ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Gisteren stelde ik vast dat een inverted hammer was gevormd, een potentiŽle top. Vandaag volgde een stijging, waardoor deze inverted hammer niet als top bevestigd werd. Verder schreef ik over de wig d-d' die in ontwikkeling was. Die wig is nog steeds in ontwikkeling en de AEX sloot vandaag in de buurt van de bovenkant van het patroon. De markt ziet dus kansen voor een uitbraak naar boven. Zo'n uitbraak aan de bovenkant zou de wig onbruikbaar maken en een voorzetting naar boven aannemelijk maken. Morgen volg ik dus zonder meer of de AEX eventueel aan de bovenzijde uitbreekt. De bovenste lijn van de wig ligt morgen rond 723,9.

  • Een uitbraak naar beneden is van oudsher evenwel de meest voorkomende ontwikkeling, al zou je dat tegenwoordig niet zeggen. Ik acht een uitbraak naar beneden daarom nog steeds mogelijk. Ik let daarvoor op het koersverloop ten opzichte van 719,6, want daar ligt de onderste lijn van de wig morgen.

  • Zolang de AEX morgen tussen 723,9 en 719,6 noteert is het onzeker of het van een uitbraak naar boven of beneden komt.

  • De Bollinger Bands grafiek geeft aan dat de AEX verder zou kunnen oplopen, daar is binnen de indicator in ieder geval ruimte voor. De trend is naar boven gericht.

  • De markt slaagde er vandaag opnieuw in een hogere bodem neer te zetten in de uurgrafiek van de AEX. Bovendien werd de top een stukje hoger gelegd, waardoor het patroon van hogere bodems en hogere toppen in stand werd gehouden. Dit is het basispatroon van een stijgende trend. Het beeld ziet er dus nog steeds goed uit. Wordt de top rond 723,3 van vandaag doorbroken dan betekent dat een uitbraakpoging aan de bovenkant van de wig in de daggrafiek, die morgen zoals we zagen rond 723,9 is te vinden.

  • De laatste bodem in het stijgingsproces is die rond 718,7 van vandaag. Het zou negatief zijn zou die bodem doorbroken worden. Er zou dan tenslotte een eind komen aan het proces van hogere bodems. De beursindex zou bij dat verloop ook onder de wig in de daggrafiek staan, want daarvan ligt de onderzijde zoals ik u vertelde morgen rond 719,6.

  • U ziet in de kwartiergrafiek dat de top van gisteren weliswaar niet blijvend doorbroken werd, maar dat de markt de dag wel in een optimistische toonzetting heeft afgerond. Het slot ligt namelijk niet ver van het hoogste punt van de dag. Beleggers speculeren erop dat morgen een doorbraak naar boven wordt bewerkstelligd.

Resumerend: 

De inverted hammer van gisteren is vandaag niet bevestigd, want op de candle volgde een stijging. De wig d-d' in de daggrafiek is nog steeds in ontwikkeling. De markt speculeert gezien het slot in de buurt van het hoogste punt van de dag op een uitbraak naar boven. De bovenste lijn van de wig ligt morgen rond 723,9, dat is het niveau dat we dus in de gaten moeten houden. De aanval op die grens wordt geopend indien de top van vandaag rond 723,3 wordt doorbroken. Twee andere niveaus waarop ik mijn aandacht morgen richt zijn 719,6 en 718,7. Zou de graadmeter dalen en onder 719,6 belanden dan gaat het om een uitbraak naar beneden uit de wig in de daggrafiek, want daar vinden we de onderste lijn van het patroon morgen. De grens 718,7 is van belang omdat het de laatste bodem is in het proces van hogere bodems en hogere toppen, het proces dat tot dusverre steeds weer voor nieuwe stijgingen zorgt. Een eventuele daling onder 718,7 zou een eind maken aan dat proces en dus een negatieve stap zijn in het verloop van de AEX. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 9 jun 2021, 18.31u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 9 jun 2021: Wat is me opgevallen?

9 jun 10.00u: AEX iets onder het slot van gisteren

9 jun 12.00u: Index koerst nog binnen het patroon

9 jun 14.00u: Onze markt toont haar kooplust weer

9 jun 16.00u: Top gevormd bij de top van gisteren

 

De vorige analyse:

8 jun slot: Nieuw record, wig en inverted hammer

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven