren of de beursgraadmeter wel boven lijn m' blijft.

AEX kwartiergrafiek 270814

  • De kwartiergrafiek voegt hier behalve het gegeven dat er rond 412 wellicht steun kan liggen niets meer aan toe. Lijn m' ligt morgenochtend bij dit niveau.

Resumerend: 

De AEX sloot vandaag 0,06% hoger en wat opviel was de voortdurende steun rond 412,4. De weg naar 419,6 of 419,9 bleef open. Het slot lag echter voor de tweede dag achter elkaar boven de Bollinger Bands. We dienen ook morgen rekening te houden met een daling, want een index blijft over het algemeen niet lang boven de banden. Het kan een paar dagen duren, maar meer ook niet. Gaan we omlaag dan let ik scherp op de ontwikkeling ten opzichte van de grens 412 en lijn m'. Een terugkeer daaronder zou van de uitbraak uit het kanaal van gisteren namelijk een valse beweging maken en een aanzienlijke kans op een neerwaartse correctie geven.

En dan nog dit...

Bulls hebben deze week een belangrijke slag geslagen op de Europese markten, althans daar lijkt het op als we kijken naar het koersverloop van de Eurostoxx50.

  • In de eerste week werd er een klein hoofd en schouders patroon afgemaakt in deze grafiek. De neklijn ervan lag rond 3135 punten. Het koersdoel van dat patroon, 2940, werd niet bereikt vanwege steun bij een voorgaande bodem uit maart van dit jaar. De Eurostoxx50 liep vervolgens op en brak deze week door de neklijn van het toppatroon. Gewoonlijk vormt een neklijn weerstand, dus dit lijkt een belangrijke slag. 
  • Stelt u zich echter eens voor dat er nu een lagere top onder die uit juni van dit jaar ontstaat en dat de index vervolgens daalt tot onder de stippellijn rond 2975. Dat zou de afronding van een nog groter hoofd en schouders patroon betekenen dan het patroon dat in de maanden april tot en met juni ontstond. De bulls zijn er dus nog niet niet. Zij zullen nog een stijging boven de top op 3325 moeten bewerkstelligen willen zij voorkomen dat er een nieuw en dit maal groter toppatroon ontstaat in deze grafiek. -Ad Nooten- 

 

 

Geplaatst woensdag 27 aug 2014, 19.04u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

27 aug 09.15u: Direct omhoog na iets lagere start

27 aug 10.00u: AEX is gedaald naar de trendlijn

27 aug 11.00u: Steun bij laagste punt eerste candle

27 aug 12.00u: Iets opgelopen vanaf steunniveau

27 aug 14.00u: Zijwaartse beweging de laatste uren

De euro is verder gedaald (analyse voor valutaplaza)

27 aug 15.00u: Vloertje onder index is gehandhaafd

27 aug 16.00u: Index kwam terug op kleine stijging

27 aug 17.00u: Steunniveau 412,4 prima verdedigd

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven