ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Ondanks een daling onder lijn m bleef het verlies ten opzichte van een week eerder deze week beperkt tot 0,4%. De candle van deze week is een hammer, net als die van de week ervoor. Het is een teken van veerkracht, een basis voor een voortzetting naar boven. De top rond 771,7 van twee weken geleden is het eerste punt dat voor de verwezenlijking hiervan dient te worden doorbroken. Het zou een voortzetting naar de top rond 777,6 of hoger inhouden.

  • Zou komende week een weekslot onder het laagste punt rond 748,5 van deze week volgen dan houdt dat een verzwakking in. De hammers zouden dan namelijk geen waarde meer hebben.

  • Het grootste deel van het herstel na de daling onder lijn m kwam vandaag tot stand. De AEX sloot ruim 1,1% boven het slot van gisteren. Dat beleggers zich deze kooplust voorafgaand aan een weekend veroorloven is een teken van Vertrouwen. Volgende week zal blijken of dit vertrouwen terecht is geweest. In een weekend kan met een oorlog in Oekraïne die nog steeds gaande is veel veranderen. Het is nochtans geen punt van zorg voor beleggers.

  • De middellijn van de Bollinger Bands is doorbroken. De AEX kan in theorie doorstomen naar de bovenste lijn van de banden, waar de indicator als na-ijlend gereedschap overigens geen garantie voor biedt.

  • In de uurgrafiek heb ik het kanaal q-q' getekend. Het is wat groot voor een vlag, maar het patroon kan desondanks hypothetisch negatieve consequenties hebben. De bovenste lijn ervan, lijn q', is namelijk een potentiële weerstandslijn. Zou de lijn doorbroken worden dan heeft het kanaal geen waarde meer. De index gaat dan naar de stippellijn rond 769,1 of hoger. Voor een vervolg naar boven dient deze lijn dan doorbroken worden, waarna een doorbraak door de top rond 771,4 dient te volgen.

  • Daalt de beursindex aanstaande maandag dan ben ik in eerste instantie maar in één ding geïnteresseerd. Dat is het verloop ten opzichte van de onderkant van het kanaal, lijn q, dat dan bepaalt of de korte termijn stijgende trend intact blijft. Een uitbraak naar beneden uit het kanaal zou zwak zijn, dat spreekt voor zich.

Resumerend: 

Deze week is na een daling onder de stijgende trendlijn m in de weekgrafiek van de AEX een tweede hammer ontwikkeld Het wijst op wilskracht onder beleggers, die mede gezien het sterke herstel van vandaag zonder aarzeling speculeren op een voorzetting naar boven. Voor de verwezenlijking hiervan dient de beursgraadmeter allereerst naar boven uit het kanaal q-q' in de uur- en kwartiergrafiek te breken, opdat de index naar 769,1 of hoger kan. Dat niveau 769,1 en de top rond 771,4 van twee weken geleden moeten vervolgens doorbroken worden om de marktgraadmeter naar 777,6 of hoger te kunnen doen gaan. Daalt de beursgraadmeter aanstaande maandag dan interesseert mij in eerste aanleg het verloop ten opzichte van de onderkant van het kanaal q-q'. Een uitbraak naar beneden zou namelijk zwak zijn. Mocht de komende week in het geval van een daling een weekslot onder 748,5 volgen dan zou dat een verdere verslechtering zijn. Zo'n stap zou de hammers in de weekgrafiek namelijk onbruikbaar maken, hammers die momenteel nog wijzen op de aanwezigheid van veel steun in de AEX index. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 2 jun 2023 18.41u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 2 jun 2023: Wat is me opgevallen?

2 jun 10.00u: Door twee niveaus met één candle

2 jun 12.00u: Beursstemming nog steeds goed

2 jun 14.00u: AEX iets boven het 61,8% niveau

2 jun 16.00u: Index verder richting 765,2 gegaan

Agenda van maandag 29 mei t/m vrijdag 2 jun 2023

 

De vorige analyse:

1 jun slot: Een procent erop op eerste junidag

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven