ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 271115 12.00u
  • De markt is structureel van karakter veranderd. Men zoekt voor de realisatie van stijgingen en doorbraken namelijk doelbewust rustige momenten. Dat was dit jaar al zichtbaar bij de steeds weer terugkerende lunchpauzestijgingen. Vandaag gaan marktpartijen nog een stapje verder. Er wordt op een dag waarop de Amerikaanse markten maar een halve dag open zijn en vele Amerikaanse beleggers van een lang weekend genieten een omgekeerd hoofd en schouders patroon tot stand in de daggrafiek van de AEX. Er wordt dus bewust een dag met laag volume uitgezocht. Als deze opzet slaagt zijn dagen met dunne handel voortaan de dagen waarop je rekening moet houden met aanvallen door kopers. Strategie wordt dan nog sterker dan het tot nu toe was bepalend voor het niveau waarop de beurs staat. Gaat de doorbraak daarentegen niet door omdat de AEX terugkeert onder 472,5 en komt er komende week toch nog een daling, dan kijkt men een volgende keer wel uit voordat deze tactiek nogmaals wordt toegepast. We bevinden ons dus in een belangrijke fase, een fase waarin bepaald wordt of koersverloop natuurlijk blijft of gestuurd door aanvallen op zorgvuldig uitgekozen momenten. Vooralsnog is het laatste het geval.
  • Op dit moment hebben we dus een omgekeerd hoofd en schouders patroon in de grafiek, op grond waarvan we zoals ik gisterenavond schreef uit moeten gaan van een vervolg naar 481,5 of hoger. De AEX moet vanmiddag boven 472,5 blijven wil dit patroon ook bij het slot nog in de grafiek staan. Ik ga dus specifiek letten op de koersontwikkeling ten opzichte van dat niveau. 

AEX kwartiergrafiek 271115 12.00u

  • In de kwartiergrafiek ziet u een fraaie opwaartse beweging. De onafwendbaarheid van de stijging is wat het meest opvalt, met name in de onderliggende 1minuut grafiek. Wat u namelijk niet ziet in deze kwartiergrafiek is dat de stijging met aanvalsgolven verloopt. Dat is in de onderliggende 1minuut grafiek of in de lijngrafiek goed te zien, mocht u die hebben. De koersontwikkeling komt zorgvuldig gepland over, de aanvalsgolven zijn naar ik aanneem computergestuurd. We hebben vier van die golven gehad vanmorgen. Welke partijen erachter zitten weet ik niet, maar ze voeren de tactiek uitstekend uit. De AEX staat twee volle punten boven de cruciale grens 472,5, waar ik voor de gelegenheid vanwege het belang van het niveau maar een rode stippellijn van heb gemaakt. Ik controleer vanmiddag of we boven die stippellijn blijven.
  • De gebruikelijke tactiek is na een stijging als deze dat de terreinwinst wordt verdedigd. Er wordt dan ergens een vloertje onder de index gelegd, een niveau waar kopers de beursgraadmeter niet onder laten komen. Dat vloertje zal dan als de strategie goed wordt uitgevoerd ergens boven 472,5 komen te liggen. Het vraagt wel om S&P500 futures die blijven liggen of verder omhoog gaan. Dalen die futures dan krijgen de kopers in onze markt het moeilijk. -Ad Nooten-

Geplaatst vrijdag 27 nov 12.10u.

                                                                                 

            Hier ziet u de stand van de AEX (met een vertraging van 15 minuten):

     

   

Extra koppeling naar actuele AEX-grafiek van Euronext

Naar boven