ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een aardig deel van het verkopende deel van onze aandelenmarkt moet vandaag de handdoek in de ring hebben gegooid, dat is de conclusie die ik trek uit het koersverloop van deze dag. De AEX sloot namelijk 4% boven het slot van afgelopen vrijdag, wat een flinke stijging is voor onze beursgraadmeter. De afstand ten opzichte van de top rond 528,7 is fors verkleind. Zolang we die top niet hebben uitgenomen is de ontwikkeling van een hoofd en schouders patroon mogelijk. Zou de top wel worden gepasseerd dan zal dat toppatroon echter niet meer ontstaan en wordt een voortzetting naar het 61,8% niveau rond 539,5 het aannemelijke vervolg. Wat ons te doen staat is scherp te letten op de koersvorming ten opzichte van 528,7. Het slot van vandaag betekent dat de AEX nog maar 1,7% onder dat niveau staat. Het kan in theorie dus bereikt en doorbroken worden.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de AEX teruggekeerd boven de middellijn. Het beeld is verbeterd, een vervolg omhoog is mogelijk.

  • Uit de reeks candles van vandaag in de uurgrafiek blijkt dat met overtuiging werd gekocht. In onze markt werd volop en zonder reserve gespeculeerd op een voortzetting naar boven. We zagen in de daggrafiek dat voor die voortzetting de top rond 528,7 moet worden uitgenomen. Voordat dit kan gebeuren dienen de toppen rond 521,4, 523,6 en 525,1 te worden gepasseerd. Mijn focus zal morgen daarom om te beginnen liggen bij het verloop ten opzichte van die grenzen.

  • Daalt de index morgen dan bepaal ik de potentiŽle steunniveaus en schrijf daarover in mijn updates. Op dit moment hebben we nog geen betrouwbare korte termijn top in de kwartiergrafiek en wil ik dus nog niet bepalen waar steun gevonden kan worden. Dat zou voorbarig zijn. Overigens is een daling uiteraard wel mogelijk, de markt vergist zich immers wel vaker.

Resumerend: 

De stijging van vier procent van de AEX laat zien dat behoorlijk wat verkopers in de markt vandaag de handdoek in de ring hebben gegooid. Uit de serie candles in de uurgrafiek blijkt bovendien dat met overtuiging werd gekocht. Men speculeert dus zonder schroom op een voortzetting naar boven. Voor de verwezenlijking daarvan dient de top rond 528,7 te worden doorbroken, zolang we onder dat niveau koersen blijft de vorming van een toppatroon namelijk mogelijk. Voor een gang naar 528,7 of hoger dienen de toppen rond 521,4, 523,6 en 525,1 te worden gepasseerd. Het verloop ten opzichte van die punten heeft dus in ieder geval mijn aandacht. Een daling is uiteraard nog mogelijk, de markt maakt tenslotte wel vaker een verkeerde inschatting. Daalt de graadmeter morgen dan bepaal ik waar eventueel steun gevonden kan worden en daarover leest u dan in mijn updates. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 18 mei 2020, 18.50u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

18 mei 09.15u: AEX door stijging futs 1,8% hoger

18 mei 10.00u: Naar boven uit de stijgende wig

18 mei 11.00u: Korte termijn top kwartiergrafiek

Maandag 18 mei 2020: Wat is me opgevallen?

18 mei 12.00u: Merkwaardig optimisme op beurs

18 mei 14.00u: AEX weer naar boven uit een wig

18 mei 15.00u: Rode candle, maar nog geen top

18 mei 16.00u: Weerstandsgebied vrijwel bereikt

18 mei 17.00u: AEX boven het weerstandsgebied

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

15 mei slot: Omslag ten opzichte van vorige week

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven