ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX maandgrafiek 300414

  • De maand april is voorbij, ik start daarom met de maandgrafiek. Er is deze maand een geringe daling van nog geen drie punten tot stand gekomen, waardoor het technische beeld niet is veranderd. Er is een stijgende trend en die blijft intact zolang de AEX boven de bodems rond 379,5 en lijn u blijft. Breekt de index door de top rond 408,9 dan kunnen we verder naar het 61,8% niveau rond 423.

AEX daggrafiek 300414

  • Er moeten nog twee grenzen doorbroken worden wil het van een poging kunnen komen om de AEX boven de bij de maandgrafiek genoemde top 408,9 te brengen. Het gaat om twee Fibonacci niveaus van de daling 408,4 - 391,3 rond 401,9 (61,8%) en 404,4 (76,4%). Worden die grenzen uitgenomen dan volgt er een doorbraakpoging bij 408,4.

  • De vlag die ik de voorgaande dagen tekende in de grafiek heb ik verwijderd, de stijging van vandaag heeft dat patroon definitief onbruikbaar gemaakt. Het is een knappe overwinning voor de bulls in de markt. Zij hebben de handel weer geheel naar zich toegetrokken, terwijl het daar een paar dagen geleden nog niet naar uitzag.

  • Er is vandaag een gap ontstaan, dat gaat wellicht nog gesloten worden. Dat vergt een daling naar het hoogste punt 398,5 van gisteren of lager.

  • Het gap van 10 april jongstleden is gesloten, want we bereikten vandaag de onderkant van de candle van die dag. Dit wil zeggen dat er eventueel een top kan ontstaan, want de bovenkant van een gap is zodra dat gesloten is een potentieel weerstandsniveau. Ik ga komende vrijdag (morgen is de beurs dicht) na of er wellicht een top ontstaat.

AEX daggrafiek BB 300414

  • De sprong van vandaag betekent in de daggrafiek met Bollinger Bands een technische verbetering. De middellijn werd namelijk doorbroken en deze lijn kan theoretisch dienst gaan doen als steunlijn. Zolang de graadmeter boven deze lijn staat kan de graadmeter verder naar boven.

AEX uurgrafiek 300414

  • Beleggers gaan uit van een vervolg naar boven, dat blijkt uit de vanmiddag afgeronde vlag e-e'. Dat vervolg kan er ook zeker komen. Aanstaande vrijdag zal het volume laag zijn en dat zijn dagen waarop meestal een stijging tot stand komt. Het koersdoel van de vlag is overigens 408,3, de markt gaat dus uit van een terugkeer naar de top 408,9. Dat ligt immers niet ver boven 408,3.

  • Dit zou veranderen bij een daling onder 399,3, want dat zou de vlag ongeldig maken en inhouden dat het gap van vanmorgen gesloten wordt met een daling naar 398,5 of lager.

AEX kwartiergrafiek 300414

  • De uitbraak uit de vlag e-e' is de kwartiergrafiek overigens geen overtuigende stap. De stijging boven lijn e' is gering en vond bovendien pas om ťťn minuut voor half zes plaats. Het biedt in deze grafiek geen zekerheid voor een vervolg naar boven, al laat het wel zien waar beleggers op aansturen.

Resumerend: 

De AEX daalde deze maand nog geen drie punten, waardoor het lange termijn beeld onveranderd bleef. De stijgende trend blijft intact zolang de beursindex boven 379,5 en lijn u blijft en een doorbraak door 408,9 betekent een voortzetting naar boven richting 423. Er moeten twee grenzen uitgenomen worden wil de AEX-index 408,9 kunnen bereiken en doorbreken, dat zijn 401,9 en 404,4. In de uur- en kwartiergrafiek is een vlag afgerond met een koersdoel net onder 408,9, de markt stuurt aan op een terugkeer naar dat niveau of hoger. De index heeft echter een potentieel weerstandsniveau bereikt, namelijk de onderkant van een eerder gevormd gap. Er is vandaag bovendien ook nog een gap open gebleven dat nog gesloten zou moeten worden. Een daling is dus mogelijk. Komt de index onder 399,3 dan wordt de vlag e-e' ongeldig en sluit de graadmeter het gap van vanmorgen met een daling naar 398,5 of lager.

En dan nog dit...

Vanavond wil ik u een interessant candlestick patroon in de daggrafiek van de Eurostoxx50 index laten zien.

  • Het gaat me in eerste instantie om de laatste twee candles, deze candles vormen samen namelijk een potentieel toppatroon. Het betreft een bearish harami. Aanstaande vrijdag zal blijken of deze bevestigd wordt als top. Wat het extra interessant maakt is de vorm van de laatste candle. Die vorm maakt de candle namelijk tot een potentiŽle hanging man. Kijkend naar deze grafiek is het dus allesbehalve zeker dat het aanstaande vrijdag van een daling komt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 30 apr 2014, 19.10u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

30 apr 09.15u: Sprong naar boven van beursindex

30 apr 10.00u: Steun bij grens van 400 punten

30 apr 11.15u: Daling na Europees inflatiecijfer

30 apr 12.00u: AEX boven 400 punten gebleven

Export niet blij met euro (analyse valutaplaza)

30 apr 14.00u: AEX staat bij stijgende trendlijn

30 apr 15.00u: Even een dip na Amerikaans cijfer

30 apr 16.00u: Steun bij bodem van vanmorgen

30 apr 17.00u: Patroon op een haar na afgerond

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven