ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 140211

  • De AEX-index blijft in de buurt van lijn m, zo leert de daggrafiek ons, waarmee de beursgraadmeter haast ongemerkt per saldo geleidelijk oploopt. Van de vermeende daling naar lijn f waar ik al enige tijd rekening mee houd is het nog altijd niet gekomen. Er is doordat we dichtbij lijn m zijn nog altijd een kans dat deze lijn doorbroken wordt, waardoor we al helemaal niet meer terug zouden keren naar lijn f. Een doorbraak door lijn m zou namelijk een eind maken aan de ontwikkeling van de stijgende wijder wordende driehoek (ascending broadening wedge) m-f. Probleem is dat een daling naar en onder lijn f zolang lijn m niet doorbroken is mogelijk blijft. Ik moet dus hoe je het ook wendt of keert de optie van een daling als de meest waarschijnlijke blijven beschouwen.

AEX daggrafiek BB 140211

  • Een en ander is momenteel in strijd met de situatie in de daggrafiek met Bollinger Bands. De lijnen waaruit deze indicator is opgebouwd stijgen, wat aangeeft dat we ons in een trend bevinden die we op grond van deze indicator als stijgend moeten definiŽren. De AEX koerst aan de bovenkant van de banden en dat is sterk.

AEX uurgrafiek 140211

  • In de uurgrafiek ziet u een patroon van hogere bodems. Ook hier is er dus sprake van een opwaartse trend. Op grond van het koersverloop heb ik vanavond lijn r in de grafiek geplaatst. De lijn loopt parallel aan lijn lijn l van een paar dagen geleden en kan daarom de taak van die lijn eventueel overnemen. De lijn zou ons morgen weer omhoog kunnen voeren.

  • Iets negatiever zou de ontwikkeling worden bij een daling onder lijn r en de bodem van vandaag 369. Er zou dan echter direct steun kunnen liggen rond 368,9 of 368,3, lijnen die grotere schade nog zouden kunnen voorkomen. Een eventuele daling onder 368,3 zou uitlopen op een terugkeer naar de bodem rond 366,8 of lager.

AEX kwartiergrafiek 140211

  • Weerstand lag er vanmiddag rond 370,7. Een doorbraak door dat niveau zou een nieuwe stijgingspoging in de richting van lijn m uit de daggrafiek betekenen.

Resumerend: 

De AEX blijft in de buurt van lijn m, waardoor de kans aanwezig blijkt dat ik fout zit met mijn aanname dat we op een zeker moment naar lijn f in de daggrafiek gaan. Dit is het geval mochten we naar boven door lijn m breken. Zolang dat echter niet is gebeurd moet ik rekening blijven houden met de optie van een daling. Voorlopig wijst echter alles nog op een vervolg naar boven. We hebben een stijgende trend in de daggrafiek met Bollinger Bands, banden waarbij we bovendien in de buurt van de bovenzijde ervan staan. Dit wijst op kracht. In de uurgrafiek hebben we nog het patroon van hogere bodems en ook lijn r die de potentie heeft ons opnieuw naar boven te voeren. Weerstand lag er vanmiddag rond 370,7. Breken we door dat niveau dan gaan we wederom in de richting van lijn m in de daggrafiek. Komen we daarentegen onder lijn r en de bodem van vandaag 369 dan wordt het beeld iets zwakker. Er kan dan echter steun liggen rond 368,9 of 368,3, pas daaronder keren we terug naar 366,8 en neemt de kans op een daling naar lijn f in de daggrafiek toe.

En dan nog dit...

Een duidelijke top van de euro ten opzichte van de dollar, dat is waar ik vandaag naast de AEX aandacht aan wil besteden.

  • Er staat een hoofd en schouders patroon in de grafiek. De neklijn laat zich niet goed tekenen, maar ligt ongeveer rond $1,357. Het patroon geeft een koersdoel van ongeveer $1,32. 
  • Dat is echter geen waarde waar ik me op wil richten. Ik heb Fibonacci lijnen over de stijging $1,288 - $1,394 geplaatst, waaruit blijkt dat er rond $1,341 en $1,328 eventueel nog steun kan liggen. Het betreft respectievelijk het 50% en het 61,8% niveau van de genoemde stijging. Het doel $1,32 van het patroon ligt onder het 61,8% niveau. Omdat ik liever niet speculeer op een daling onder een 61,8% niveau neem ik voorlopig $1,328 als richtpunt. Voorwaarde is dat de euro de komende dagen niet boven $1,357 sluit. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 14 feb 2011, 18.45u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

14 feb 09.15u: Hogere start door winsten elders

14 feb 10.00u: Gap van hedenmorgen is gesloten

14 feb 11.00u: AEX is door niveau 370,5 gezakt

14 feb 12.00u: Alle winst van vanmorgen is weg

14 feb 13.00u: AEX nu onder het slot van vrijdag

Vopak: Wachten op beweging uit de rechthoek

14 feb 14.00u: AEX afgelopen uur wat opgeveerd

14 feb 15.00u: Beursindex is niet verder gedaald

14 feb 16.00u: AEX gestegen naar 38,2% niveau

14 feb 17.00u: Lagere top in de kwartiergrafiek

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven