ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 240413

  • De aandelenmarkt is de economie ontstegen, zo schreef ik vanmiddag in mijn laatste update van de dag. De stand van zaken in de economie doet namelijk niet meer ter zake voor beleggers. We zagen zowel gisteren als vandaag cijfers die aanhoudende krimp aangeven. Wat echter de reden ook is, de verwachte renteverlaging of het idee dat je nergens anders meer heen kan met je geld, er werd zonder aarzeling gekocht. De AEX steeg vandaag opnieuw sterk, dit keer 1,1%. De beursgraadmeter brak door lijn x, daarmee afrekenend met een belangrijke hindernis. De belangrijkste barriŤre ligt er echter nog, namelijk lijn c die we morgen rond 353,8 vinden. Die lijn is de bovenkant van de driehoek a-c, een patroon dat afgerond zou worden als het Damrak een doorbraak door lijn c weet te bewerkstelligen. Let morgen dus goed op het koersverloop ten opzichte van de waarde 353,8.

  • Wordt lijn c doorbroken dan zijn er in de stippellijnen rond 356,2 en 358,9 twee mogelijke doelen. Ik richt me dan eerst op 356,2 en beoordeel daar aan de hand van het koersverloop of er een voortzetting naar 358,9 komt. Verder wil ik op dit moment nog niet kijken, want ik wil uiteraard om te beginnen zien of er een doorbraak tot stand wordt gebracht.

  • Komt de AEX niet boven lijn c dan wordt het zoeken naar potentiŽle steunniveaus, daarover zult u dan lezen in mijn updates.

AEX daggrafiek BB 240413

  • De beursindex nadert de bovenzijde van de Bollinger Bands en dat is een potentiŽle weerstandslijn. Op het moment dat de aandelengraadmeter de lijn bereikt zal ik dan ook volgen of dat eventueel op een top uitloopt.

AEX uurgrafiek 240413

  • De beweging van gisteren en vandaag was uitermate sterk, ongewoon sterk ook. Een reeks candles als dit ziet u maar zelden, geniet er dus maar even van. Ik kan me na zo'n rij candles haast niet voorstellen dat we morgen nog verder omhoog gaan. De markt ziet de AEX morgen echter verder oplopen, dat blijkt wel uit het gegeven dat er net als gisteren tot het laatste moment van de dag werd gekocht. Dat maakt me razend nieuwsgierig naar de nieuwe beursdag. Het hoogste punt van vandaag lag rond 353,3. Ontstijgen we ook die grens dan volgt een aanval op lijn c in de daggrafiek, die zoals we zagen rond 353,8 loopt.

AEX kwartiergrafiek 240413

  • Fibonacci steunniveaus kan ik net als gisterenavond niet bepalen, want er is geen enkel teken van topvorming. "Rupsje Nooitgenoeg" is tot het einde van de dag blijven eten. Kan er nog meer bij of heeft hij zich overeten, we zien het morgen.

Resumerend: 

De AEX brak vandaag door lijn x in de daggrafiek en zette daarmee een belangrijke stap in de richting van lijn c. Die lijn is de bovenste lijn van de driehoek a-c die afgerond zou worden als de markt een doorbraak weet te realiseren. De lijn loopt morgen rond 353,8, een belangrijk niveau dus. Zou lijn c doorbroken worden dan zijn er in eerste instantie twee mogelijke doelen, zijnde de toppen rond 356,2 en 358,9. Dalen we morgen dan bepaal ik potentiŽle steunniveaus, waarover ik u dan in mijn updates zal berichten.

En dan nog dit...

Voordat ik aan de grafiek van vandaag toekom een opmerking over de DAX. Die index is wederom sterk gestegen (1,3%), waardoor het hoofd en schouders patroon waar ik gisterenavond over schreef ongeldig is gebleven. Dan mijn onderwerp van vandaag. Vanavond wil het nogmaals hebben over een hoofd en schouders patroon, maar dan over een potentieel patroon dat nog niet is afgerond.

  • De Dow Jones vond eind vorige week en afgelopen maandag steun rond 14444, een niveau waar eerder in de maand eveneens een bodem ontstond. De index is gestegen vanaf dat niveau en bereikte de onderkant van het kanaal n-n' waaruit hij vorige week uitbrak. Daar ligt tot dusverre weerstand, wat een normale ontwikkeling is. Ontstaat er hier door de weerstand van lijn n een lagere top en volgt een daling onder 14444 dan wordt er een hoofd en schouders patroon afgerond. We zouden dan topvorming hebben in deze graadmeter, een gegeven dat het interessant genoeg maakt om het koersverloop van de Dow vandaag en de komende dagen wat meer aandacht te geven. Afronding van het patroon vanuit een situatie als deze is tegenwoordig overigens geen gegeven meer, zoals ik in februari in mijn column Niet afgeronde patronen constateerde. Het is dus nog geen gelopen race. Breekt de Dow achtereenvolgens door lijn n en de top rond 14888 dan gaat de vorming van dit omkeerpatroon niet door. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 24 apr 2013, 18.46u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

24 apr 09.15u: Aandelenmarkt is goed gemutst

24 apr 10.00u: AEX staat in daggrafiek boven lijn x

24 apr 11.00u: Beleggers streven naar een stijging

Twee kanten aan verloop euro (analyse valutaplaza)

24 apr 12.00u: AEX kruipt tot dusverre naar boven

24 apr 13.00u: Beursgraadmeter gaat nog zijwaarts

24 apr 14.00u: Lijn door vorige top 352 bijna bereikt

Boskalis: Nog steeds niet uit grote driehoek gebroken

24 apr 15.00u: Slechte cijfers doen markt niets meer

24 apr 16.00u: Index is bij weerstandsniveau 352

24 apr 17.00u: AEX heeft barriŤre 352 genomen

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven