ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 280312

  • De AEX is vandaag naar beneden uit de stijgende wig gebroken die gisteren in wording was, dit voortzettingspatroon heeft een koersdoel van 322,5.

  • De graadmeter is met de daling van een procent tevens door lijn l gebroken en dat wil zeggen dat die lijn hoogstens nog een rol kan spelen als mogelijke weerstandslijn.

  • Nog wel van belang is de bodem rond 323,9. Ik kan op grond van deze bodem het koersdoel van de wig niet als richtpunt nemen, maar zal mijn pijlen eerst moeten richten op die grens 323,9. Dat is namelijk een potentieel steunniveau. Zouden we eronder belanden dan volgt een daling naar 322,5 of lager.

AEX daggrafiek BB 280312

  • Zowel de bovenste als de onderste lijn van de Bollinger Bands ligt momenteel ver weg. De bovenste lijn is een potentiŽle weerstandslijn, de onderste een potentiŽle steunlijn. Het ziet er vooralsnog naar uit dat we naar de laatste onderweg zijn.

AEX uurgrafiek 280312

  • De beursgraadmeter is zoals u in de uurgrafiek ziet onder het 61,8% Fibonacci niveau van de stijging 323,9 - 332,4 gekomen en dat maakt een terugkeer naar 323,9 aannemelijk.

AEX kwartiergrafiek 280312

  • De aandelenmarkt lijkt er eveneens van overtuigd dat we morgen verder dalen, want we zijn op het laagste punt van de dag gesloten. Ik zou uiteraard willen weten waar er weerstand zou kunnen liggen zouden we stijgen, maar ik kan daartoe nog geen Fibonacci lijnen plaatsen. Ik heb immers nog geen bodem die ik daarvoor kan gebruiken. Mochten we morgen omhoog gaan dan zal ik die lijnen snel neerzetten in de grafiek, zodat u er in de updates over kunt lezen. Weerstand kan er uiteraard wel liggen rond 327,8, het niveau waar vanmorgen een bodem ontstond.

Resumerend: 

Onze beursbarometer is een procent gedaald, waardoor we in de daggrafiek nu een afgeronde stijgende wig en een daling onder lijn l hebben. De wig heeft een koersdoel van 322,5, maar daar wil ik me niet op richten. Er kan immers nog steun liggen rond de recente bodem 323,9. Het is dus beter daar eerst de focus op te leggen, mits we daadwerkelijk verder dalen uiteraard. Naar 322,5 of lager gaan we mochten we door 323,9 zakken. Gaat de index morgen toch omhoog dan kan er weerstand gevonden worden rond 327,8, andere grenzen bepaal ik dan aan de hand van dan te plaatsen Fibonacci lijnen.

En dan nog dit...

Hoewel de handelsdag in de VS nog niet om is en ik dus voorzichtig moet zijn wil ik u toch laten zien dat er vandaag theoretisch een top kan ontstaan, als tenminste de vorm van de candle van vandaag verder niet teveel verandert.

  • De voorlaatste candle is een inverted hammer en dat is een potentieel toppatroon dat vandaag bevestigd zou kunnen worden. Zou de candle die er tot dusverre voor vandaag staat een lange rode candle blijven zoals dat nu het geval is dan wordt er tevens een evening star neergezet, bestaand uit de laatste drie candles. Dit is eveneens een potentieel toppatroon. Een echte top zouden we feitelijk pas hebben na een daling onder de stippellijnen rond 3088 en 3050, daar zal mijn aandacht vandaag en morgen dus zeker ook op gericht zijn. Laten we echter eerst maar eens gaan kijken of de situatie zo blijft als nu. Het Amerikaanse koersverloop kan tegenwoordig immers nog wel eens een verrassende wending nemen, met name als er een daling te noteren valt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 28 mrt 2012, 19.12u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

28 mrt 09.15u: AEX naar beneden uit het kanaal

28 mrt 10.00u: Vlotjes omhoog met S&P500 futures

28 mrt 11.00u: AEX na doorbraak snel weer omlaag

28 mrt 12.00u: Hogere bodem rond 76,4% niveau

28 mrt 13.00u: Index gestegen naar 61,8% niveau

Euro aardig opgelopen (analyse valutaplaza)

28 mrt 14.00u: AEX heeft 76,4% niveau bereikt

28 mrt 15.00u: Markt heeft de stijging afgebroken

28 mrt 16.00u: Pogingen om daling te voorkomen

28 mrt 17.00u: Aandelenmarktindex verder gedaald

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven