ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Om maar meteen met de billen bloot te gaan, de kracht van de markt verbaast me enorm. Afgelopen vrijdag werd een inverted hammer neergezet en gisterenavond nog een. In beide gevallen volgde een stijging, terwijl een inverted hammer te boek staat als een potentiŽle top. In mijn update van vanmiddag beschreef ik een uitbraak naar boven uit een naar boven gerichte wig. Het is een patroon waarbij een uitbraak naar beneden gebruikelijk is, dat liep dus  anders. Nu mijn instrumentarium me keer op keer op het verkeerde been zet weet ik al met al niet meer wat ik ervan moet denken.

  • Het hoogste punt dat werd bereikt ligt rond 716,6. Wordt dat doorbroken dan wordt de overgebleven afstand naar 719 overbrugd. Daar zijn in april en mei toppen ontwikkeld, het is een belangrijke grens. Het zou een sterke ontwikkeling zijn als dit niveau met een slotstand doorbroken zou worden. Dat is bij een gang naar 719 zeker een mogelijkheid om rekening mee te houden. Beleggers tonen zich als collectief sinds begin vorige week immers erg zeker van hun zaak en speculeren dag na dag op een voortzetting naar boven. Ik ben dan ook bijzonder benieuwd of we de stap naar 719 inderdaad zetten of er met de AEX wellicht doorheen breken.

  • Sterker dan de stijging van deze en vorige week kun je een trend niet krijgen. De AEX blijft elke dag bij de bovenste lijn van de Bollinger Bands en loopt met die lijn mee naar boven. Het is een indrukwekkende ontwikkeling, die vanuit deze grafiek gezien best nog langer kan worden aangehouden.

  • Na de uitbraak van vanmiddag naar boven uit de wig k-l volgde een terugkeer bij de bovenkant van het patroon. Het is een test. Resulteert deze test in de vorming van een bodem bij lijn l dan kunnen we uit gaan van een vervolg naar boven.

  • Een achtereenvolgende daling onder lijn l, de bodem rond 711,1 en lijn k zou een negatieve ontwikkeling zijn. Dat zou de AEX alsnog in een dalingsfase brengen, de fase waarvan het zou zijn gekomen als de beursindex vandaag niet naar boven, maar naar beneden uit de wig was gebroken.

Resumerend: 

Het koersverloop heeft me verrast. Na twee inverted hammers in korte tijd had ik geen stijging meer verwacht, zeker niet toen het verloop ook nog eens de vorm kreeg van een wig.  Die stijging kwam er desondanks wel. Mijn gereedschappen zijn me dit keer niet goed van dienst geweest of ik heb iets gemist dat ik wel had moeten zien. Hoe het ook zij, de stijging is een gegeven. De afstand naar het belangrijke weerstandsniveau 719 is beperkt tot enkele punten. Komt de graadmeter morgen boven 716,6 dan wordt die afstand naar ik aanneem overbrugd. Wellicht wordt 719 dan ook doorbroken, want de markt toont zich de afgelopen weken van haar sterkste en meest optimistische kant. Een doorbraak zou een sterke stap zijn.
Na de uitbraak uit de wig is de AEX vanmiddag teruggekeerd bij lijn l, de bovenkant van het patroon. Deze bovenkant wordt getest als steunlijn. Ontstaat hier morgenochtend een bodem dan kan de graadmeter verder naar boven. Zou de index dalen en successievelijk onder lijn l, de bodem rond 711,1 en lijn k komen, dan brengt dat de beursindex daarentegen  in een dalingsfase. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 27 jul 2022, 18.35u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Woensdag 27 jul 2022: Wat is me opgevallen?

27 jul 10.00u: Nieuwe stijgingspoging op de beurs

27 jul 12.00u: Flink wat strijd bij weerstandslijn

27 jul 14.00u: Opnieuw mislukte doorbraakpoging

27 jul 16.00u:  Een uitbraak naar boven uit de wig

 

De vorige analyse:

26 jul slot: Tweede inverted hammer ontwikkeld

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven