ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 090511

  • De beurs boekte afgelopen vrijdag een stevige winst, maar heeft daar vandaag al weer het grootste deel van ingeleverd. De daling heeft ons wederom in de buurt van lijn y gebracht, dat is de onderste lijn van de grote stijgende wig y-q' waar ik jongstleden vrijdag over schreef. Ik ga morgen uiteraard kijken of we eventueel naar beneden door lijn y breken, hetgeen de afronding van deze wig zou betekenen. Lijn y ligt morgen rond 352,9.

  • Het is zolang we niet daadwerkelijk naar beneden door lijn y zijn gebroken echter ook mogelijk dat we de opwaartse trend aanhouden. Dit zou het geval zijn mochten we door lijn s breken. Ook hier let ik dus op. Lijn s vinden we morgen rond 360,2.

AEX daggrafiek BB 090511

  • De middellijn van de Bollinger Bands in de daggrafiek is weerstandslijn gebleven. Dit maakt een beweging omlaag vooralsnog de meest waarschijnlijke volgende stap. Dit blijft zo zolang de AEX onder de middellijn blijft. De onderste lijn van de indicator zou steunlijn kunnen worden.

AEX uurgrafiek 090511

  • De daling van vandaag heeft in de uurgrafiek voor een top bij het 61,8% Fibonacci niveau gezorgd. Topvorming rond zo'n niveau maakt dat de kans op een neerwaartse voortzetting groter is dan die op een stijging. We dalen daadwerkelijk verder als we onder het laagste punt 354,4 van vandaag komen, in welk geval we naar 353,1 of lager gaan.

AEX kwartiergrafiek 090511

  • In de kwartiergrafiek staan Fibonacci lijnen die relevant zijn als we morgen stijgen tot boven 356,5, de top van vanmiddag. Weerstand kan er dan gevonden worden rond het 50% niveau 357,1 of het 61,8% niveau 357,7. Verder kan ook de stippellijn rond 358,2 eventueel nog als weerstandslijn fungeren, een oude lijn door de apriltop van vorig jaar.

Resumerend: 

De Amsterdamse beurs heeft vandaag een groot deel van de terreinwinst van vorige week vrijdag ingeleverd. De AEX blijft in de gevarenzone, namelijk dichtbij de onderkant lijn y van de grote stijgende wig y-q'. Een neerwaartse uitbraak dreigt, daarom volg ik van dag tot dag wat we ten opzichte van lijn y doen. De lijn ligt morgen rond 352,9. Boven deze grens vinden we nog twee mogelijke steunniveaus, namelijk het laagste punt van vandaag 354,4 en de recente bodem 353,1 waar we naar toe zouden gaan bij een daling onder 354,4. Een andere lijn waar ik op let is lijn s in de daggrafiek. De trend is zolang we boven lijn y koersen naar boven gericht, wat wil zeggen dat de AEX verder zou kunnen stijgen. Dit zou het geval zijn bij een doorbraak door lijn s die morgen rond 360,2 loopt. Onder 360,2 hebben we nog vier potentiŽle weerstandsniveaus, namelijk 357,1, 357,7, 358,2 en 359,7. Op deze grenzen moeten we letten in het geval we morgen naar boven door 356,5 breken.

En dan nog dit...

Onze beurs was nauwelijks gesloten of de indices in de VS stegen. Dit is belangrijk in verband met het negatieve beeld dat de Europese beurzen vandaag toonden. Laten we daarom in de daggrafiek van de S&P500 in kijken hoe we een en andere moeten plaatsen.

  • Het betreft een strijd om de stippellijn op 1340. De index eindigde vorige week donderdag onder die lijn, hetgeen als negatief moest worden gezien. Kopers vechten echter terug, niet verwonderlijk overigens in het licht van het omgekeerd hoofd en schouders patroon dat eind vorige maand ontstond en binnen in een wigvorm als die gevormd door de lijnen y en y'. Kopers en verkopers strijden om de voortgang. Hoe hoger de S&P500 vandaag komt, hoe sterker het kopende deel van de markt uit de strijd komt. Uiteindelijk moet de beslissing echter komen uit een uitbraak uit de wig y-y'. Bij een uitbraak naar boven zijn het de kopers die zegevieren, bij een uitbraak naar beneden de verkopers. De strijd van vandaag mag dan interessant zijn, maar bepalend is hij niet. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 9 mei 2011, 19.17u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

9 mei 09.15u: Lagere start na Europese zorgen

9 mei 10.00u: Verlies AEX is snel weggewerkt

9 mei 11.00u: Beurs teruggekomen op de stijging

9 mei 12.00u: AEX lager na vorming van driehoek

9 mei 13.00u: Index bij weerstandsgrens van vrijdag

9 mei 14.00u: Kopers S&P500 futures binden in

9 mei 15.00u: AEX is na storing door 355 gezakt

9 mei 16.00u: Index het afgelopen uur gestegen

9 mei 17.00u: Top bij het 38,2% Fibonacci niveau

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven