ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Slechte Amerikaanse arbeidsmarktcijfers zorgden vandaag voor een doorbraak. De cijfers voedden de veronderstelling dat de Amerikaanse overheid op korte termijn met ondersteunende maatregelen komt voor haar bevolking. Dat werd althans als reden genoemd voor de doorbraak. In werkelijkheid weet je nooit wat de reden is. In de AEX kwam een slotstand boven het weerstandsniveau 613,2 tot stand. Nu met dat niveau is afgerekend ligt in principe de weg naar de top rond 632,1 uit februari van dit jaar open. Het niveau 613,2 was namelijk het laatste weerstandsniveau onder deze top. De stap boven de grens biedt uiteraard geen garantie dat 632,1 binnenkort daadwerkelijk bereikt wordt, maar zorgt wel voor een grote kans op die ontwikkeling. Het is nu een kwestie van monitoren of de naar boven gerichte trend wordt aangehouden.

  • Niet alleen 613,2 werd vandaag uitgenomen, ook de top rond 615,1 van afgelopen maandag werd gepasseerd. .Dit niveau werd overigens pas enkele minuten voor half zes doorbroken, waarna de AEX in de slotveiling nog iets verder opliep. Kopers aarzelden niet om de index vlak voor het weekend te kopen en op deze manier een doorbraak af te dwingen. De beursgraadmeter sloot op het hoogste punt van de dag, een teken dat beleggers er het volste vertrouwen in hebben dat aanstaande maandag een voortzetting naar boven volgt.

  • Waar we komende maandag echter nog wel goed naar moeten kijken is het verloop in de daggrafiek met Bollinger Bands. De AEX bereikte vandaag namelijk de bovenste lijn van deze banden. Dat is een potentiŽle weerstandslijn en het kan in theorie dus op topvorming uitlopen bij deze lijn.

  • Het beeld in de uurgrafiek is erg sterk. Het was al sterk vanwege het patroon van hogere bodems waar ik de afgelopen dagen bij herhaling over schreef. De doorbraak door de top rond 615,1 heeft de situatie er alleen maar sterker op gemaakt. Onze markt gaat voor een vervolg naar boven en kent daarbij geen twijfels gezien het slot op het hoogste punt van zowel de dag als de week.

  • Om half zes stond de AEX nog maar een fractie boven 615,1, maar de candle gevormd in de slotveiling werd de kers op de taart. De top van afgelopen maandag werd op een overtuigende manier doorbroken, waarmee de markt zonder de geringste aarzeling of terughoudendheid opteerde voor een vervolg naar hogere regionen.

Resumerend: 

Onze markt realiseerde vandaag een belangrijke stap, zowel het weerstandsniveau 613,2 als de top van afgelopen maandag rond 615,1 werden namelijk doorbroken. Tussen de top uit februari rond 632,1 en het slot van vandaag vinden we zoals de weekgrafiek ons leert geen potentiŽle weerstandsniveaus meer. Het wil zeggen dat de kans op een terugkeer naar 632,1 groot is. Het is wel zaak om de stijgende trend te bewaken, want zekerheid heb je in deze handel nooit. De markt etaleerde met het slot van vandaag echter haar mening. Dat slot lag zowel op het hoogste punt van de dag als van de week, waarmee de markt aangeeft volgende week hogere standen op de borden te verwachten. Er kan echter een kink in de kabel komen. De AEX bereikte namelijk de bovenste lijn van de Bollinger Bands daggrafiek en dat is een lijn waar in theorie een top tot ontwikkeling kan komen. Hoewel de markt zeker is van haar zaak ben ik dat dus nog niet. Ik wil die bovenste lijn eerst weer naar boven zien draaien. De trend is zoals ik bij de uurgrafiek vaststelde in ieder geval ijzersterk, daar zal het niet aan liggen zouden we aanstaande maandag een daling krijgen. De markt heeft vol ingezet op hogere standen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 4 dec 2020, 18.25u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 4 dec 2020: Wat is me opgevallen?

4 dec 10.00u: Weer aanval op weerstandsgrens

4 dec 12.00u: AEX omhoog en weer meteen omlaag

4 dec 14.00u: Het optimisme overheerst nog steeds

4 dec 16.00u: Doorbraak na tegenvallende cijfers

Agenda van maandag 30 nov t/m vrijdag 4 dec 2020

 

De vorige analyse:

3 dec slot: Gering verlies voor de beursgraadmeter

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven