ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 020412

  • Het was een wonderlijke beursdag vandaag. De AEX-index stond op het laagste punt van de dag 0,8% onder het slot van afgelopen vrijdag, maar sloot er 0,9% boven. Dit leverde als resultaat op dat de bullish harami van vrijdag bevestigd is als bodempatroon. We dienen op grond hiervan uit te gaan van een voortzetting naar boven, dat is althans wat er uit deze candle voortvloeit.

AEX daggrafiek BB 020412

  • De index staat in de daggrafiek met Bollinger Bands echter nog onder de middellijn en dat maakt een vervolg naar boven wat minder zeker. De middellijn kan eventueel weerstand vormen, al moet ik daarbij opmerken dat de betekenis van de lijn de laatste maanden nihil is. De laatste keer dat de middellijn een rol speelde was in december vorig jaar. We zullen zien.

AEX uurgrafiek 020412

  • Het koersverloop was opmerkelijk. Vanmorgen werd het patroon v-v' afgerond als vlag, de AEX leek verder te gaan dalen. Vanmiddag keerden we echter met een krachtige beweging terug in het patroon, waardoor de vlag ongeldig werd en alles weer op losse schroeven kwam te staan. Ik richt me morgen maar weer op de Fibonacci lijnen over de daling 332,4 - 320,2, die me als informatie geven dat er weerstand kan liggen rond het 50% niveau 326,3 en het 61,8% niveau 327,8. We zijn een fractie boven het 50% niveau gesloten, maar het verschil is dermate gering dat ik de ontwikkeling nog niet opvat als een doorbraak. Ik houd de optie op onmiddellijke topvorming voor morgenochtend open. Stijgen we verder dan kijk ik of er zich rond 327,8 eventueel een top voordoet. Verder volg ik of lijn v' mogelijkerwijs toch nog een rol speelt als weerstandslijn.

AEX kwartiergrafiek 020412

  • De kwartiergrafiek laat niets aan duidelijkheid te wensen over, er werd stevig gekocht vanmiddag. Ik kan dit niet direct vertalen in optimisme, want het sterke herstel kan ook veroorzaakt zijn door een short squeeze. Morgen maar eens zien of het beklijft. Zouden we morgen dalen dan ga ik in mijn updates in op mogelijke steunniveaus. Ik kan dat nu nog niet doen omdat ik nog geen top heb in deze grafiek.

Resumerend: 

Het bodempatroon in de daggrafiek van jongstleden vrijdag is bevestigd, wat wil zeggen dat we verder omhoog zouden kunnen gaan. Daarvoor moeten we dan wel meteen verder stijgen zodat we het 50% niveau in de uurgrafiek definitief breken. Doen we dat dan kijk ik of lijn v' als bovenzijde van de ongeldig geworden vlag eventueel nog een rol speelt, is dat niet het geval dan kijk ik naar mogelijke topvorming rond 327,8. Dalen we morgen dan leest u in mijn updates wat de potentiŽle steunniveaus dan zijn.

En dan nog dit...

In de Verenigde Staten wordt er vandaag een voortzettingspatroon afgerond in de Dow Jones, daarop lijkt het althans om 18.30u.

  • Het patroon dat met een uitbraak naar boven lijkt te worden afgerond is de grote driehoek b-b'. Het doel van de formatie is 13550, waarvoor vanavond dan uiteraard wel een slot boven lijn b' noodzakelijk is. Deze ligt ligt vandaag rond 13245. Waar we verder op kunnen letten is op het verloop ten opzichte van de top rond 13290 die tot stand kwam in de twee week van maart. Hier kan eventueel weerstand liggen, deze grens dient dus wel doorbroken worden vooraleer 13550 het richtpunt wordt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 2 apr 2012, 18.35u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

2 apr 09.15u: April is gestart met een stijging

2 apr 10.00u: AEX staat bij bovenkant patroon

2 apr 11.00u: Vlag in de AEX-index is afgerond

2 apr 12.00u: Poging terug te keren in de vlag

2 apr 13.00u: Beursindex niet terug in patroon

Een blik op vier indices (column Beursplaza)

2 apr 14.00u: Driehoek ontstaan in kwartiergrafiek

2 apr 15.00u: AEX afgelopen drie kwartier hoger

2 apr 16.15u: Na cijfers VS omhoog geschoten

2 apr 17.00u: Beursgraadmeter op ruime winst

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven