ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 060212

  • De AEX is gedaald en dat heeft een situatie opgeleverd die in deze grafiek vergelijkbaar is met die van afgelopen donderdag. De candle van vandaag valt namelijk net als die van die dag binnen zijn voorganger en geldt als potentieel toppatroon. Het is overigens een bearish harami. Dat het niet zeker is dat op zo'n candle een daling volgt bewijst het koersverloop van afgelopen vrijdag wel. Dit neemt niet weg dat we toch met een kans op topvorming moeten rekenen en dat doe ik morgen dus.

  • Zou de beursindex echter ook na deze bearish harami weer stijgen dan gaat het koersverloop ten opzichte van de top 326,3 van vrijdag en het potentiŽle weerstandsniveau 326,9 bepalend worden voor de vervolgbeweging. Breken we namelijk door beide grenzen dan stijgt de graadmeter zoals ik afgelopen vrijdag schreef door naar 329,2, waar het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 374,2 - 256,4 te vinden is. Zolang we nochtans niet door 326,3 en 326,9 zijn gebroken is er kans op de ontwikkeling van een top.

AEX daggrafiek BB 060212

  • De Bollinger Bands in de gebruikelijke tweede daggrafiek op deze pagina geven nog immer een positief beeld. De index staat in het bovenste deel van deze indicator en de lijnen van dit instrument stijgen. Het is een stijgende trend en deze banden staan een voortzetting naar boven dus zeker niet in de weg.

AEX uurgrafiek 060212

  • De AEX-index is vanochtend in het eerste uur gedaald, maar daarna is het stijgend korte termijn trendkanaal p-p' ontstaan. Ik tekende de lijnen gedurende de dag trouwens wel anders, maar heb deze vanavond aangepast aan het koersverloop dat we hebben gezien. De aandelenmarkt streeft zolang we boven lijn p koersen een voortzetting naar boven na, zouden we evenwel door lijn p zakken dan vervolgen we de correctieve beweging van vanmorgen alsnog.

AEX kwartiergrafiek 060212

  • Eerste doelen zou de index morgen oplopen zijn de stippellijn rond 325,6 en lijn p'. Daarboven hebben we dan nog de top van jongstleden vrijdag rond 326,3 en helemaal bovenin de grafiek de stippellijn rond 326,9.
  • Dalen we onder lijn p dan kan er in principe bij elke blauwe stippellijn steun gevonden worden, dat geeft dus in eerste instantie de niveaus 323,8, 323,4, 323,1 en 322,5 als mogelijke doelen. Laat ik verder nog niet kijken, want er staan tenslotte een hogere bodem en een stijgend kanaal in de grafiek en die geven de aanwijzing dat de markt nog altijd afkoerst op hogere standen.

Resumerend: 

Er staat net als vorige week donderdag opnieuw een bearish harami in de daggrafiek. Dit leidde de afgelopen week niet tot topvorming, maar dat neemt niet weg dat we dit keer wel een top zouden kunnen krijgen. Die krijgen we als we het stijgend kanaal p-p' in de uur- en kwartiergrafiek morgen naar beneden verlaten. Steun kan er dan liggen rond 323,8, 323,4, 323,1 of 322,5. De markt streeft gezien de hogere bodem in de kwartiergrafiek en het stijgend kanaal evenwel een vervolg naar boven na. Weet zij dat morgen te realiseren dan gaat de AEX naar 325,6 of lijn p' in de kwartiergrafiek en eventueel door naar 326,3 of 326,9. Dit zijn punten waar een top kan volgen, zouden we ze echter doorbreken dan gaan we met onze aandelenindex zoals we vrijdag zagen door naar 329,2.

En dan nog dit...

Een opmerkelijke ontwikkeling doet zich voor in de daggrafiek van de Eurostoxx50 index, dat heeft te maken met de oktobertop van het afgelopen jaar.

  • Terwijl alle Europese landenindices de toppen uit oktober 2011 uitgenomen hebben heeft de Eurostoxx50 dat nog niet gedaan. De grootste vijftig fondsen in Europa presteren collectief dus minder goed dan de overige aandelen. Dit is opmerkelijk. De top leek afgelopen vrijdag doorbroken, maar dat werd vandaag teruggedraaid. Er is nu een bearish harami gevormd, een candle die morgen bij een daling ook nog een hanging man zou worden. Volgt de Eurostoxx50 de overige indices morgen alsnog naar boven of komt er een tweede top te staan rond 2506, we weten het naar ik aanneem morgen. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 6 feb 2012, 19.13u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

6 feb 09.15u: AEX is met lichte daling gestart

6 feb 10.00u: Beursgraadmeter eerste uur gedaald

6 feb 11.00u: Steun bij bodem vrijdagochtend

6 feb 12.00u: Driehoek in wording in kwartiergrafiek

6 feb 13.00u: Driehoek is nu een kanaal geworden

6 feb 14.00u: AEX gestegen naar bovenkant kanaal

Pharming: Uitbraakrichting uit wig wordt belangrijk

6 feb 15.00u: Index nu bij onderkant van kanaal

6 feb 16.00u: Beursindex opnieuw naar boven

6 feb 17.00u: Na daling onder lijn toch weer stijging

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven