ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • "Het is een dag om maar zo vlug mogelijk te vergeten", zei beurscommentator Durk Veenstra vanmiddag op RTLZ. Ik wil een tegengeluid laten horen. Beursbewegingen zijn er naar boven, opzij en naar beneden. Elke dag heeft zijn waarde in het geheel. Dagen met een sterk negatieve koersontwikkeling kunnen zeer positief uitpakken, ook voor kijkers van RTLZ. Het hangt er maar net van af welke positie je hebt. Je kunt dan ook niet zeggen dat het een slechte beursdag was. Ik wil nog verder gaan. Je hebt eigenlijk geen goede of slechte beursdagen, de facto heb je alleen beursdagen. Een koersbeweging op zich draagt geen kwalificatie in zich, lading geef je er alleen zelf aan. Een beweging is feitelijk niet meer dan het woord zegt, een beweging. Dat het een dag was om zo vlug mogelijk te vergeten zou ik dan ook niet zeggen, met alle respect voor Durk overigens.

  • Technisch gezien was het juist een dag om te onthouden. De AEX bereikte namelijk het potentiŽle steunniveau rond 528,9, een grens waar in juni een bodem ontstond. Hier kan eventueel opnieuw een bodem ontstaan. Voorgaande steun- en weerstandsniveaus spelen een belangrijke rol in een objectieve beoordeling van het koersverloop, zo ook deze grens. De komende beursdagen kijk ik of de markt eventueel kans ziet om vanaf dit niveau een opgaande beweging op te bouwen.

  • Een daling onder het laagste punt 529,2 van vandaag zou inhouden dat ik me vervolgens richt op lijn i. De lijn ligt morgen rond 523,4.

  • Het slot van de dag lag onder de Bollinger Bands. De index blijft over het algemeen ťťn dag tot drie dagen onder de banden, dit was de eerste dag. De graadmeter zal op een gegeven moment terugkeren binnen de banden. Dat zou morgen, overmorgen of maandag moeten gebeuren. Laten we voor alle zekerheid voor morgen daarom al rekening houden met een eventueel herstel.

  • Een deel van de markt speculeerde vanmiddag gezien de laatste twee candles in de uurgrafiek al op een aanstaand herstel. Dat wijzen deze groene candles uit. Morgen zal blijken of de kopers die voor deze groene candles zorgden dat goed hebben ingeschat.

  • Eerste potentiŽle weerstandsniveaus zijn te vinden rond 534,4 en 535,6, respectievelijk het 50% en het 61,8% niveau van het laatste stukje van de daling. Bij die grenzen kan eventueel een top tot ontwikkeling komen, waarop een vervolg omlaag tot stand kan komen. Een blijvende stijging boven 535,6 zou een gang naar 539,6 of hoger aannemelijk maken, dus een herstelpoging inhouden.

Resumerend: 

Vandaag bereikte de AEX de bodem die in juni van dit jaar rond 528,9 tot stand kwam. Het is een potentieel steunniveau. Aangezien de index ook onder de Bollinger Bands sloot doen we er goed aan om rekening te houden met een eventueel herstel. Weerstand kan er zijn rond 534,4 en 535,6. Dit zijn punten waar een top kan ontstaan en een vervolg omlaag kan starten. Een goede doorbraak door 535,6 zou een stijging naar 539,6 of hoger aannemelijk maken en dus een herstelpoging behelzen. Het laagste punt van de dag vinden we rond 529,2. Een daling daaronder zou betekenen dat ik lijn i in de daggrafiek als doel zou nemen. Deze lijn vinden we morgen rond 523,4. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 28 okt 2020, 18.50u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 28 okt 2020: Wat is me opgevallen?

28 okt 10.00u: AEX bijna terug bij septemberbodem

28 okt 12.00u: Toppen bij 38,2% en stijgende wig

28 okt 14.00u: Onder septemberbodem gekomen

28 okt 16.00u: Verder gedaald naar bodem uit juni

 

De vorige analyse:

27 okt slot: Steun gevonden bij onderkant banden

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven