ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle die in juli in de maandgrafiek van Delta Lloyd is ontwikkeld is een hammer. Dit is een potentieel bodempatroon, waardoor in theorie deze maand een stijging kan volgen. Tot dusverre is daar overigens nog niets van terecht gekomen.

  • In mijn vorige analyse van dit fonds die ik in april schreef tekende ik de omgekeerde driehoek k-k' in de grafiek, een patroon met uit elkaar lopende lijnen dat te boek staat als een potentieel omkeerpatroon. De koers van Delta Lloyd kwam vorige maand aan bij de onderkant van dit patroon. Ontwikkelt het verloop zich zoals je dat bij dit patroon mag verwachten dan zou een stijging moeten volgen. De formatie komt overigens niet vaak voor en ik heb er dientengevolge maar weinig ervaring mee. Ik durf er mijn hand dus niet voor in het vuur te steken dat het daadwerkelijk van een herstel komt, al zeggen de boeken dat dit de te verwachten en gebruikelijke ontwikkeling is.

  • Deze analyse bevat twee daggrafieken, u zult zo zien waarom. De eerste grafiek bevat Fibonacci lijnen over de daling van de top rond € 3,69 naar de bodem rond € 2,58. De plaatsing van deze lijnen lijkt op het eerste gezicht vreemd. Het is echter gebaseerd op een Elliott Wave telling, een telling bestaand uit vijf stappen vanaf de top rond € 4,89 naar de bodem rond € 2,58. U ziet de telling met de cijfers één tot en met vijf aangegeven in grafiek. De desbetreffende Fibonacci lijnen heb ik geplaatst over de laatste golf, te weten het stuk van de top aangegeven met een cijfer vier naar de bodem aangegeven met het cijfer vijf. Het 61,8% Fibonacci niveau van deze daling blijkt driemaal weerstand te hebben gevormd. Het vormde een dusdanige hindernis dat het aandeel na een aanvankelijke stijging in juli niet verder meer opliep. Wordt dit niveau dat rond € 3,27 ligt niet alsnog doorbroken dan kan er geen herstel plaatsvinden. Het risico op een daling onder lijn k is dan aanwezig, hetgeen de omgekeerde driehoek k-k' ongeldig zou maken. Dit risico is er zeker zolang het aandeel onder lijn m koerst.

  • In de tweede daggrafiek van het aandeel staan Fibonacci lijnen over de daling van € 4,89 naar € 2,58. Kiest de markt voor een stijging dan wil ik weten welke grenzen ik kan gebruiken als mogelijke doelen en tevens potentiële weerstandsniveaus. Dat zijn de Fibonacci niveaus over de genoemde daling, die liggen rond € 3,45, € 3,75 of € 4. Dit zijn de grenzen waar ik me op richt in het geval de markt kans ziet achtereenvolgens een doorbraak door lijn m en de toppen net onder € 3,30 te realiseren. Zo'n doorbraak zou een stap zijn in de richting van herstel.
  • Zolang de stappen boven de lijn en de toppen uit juli niet zijn gezet blijft het spannend, gezien het risico op een daling naar en onder lijn k dat dan aanwezig is. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 4 aug 2016, 15.45u.

 

Eerder van dit aandeel verschenen analyses:

070416: Boeiend beeld door omgekeerde driehoeken

260815: Gedaald naar een cruciaal koersniveau

061114: Bodems bij 38,2% en een potentiële vlag

290714: Topvorming dreigt, maar is nog niet zeker

211113: Mooi stijgend kanaal, dus mooie trend

210513: Toppen doorbroken, één barrière over

070213: Januaristijging is een flinke verbetering

070912: Herstelbeweging vanaf dubbele bodem

100412: Grote stijgende wig in de maandgrafiek

271011: Bodempatroon in daggrafiek

130511: In groot en licht dalend trendkanaal

060111: Hedge fund manager praat koers hoger

131010: Herstelpoging met stijgend trendkanaal

300410: Naar beneden uit kanaal gebroken

210410: Bewegend richting bovenkant kanaal

 

Nieuwsoverzicht DELTA LLOYD

 

Naar boven