ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Bij de stippellijn rond 736,1 waarover ik u gisterenavond vertelde is een overtuigende bodem geplaatst. Dit voormalig weerstandsniveau blijkt een belangrijk steunniveau te zijn geworden. Beleggers in onze beurs denken in meerderheid aan een voortzetting naar boven. Dat bleef niet alleen bij denken, er werd met een stevige stijging op ingezet. PotentiŽle weerstand is te vinden rond drie punten. Het eerste punt is de top rond 749,8 van afgelopen vrijdag. Een tweede plaats waar eventueel weerstand kan liggen is bij de lichtgrijze trendlijn die ik vanaf de eerste top door onlangs ontwikkelde toppen heb getrokken. Die lijn ligt morgen rond 751,6. Een andere lijn die een hindernis kan vormen is lijn u. Die loopt morgen rond 754 en dat is dus het derde punt waar mogelijkerwijs een top kan worden gevormd. Een eventuele doorbraak door lijn u zou vanzelfsprekend een sterke ontwikkeling zijn. Samenvattend zijn morgen de mogelijke barriŤres: 749,8, 751,6 en 754.

  • De stijging van vandaag betekende steun bij de middellijn van de Bollinger Bands, de lijn was het startpunt van een nieuwe beweging omhoog. De bovenste lijn van de indicator is bij een vervolg naar boven een potentiŽle weerstandslijn, de middellijn bij een daling opnieuw een lijn waar eventueel steun kan worden aangetroffen.

  • Op basis van de uurgrafiek kan ik alleen maar zeggen dat de overtuiging en vasthoudendheid onder beleggers groot is. De AEX brak vanmiddag na aanhoudende pogingen naar boven uit een vlag, daarover kon u lezen in mijn updates. Het is een demonstratie van kracht en overtuiging. Het slot van de dag ligt bovendien bij het hoogste punt van de dag, ook dat laat zien dat beleggers zeker zijn van hun zaak.

  • Dat het slot vlak bij het hoogste punt van de dag ligt sluit overigens niet uit dat we morgen een daling te zien krijgen. Gaat de index omlaag dan zal ik potentiŽle steunniveaus bepalen. Op dit moment staat er geen korte termijn top in de grafiek en kan ik dat dus nog niet doen. De ontwikkeling van een bodem boven de stippellijn rond 742 zou bij een daling in ieder geval ruimte laten voor een volgende beweging naar boven.

Resumerend: 

De stippellijn rond 736,1 en de middellijn van de Bollinger Bands zijn het startpunt geworden van een nieuwe beweging naar boven. Bij die beweging brak de index naar boven uit een vlag in de uur- en kwartiergrafiek en eindigde de beursdag vlak bij het hoogste punt van de dag. Het vertrouwen onder beleggers is erg groot, overigens ook altijd een teken om op je hoede te zijn. PotentiŽle weerstand is te vinden rond 749,8, 751,6 en 754. Op het koersverloop ten opzichte van die grenzen zal ik mijn aandacht richten indien de beursgraadmeter verder omhoog gaat. Daalt de index dan zal ik potentiŽle steunniveaus bepalen, iets dat ik pas wil doen als een korte termijn top is geplaatst. De vorming van een bodem boven 742 zou bij een daling van de AEX in ieder geval een volgende beweging omhoog mogelijk houden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 28 jul 2021, 18.32u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 28 jul 2021: Wat is me opgevallen?

28 jul 10.00u: Korte termijn bodem bij 76,4%

28 jul 12.00u: AEX bij het 50% Fibonacci niveau

28 jul 14.00u: Nieuwe uitbraakpoging slaagde niet

28 jul 16.00u: Een uitbraak naar boven uit de vlag

 

De vorige analyse:

27 jul slot: Blik op steunniveaus en steunlijnen

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven