ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 140313

  • Kopende partijen toonden zich vandaag ongelooflijk arrogant. Dat begon vůůr de opening al met de voorbereiding middels FTI's van een doorbraak door de toppen rond 352,9. Later werd er een vloertje onder de koersen gelegd, ook al zo'n bekende praktijk van de laatste maanden, en gingen kopers tijdens de lunchpauze in de aanval. Alles was gestoeld op tactiek, de hele stijging van vandaag. Tot slot eindigden we door een stijging in de slotveiling ook nog eens op het hoogste punt van de dag. Men kende geen aarzeling om ook die veiling nog te gebruiken om de index te sturen. Noteert u maar dat ik op grond van dit alles gevoelsmatig rekening houd met de mogelijkheid van een diepe val, voor wat het waard is. Als een markt zich namelijk eenmaal op deze manier meent te kunnen gedragen heb je het meeste van de stijging veelal wel gehad. Ik laat me hier overigens niet door leiden, want het zal altijd het feitelijke koersverloop zijn waar ik me op richt. Dat neemt niet weg dat ik met name de komende week scherp op zal letten of de beweging omhoog wel beklijft.

  • Dat doe ik dan vanzelfsprekend aan de hand van het koersverloop ten opzichte van de top rond 358,9 die op 30 januari jongstleden tot stand kwam, daar begin ik morgen al mee. Normaal gesproken volgt er na de stijging van vandaag een stap naar dat niveau 358,9 of hoger. Het Damrak heeft namelijk defintief en overtuigend afgerekend met het 76,4% niveau en dat maakt het 100% niveau tot het volgende doel. Ik volg of de AEX daadwerkelijk naar 358,9 of hoger gaat.

AEX daggrafiek BB 140313

  • De trend in de daggrafiek met Bollinger Bands is onmiskenbaar naar boven gericht, de AEX kan in dit opzicht morgen dus best verder omhoog. De ontwikkeling is erg sterk zolang de aandelenindex in de buurt blijft van de bovenste lijn.

AEX uurgrafiek 140313

  • Het koersdoel 355 van de rechthoek tussen 350,8 en 352,9 waar ik gisteren over schreef is vanmiddag bereikt. Als volgende doel laat zich op grond van de aan de rechthoek voorafgegane stijging een doel van 356,2 berekenen. Naar dat doel of hoger gaan we als de aandelenmarktgraadmeter morgen boven lijn o blijft.

AEX kwartiergrafiek 140313

  • Kijkt u naar de laatste reeks groene candles in de kwartiergrafiek dan ziet u een fraaie serie van vrijwel gelijkvormige candles, een teken van een met computersystemen zorgvuldig over de tijd uitgesmeerde orderstroom. De index kreeg in de slotveiling nog eens een extra zet, iets waarvoor deze veiling naar mijn mening eigenlijk niet zou moeten worden kunnen gebruikt. 
  • Zou de index morgen niet verder oplopen, maar dalen en onder lijn o komen dan ga ik middels Fibonacci lijnen op zoek naar potentiŽle steunniveaus. Dat wil ik nu nog niet doen, we bevinden ons immers in een beweging omhoog.

Resumerend: 

De beurs spreidde vandaag een ongelooflijke hoogmoed ten toon. Alle inmiddels bekende tactieken werden uit de kast gehaald, van de voorbereiding van een uitbraak voorbeurs en een door een vooraf gelegd vloertje voorspelbare aanval tijdens de lunchpauze, tot gebruik of zo u wilt misbruik van de slotveiling. U heeft er alles over kunnen lezen in mijn updates. Het liep de spuigaten uit, gevoelsmatig zeg ik daarom dat het tijd wordt om rekening te houden met een stevige val van de beursgraadmeter. Ik laat me echter niet leiden door dat gevoel, maar door het feitelijke koersverloop. Morgen en eventueel volgende week volg ik of we met de AEX naar 358,9 gaan, een top die we nu het 76,4% niveau in de daggrafiek doorbroken is zouden moeten kunnen gaan zien. Eerst richt ik me zolang we boven lijn o koersen op 356,2, een tweede doel dat is te ontlenen aan de rechthoek die vanmorgen werd afgerond, daarboven kijk ik of we naar 358,9 gaan. Zou het van een daling onder lijn o komen dan zal ik in mijn updates de potentiŽle steunniveaus noemen waar we dan mee te maken krijgen. Het zou voorbarig zijn om dat nu al te doen, gezien het feit dat de trend duidelijk naar boven is gericht.

En dan nog dit...

Opvallend vandaag was het koersverloop van de Duitse DAX, in de daggrafiek van onze oosterburen werd namelijk een voortzettingspatroon afgerond.

  • Het voortzettingspatroon dat werd afgemaakt met een uitbraak is een zogenaamde vlag, het gap dat daarbij ontstond kan gezien worden als een breakaway gap. Op 8152 ligt de top uit 2007, die grens is onmiskenbaar het doel dat Duitse beleggers voor ogen staat. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 14 feb 2013, 19.10u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

14 mrt 09.15u: Uitbraak AEX na voorwerk voorbeurs

14 mrt 10.00u: Afgeronde rechthoek in uurgrafiek

14 mrt 11.00u: Beursindex is niet verder gestegen

14 mrt 12.00u: Voorbereidend werk voor aanval

14 mrt 13.00u: De markt is de gÍne geheel voorbij

14 mrt 14.00u: Koersdoel 355 rechthoek is bereikt

KPN: Bewegend in richting van de bodem uit 2001

14 mrt 15.00u: Korte termijn top in kwartiergrafiek

14 mrt 16.00u: Index heeft al snel steun gevonden

14 mrt 17.00u: AEX boven de eerder gevormde top

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven