ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De AEX ging van een opening 0,5% onder het slot van gisteren naar een verlies van 1,3%, om vervolgens te stijgen en de dag af te sluiten met een beperkt verlies van 0,25%. Deze rollercoaster ontwikkeling zorgde in de daggrafiek voor de ontwikkeling van een hammer, een potentiŽle bodem. Morgen kunnen we gaan kijken of de bevestiging in de vorm van een groene candle volgt die er ook echt een bodem van zou maken.

  • Het herstel vanaf het laagste punt zorgde voor een slot boven de middellijn van de Bollinger Bands, waardoor de stijgende trend in deze indicator intact bleef. In theorie kan een stijging volgen, dat zou in lijn zijn met de trend.

  • De eerste candle van vanmorgen betekende in de uurgrafiek de afronding van een hoofd en schouders patroon. Het herstel van vanmiddag betekende dat de AEX ruimschoots boven de neklijn 572,4 van het patroon eindigde, waardoor het toppatroon ongeldig werd. Het is een belangrijke overwinning voor de kopers die voor de stijging zorgden. Zij zijn er echter nog niet. Willen zij het koersverloop verder naar zich toe trekken dan moeten zij morgen voor een vervolg naar boven met een doorbraak door de top van gisteren rond 576,7. Komt in tegenstelling hiermee een daling tot stand dan kan het zijn dat de hele opmars van deze middag voor niets is geweest. De vorming van een lagere top zou namelijk geen goede ontwikkeling zijn.

  • De laatste candle betekende de terugkeer van de index in het gap van vanmorgen. Er is dus een begin gemaakt met het sluiten daarvan. Keert de beursindex terug naar de bovenkant ervan rond 574,8 dan is het gap gesloten, daar kan dan eventueel weerstand worden gevonden.

  • Het herstel kwam tot stand na de Amerikaanse opening. Beleggers op onze beurs hebben het verloop opgehangen aan de realisatie van een verdere stijging in de Amerikaanse markten, daar wordt op gespeculeerd. Morgen gaat blijken hoe deze speculatie uitpakt.

Resumerend: 

Een achtbaanbeweging zorgde vandaag voor de ontwikkeling van een hammer in de daggrafiek. Het is een potentiŽle bodem, morgen gaan we kijken of de bevestiging in de vorm van een groene dagcandle volgt. Een hoofd en schouders patroon dat vanochtend in de uurgrafiek ontstond werd vanmiddag ongeldig, een overwinning voor de kopers die de herstelbeweging op touw zetten. Deze partijen zijn er echter hiermee nog niet. Ze moeten nog zorgen voor een doorbraak door de top van gisteren rond 576,7. Zou een daling volgen dan is het middagherstel mogelijk voor niets geweest. De late stijging betekende een terugkeer in het gap dat vanmorgen werd ontwikkeld, warmee een begin werd gemaakt met het sluiten ervan. Het is geheel gesloten zou de bovenkant ervan rond 574,8 bereikt worden, een niveau waar dan eventueel weerstand gevonden kan worden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 25 sep 2019, 18.23u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

25 sep 09.15u: Gap omlaag, AEX bij bodem 572

25 sep 10.00u: Hoofd schouders patroon uurgrafiek

25 sep 11.00u: Tot dusverre nog geen bodem

Woensdag 25 sep 2019: Wat is me opgevallen?

25 sep 12.00u: Bodem gevormd in kwartiergrafiek

25 sep 14.00u: Herstel was tot dusverre beperkt

25 sep 15.00u: Wat herstel in het afgelopen uur

25 sep 16.00u: Top bij 38,2% Fibonacci niveau

25 sep 17.00u: Markt bouwt verder aan herstel

 

De analyse van gisteren:

24 sep slot: Gisteren hammer, nu inverted hammer

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie

Naar boven