ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De druk die was veroorzaakt door de aanval in Saoedi-Arabië had slechts één dag effect op het koersverloop. Vandaag boekte onze markt al weer winst, de AEX sloot een kwart procent hoger. De veerkracht die onze markt toonde kan overigens te maken hebben met de expiratie van aanstaande vrijdag. Ik kan me voorstellen dat er grote marktpartijen zijn die belang hebben bij een expiratie in de buurt van 580 punten. Dat zou ook verklaren waarom men de druk zo snel al heeft weten te weerstaan. De Amsterdamse markt kijkt gezien de groene candle van vandaag al weer naar boven.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is er alle ruimte voor een vervolg omhoog, de lijnen in deze grafiek zullen een eventuele voortzetting naar boven in ieder geval niet in de weg staan.

  • Waar we mee te maken hebben is weerstand rond 575,8 en 578. Een doorbraak door beide grenzen zou een voortzetting naar boven geven, verder in de richting van de top uit juli rond 586,3. Het zou goed zijn vlak boven 580 in verband met eventuele expiratie belangen vervolgens rekening te houden met mogelijke weerstand.

  • Een daling onder het laagste punt van vandaag 572,4 en de stippellijn rond 571,4 zou een negatieve ontwikkeling zijn, want dan zouden we een hoofd en schouders patroon hebben in deze grafiek. De daling die daar op zou volgen zou wel eens snel kunnen verlopen. Partijen met belangen bij 580 zouden dan immers hun posities voor aanstaande vrijdag als een haas aan moeten passen, met extra verkoopdruk als gevolg. Het hangt er maar net van af wanneer de daling komt en hoever we naar beneden gaan.

  • De markt toonde vandaag veerkracht en sloot de dag met een stijging af. Er is dus een zekere mate van vertrouwen dat een vervolg omhoog kan worden gerealiseerd.

Resumerend: 

Onze markt heeft de zorgen over de aanval in Saoedi-Arabië gezien de stijging van een kwart procent van vandaag al opzijgezet. Dat kan in theorie te maken hebben met de expiratie van aanstaande vrijdag. Er zullen zeker grote marktpartijen zijn die belang hebben bij een expiratie net boven 580 punten. Bij de stijging van de afgelopen tijd zullen heel wat belangen in die richting zijn opgebouwd. Weerstand vinden we rond 575,8 en 578. Worden beide grenzen doorbroken dan gaat de AEX verder in de richting van 586,3, waarbij het verstandig is om vlak boven 580 te letten op eventueel aanwezige weerstand. Een achtereenvolgende daling onder 572,4 en 571,4 zou een negatieve ontwikkeling zijn. Dat zou namelijk de afronding van een toppatroon in de uurgrafiek inhouden. Omdat er in dat geval heel wat posities zouden moeten worden aangepast zou de beweging omlaag dan wel eens snel kunnen verlopen. Op dit moment kijkt men echter naar boven voor de vervolgontwikkeling, laten we dus eerst kijken of men dat waar weet te maken. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 17 sep 2019, 18.30u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

17 sep 09.15u: Markt onaangedaan door aanval

17 sep 10.00u: AEX vlak onder top van gisteren

17 sep 11.00u: Top van gisteren niet doorbroken

Dinsdag 17 sep 2019: Wat is me opgevallen?

17 sep 12.00u: AEX gedaald naar een boeiend punt

17 sep 14.00u: Korte stijging na daling onder bodem

17 sep 15.00u: Steun bij de bodem van gisteren

17 sep 17.00u: Misgegaan bij de vorige update

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

16 sep slot: Daling 0,6% na aanval op oliewinning

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie

Naar boven