ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De winst van vandaag bracht onze AEX vlak onder de top rond 684,8 van vorige week donderdag. Daardoor bevinden we ons ook kort onder 689,2, de top van 16 februari jongstleden . Zouden beide toppen uitgenomen worden dan kunnen we ons theoretisch opmaken voor een terugkeer naar de hoogste koers ooit bereikt van de AEX rond 703,2, een top die in het jaar 2000 werd gerealiseerd. Dit zijn de mogelijke stappen naar boven. Het gegeven dat ze mogelijk zijn betekent overigens niet automatisch dat ze gezet worden, dat zullen we moeten controleren. Het mag gezien de voortdurende stijgingen in onze aandelenmarkt echter duidelijk zijn dat de ambitie van een fors deel van de markt ligt bij een terugkeer naar die top. Het is aan ons om aan de hand van het dagelijks verloop in de grafieken na te gaan of die ambitie wordt waargemaakt.

  • De Bollinger Bands in de op deze pagina gebruikelijke tweede daggrafiek bieden mogelijkheden voor een terugkeer naar de bovenste lijn van de indicator. Die lijn is een potentiŽle weerstandslijn. Bij een eventuele daling onder de bodem rond 675,5 van afgelopen vrijdag zou de middellijn een potentiŽle steunlijn zijn.

  • De bodem die vandaag rond 679,7 werd neergezet ligt ruim boven de bodem rond 676,1 van gisteren. Hieruit spreekt een grote mate van vertrouwen onder beleggers dat een voortzetting naar boven zal worden gerealiseerd. Alleen een daling onder de bodem rond 675,5 zou de technische situatie in deze grafiek veranderen, op dit moment is die echter sterk.

  • Het verloop aan het eind van de dag is een teken dat de stemming goed is. Er kwam gezien de rode candles verkoopdruk, maar die werd door kopers opgevangen. De AEX bleef namelijk goed liggen. Het slot kwam daardoor niet ver uit van het hoogste punt van de dag, wat een optimistische houding van de markt als geheel demonstreert.

Resumerend: 

Onze aandelenmarktgraadmeter is door de terreinwinst van vandaag vlak bij de top rond 684,8 van vorige week donderdag aanbeland. Een doorbraak door deze top zou de AEX naar de top van 16 februari jongstleden rond 689,2 doen gaan, een opmars door dit niveau zou een mogelijke terugkeer naar de top rond 703,2 uit 2000 aangeven. Beleggers zijn gezien de aanhoudeinde stijgingen optimistisch gestemd, een aanzienlijk deel van de markt lijkt dus haar zinnen te hebben gezet op een terugkeer naar die top. Het is in eerste instantie zaak te kijken of de toppen rond 684,8 en 689,2 uitgenomen worden. De stemming onder beleggers is er momenteel in ieder geval goed genoeg voor, wat te zien is aan de hogere bodem die vandaag in de uurgrafiek is ontstaan en het slot niet ver onder het hoogste punt van vandaag. Dat zegt echter niet alles, het kan morgen zomaar anders zijn. Een eventuele daling onder de bodem rond 675,5 van afgelopen vrijdag zou het beeld slechter maken, relevant indien we morgen te maken zouden krijgen met verkoopdruk. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 16 mrt 2021, 18.27u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Dinsdag 16 mrt 2021: Wat is me opgevallen?

16 mrt 10.00u: Hogere opening na records VS

16 mrt 12.00u: Geen stijging vanaf bodems

16 mrt 14.00u: Lichte stijging tussen de middag

16 mrt 16.00u: Geld op voortzetting naar boven

 

De vorige analyse:

15 mrt slot: Kleine stijging AEX, geen duidelijkheid

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven