ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 270110

  • De AEX is vandaag onder het 38,2% Fibonacci niveau van de stijging 300,5 - 345,6 gesloten, dat is het belangrijkste gegeven van vandaag. Het maakt een daling naar het 50% niveau rond 323 aannemelijk. Op een daling onder een 38,2% niveau volgt namelijk gewoonlijk een beweging naar het 50% niveau of lager. Ik richt me op grond hiervan morgen dus op de grens 323.

AEX daggrafiek BB 270110

  • De index is in de daggrafiek met Bollinger Bands bij de onderste lijn van deze indicator gebleven. Deze lijn daalt, waardoor we kunnen spreken over een neergaande trend. Deze blijft gehandhaafd zolang de beursbarometer onder de middellijn blijft, dat is de stippellijn middenin de banden.

AEX uurgrafiek 270110

  • De uurgrafiek geeft ook aan dat we ons in een neergaande fase bevinden, maar dan op een andere manier. Deze grafiek geeft dat namelijk weer in de vorm van het dalend trendkanaal r-r' waarbinnen we met de AEX koersen.

  • Daar moet wel aan worden toegevoegd dat de laatste twee candles op steun wijzen. Het zijn namelijk twee hammers. De markt doet er dus veel aan om te proberen de daling te stoppen.

  • Zolang de index echter binnen het kanaal blijft is het desondanks verstandig om uit te blijven gaan van een daling, temeer daar de situatie in de daggrafiek wijst op een daling naar 323. Hierin zou verandering komen mocht de graadmeter naar boven door lijn r' breken, maar dat is iets wat zich nu nog niet laat voorzien. Breken we naar boven door lijn r' dan pas ik uiteraard mijn verwachting aan, voor nu neem ik aan dat we verder gaan bewegen in de richting van 323 en lijn r.

AEX kwartiergrafiek 270110

  • Een voortzetting naar beneden vergt zoals uit de kwartiergrafiek blijkt een daling onder de laatste bodems op 325,4, 325,2 en 324,9. Daar zal ik het koersverloop in de veronderstelling dat we morgen verder dalen uiteraard op controleren.
  • De zaak verandert mochten we naar boven door lijn r' en de laatste top rond 329 breken. Laat ik daar zolang dat niet feitelijk is geschied echter nog niet op in gaan.

Resumerend: 

De AEX is in de daggrafiek onder het 38,2% gesloten en dat maakt het 50% niveau rond 323 tot het voor de hand liggend koersdoel. De index bevindt zich bovendien in een dalend trendkanaal, wat een daling in de richting van de onderzijde van het kanaal aannemelijk maakt. Het is daarom mijn verwachting dat de beursindex naar 323 zal gaan. Aangezien het daar alleen van komt als we onder lijn r' blijven en onder de bodems 325,4, 325,2 en 324,9 geraken zal ik het koersverloop daar uiteraard op controleren.

En dan nog dit...

Vanmiddag constateerde ik in mijn updates dat er veel steun was voor de AEX-index, maar onze beursgraadmeter is ondanks dat in de daggrafiek door het 38,2% Fibonacci niveau gezakt. Een dergelijke daling, maar dan bij een ander Fibonacci niveau, heeft men in Duitsland weten te voorkomen.

DAX daggrafiek 270110

  • De Duitse DAX bevindt zich in de buurt van het 61,8% niveau van de stijging 5312 - 6094 en heeft door de vorming van een doji stand weten te houden boven dat niveau. Dit is een belangrijk gegeven. Zou de DAX door deze grens en het laagste punt van gisteren rond 5574 zakken dan volgt namelijk met grote waarschijnlijkheid een terugkeer naar de bodem rond 5312. Zolang dit daarentegen nog niet is gebeurd kan er hier eventueel opnieuw een bodem ontstaan. De ontwikkelingen van de komende dagen zijn hierin cruciaal. -Ad Nooten-

 

 

(geplaatst woensdag 27 jan 2010, 19.01u)

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

27 jan 09.15u: AEX heeft daling weer opgepakt

27 jan 10.00u: Nog niet door bodem van gisteren

27 jan 11.00u: Bodem gevormd, kopers strijden

27 jan 12.00u: Stijgend korte termijn kanaal AEX

27 jan 13.00u: AEX beweegt nog steeds omhoog

27 jan 14.00u: Lagere top en hervatting daling

27 jan 15.00u: Hogere bodem, maar kanaal intact

27 jan 16.00u: Opnieuw steun voor de AEX-index

27 jan 17.00u: Markt vraagt om heel veel geduld

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven

 

Deze site is gewijd aan de technische analyse van AEX index en aandelen uit de AEX en AMX, genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. Conclusies op deze site vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. De informatie en analyses worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld, onvolkomenheden kunnen desondanks voorkomen. ADN Beursanalyse kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de website en/of gevolgen van het gebruik ervan en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de getoonde advertenties. Aan de gegevens gepresenteerd op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.