ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

Wessanen

Update vrijdag 2 mrt 2018: Vorige maand uit stijgend kanaal gebroken
 
 • Wessanen heeft zich in februari niet kunnen onttrekken aan de beursmalaise, het aandeel is gedaald en naar beneden uit het lange termijn trendkanaal a-a' gebroken. Het is de start van een correctie. Mogelijke doelen als de daling doorzet zijn de Fibonacci niveaus € 13,60 (38,2%), € 12,30 (50%) of € 11,05 (61,8%) in de linkse grafiek, de weekgrafiek. Voor een grotere versie ervan kunt u overigens klikken op de grafieken.
 • De daggrafiek rechts leert ons dat een achtereenvolgende daling onder € 15,15 en de bodem rond € 14,55 de afronding van een hoofd en schouders patroon zou inhouden, een patroon met een koersdoel van ongeveer € 12,55. Het 50% niveau rond € 12,30 lijkt me in dat geval een goed richtpunt. 
 • Stijgt Wessanen dan kan de stippellijn rond € 16,40 weerstand vormen. Wordt die  lijn doorbroken en de onderkant van het kanaal a-a' bereikt dan zal lijn a normaliter weerstand vormen en de stijging stoppen. Een terugkeer in het kanaal zou daarentegen een teken van kracht zijn en een aanzienlijke verbetering van het beeld zijn. 
 • Wat ons de komende tijd dus te doen staat is te letten op enerzijds het verloop ten opzichte van lijn a en anderzijds dat ten opzichte van de grenzen € 15,15 en € 14,65. Dat verloop gaat ons vertellen waar we met dit fonds aan toe zijn. -Ad Nooten-

 

Update donderdag 23 nov 2017: Gisteren door toppen uit oktober gebroken
 
 • Beleggers achten het toekomstperspectief van Wessanen goed, dat blijkt uit het koersverloop van het aandeel. Het vond vorige week steun bij de onderkant van het trendkanaal a-a', steeg vervolgens snel en brak gisteren door de toppen van vorige maand rond € 16,40. In de buurt van die stippellijn kan nu steun gevonden worden. Zolang er geen teken is van topvorming is de bovenkant van het kanaal het doel. -Ad Nooten-

 

Update woensdag 25 okt 2017: Voormalig weerstandsniveau nu steun
 
 • In de daggrafiek (de linkse grafiek) ziet u dat de vorige maand doorbroken grens € 15,45 zowel kort na de doorbraak als de afgelopen weken uitgebreid is getest en uiteindelijk een steunniveau is gebleken. In de andere grafiek, de weekgrafiek, ziet u dat we op grond hiervan uit mogen gaan van een vervolg naar de bovenkant van het kanaal a-a'. 
 • Van belang is dat het aandeel boven de recente bodem rond € 15,35 blijft, bij een daling daaronder zou de stijging naar de bovenzijde van het kanaal onzeker worden.
 • Gisteren kwam na kwartaalcijfers een gap tot ontwikkeling in de daggrafiek. We moeten ondanks de stijging voor alle zekerheid nog wel rekening houden met de mogelijkheid dat dit gesloten wordt middels een daling naar de top van de voorlaatste candle op € 15,65. Het aandeel zou daar als deze ontwikkeling zich inderdaad voordoet vervolgens steun moeten vinden, maar in ieder geval zoals ik in het vorige punt stelde boven € 15,35 moeten blijven. -Ad Nooten-

 

Update woensdag 27 sep 2017: Gisteren is top rond € 15,45 doorbroken
 
 • Het aandeel Wessanen is gisteren door de top rond € 15,45 gebroken en zet daarmee de stijgende trend voort. U ziet dit in de daggrafiek links. Het is zaak te verifiλren dat de koers na deze doorbraak met de slotstanden boven de stippellijn rond € 15,45 blijft, de stap mag immers geen valse uitbraak worden. Voldoet de koersvorming hieraan dan betekent dat een voortzetting naar boven. 
 • In de weekgrafiek rechts heb ik het stijgend trendkanaal a-a' getekend. De bovenkant van dit kanaal is het doel van de stijging indien deze daadwerkelijk wordt doorgezet. De ontwikkeling in juni laat ons overigens zien dat de bovenkant van het kanaal niet noodzakelijkerwijs precies wordt bereikt. Het gaat meer om de richting, waarbij in de buurt van de bovenzijde van het patroon uitgekeken moet worden voor eventuele vroegtijdige topvorming. 
 • De koers van het aandeel staat om kwart voor tien nog maar net boven het gisteren doorbroken niveau. Of de opgaande beweging inderdaad wordt aangehouden moet dus nog blijken, het zal erom spannen. -Ad Nooten-

 

Update woensdag 16 aug 2017: Bodem bij het 50% niveau is positief
 
 • De grens € 14,70 in de daggrafiek van Wessanen waar ik vorige keer over schreef is 27 juli jongstleden doorbroken, maar de top rond € 15,45 is vervolgens niet  uitgenomen. In plaats daarvan ontstond een top net onder dat niveau. De daling die volgde eindigde echter op het 50% Fibonacci niveau van de laatste stijging en het aandeel steeg vanaf dat niveau de afgelopen dagen opnieuw. Dit is in potentie een basis voor een voortzetting naar boven, met een doorbraak door € 15,45 als een mogelijk scenario. Het wordt deze en volgende week dus spannend. Waar eerst mee moet worden afgerekend wil € 15,45 doorbroken kunnen worden zijn de barriθres € 15,15 en € 15,30. -Ad Nooten-

 

Update woensdag 26 jul 2017: Hoofd schouders is ongeldig geworden
 
 • Beleggers hebben gisteren dermate positief gereageerd op kwartaalcijfers van Wessanen dat het hoofd en schouders patroon dat op 13 juli jongstleden is ontstaan ongeldig is geworden. Dit wil zeggen dat er vooralsnog een streep kan door het koersdoel € 12,85 dat ik op grond van dit toppatroon bepaalde. 
 • De marktreactie op de cijfers was overigens vreemd. Er deed zich eerst namelijk een daling voor, die later omgezet werd in een stijging. Niet alle beleggers waren dus dezelfde mening toegedaan, wat wil zeggen dat het ondanks de winst van gisteren best nog van een daling kan komen.
 • Van belang is in eerste instantie het koersverloop ten opzichte van de top rond € 14,70. Wordt die met een slotstand doorbroken dan komt er meer eenheid in de mening over de cijfers en moeten we rekening houden met een eventueel vervolg naar boven.
 • Wordt de top rond € 14,70 niet doorbroken dan kan dat in theorie toch nog uitlopen op een nieuwe beweging omlaag. -Ad Nooten-

 

Update vrijdag 14 jul 2017: Al snel toppatroon na terugkeer in AMX
 
 • Wessanen was enige tijd niet vertegenwoordigd in de AEX of AMX, maar keerde onlangs terug in de AMX index. De koersontwikkeling van het fonds is al snel interessant, want er is gisteren een hoofd en schouders patroon afgemaakt in de daggrafiek. De neklijn van het patroon ligt rond € 14,15, het koersdoel laat zich berekenen op ongeveer € 12,85. Het patroon en het met een oranje stippellijn aangegeven koersdoel zijn geldig zolang de koers onder de neklijn € 14,15 komt en blijft. Ik neem enige ruimte en kies in plaats daarvan voor € 14,45, net boven de onderkant van de voorlaatste candle.
 • In de grafiek staan Fibonacci lijnen over de stijging vanaf maart. Potentiλle steunniveaus waar een bodem kan ontstaan zijn het 50% niveau rond € 13,75 dat gisteren werd bereikt en het 61,8% niveau rond € 13,35. We doen er goed aan na te gaan of beide grenzen naar beneden doorbroken worden, alleen dan gaat het fonds immers naar € 12,85 of lager. -Ad Nooten-

 

Eerder van dit aandeel verschenen analyses:

190816: Tot dusverre weerstand bij 76,4% niveau

120716: Met 436% gestegen vanaf bodem 2012

 

Nieuwsoverzicht Wessanen

 

Naar boven