ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Op de hammer van vorige week is een rode candle gevolgd, wat een negatieve ontwikkeling is. De hammer gaf immers aan dat de markt aspiraties had om een voortzetting naar boven te bewerkstelligen. Ook na de daling van deze week is die voortzetting echter nog mogelijk. Weet de markt een bodem boven die rond 530 te realiseren, dus een hogere bodem, dan blijft een vervolg omhoog een optie. Uit deze ene rode candle kunnen we dus nog geen conclusie trekken, ook al is de ontwikkeling negatief.

  • Denk er ook aan dat de laatste maanden van het jaar naderen. De eindejaarsbonussen voor managers/beslissers bij grote marktpartijen worden half december bepaald en dat vraagt om de gebruikelijke eindejaarsrally. Het spel is met deze candle dus bepaald niet gespeeld.

  • In de daggrafiek lijkt al een hogere bodem te zijn gevormd, namelijk rond 553,9. Komende week kijk ik of deze bodem intact blijft. Er wordt in de markt gedacht aan hogere standen, dat leert het slot van vandaag ons. Dat lag namelijk op het hoogste punt van de dag.

  • De AEX is teruggekeerd binnen de Bollinger Bands, iets dat eerdaags moest gebeuren. Een index blijft maar even buiten de banden, over het algemeen maximaal drie dagen. De stijging van vandaag is dus een normale gebeurtenis, die gezien het beeld in deze grafiek een dezer dagen moest plaatsvinden. Nu de beursgraadmeter terug is binnen de indicator is alles opnieuw open.

  • In de uurgrafiek werd met de voorlaatste candle een stijgende wig afgemaakt. Op een stijgende wig volgt meestal een daling, maar men had in de markt getuige de laatste candle andere plannen. De index werd teruggezet in de wig en dat patroon werd dus ongeldig.

  • Gisteren noemde ik een aantal potentiŽle weerstandsniveaus die we kunnen gebruiken bij een stijging, die blijven staan. Het gaat om de grenzen 565,5, 567,3, 569,1, 572,4 en 572,7. Het zijn niveaus waar eventueel een top kan worden ontwikkeld.

  • De AEX werd na vijf uur vanmiddag naar boven gestuurd vanaf de bodem die direct na de afronding van de wig rond 562,4 ontstond. Een daling onder deze bodem zou de voortzetting naar beneden mogelijk die aan het einde van de dag in ieder geval voor vandaag werd afgewend.

Resumerend: 

Op de hammer van vorige week in de weekgrafiek is een rode candle gevolgd, wat een negatieve ontwikkeling is. Het zegt verder echter niets. Ontstaat een bodem boven 530 dan blijft een vervolg naar boven mogelijk. Het lijkt er in de daggrafiek al op dat die hogere bodem is gevormd, namelijk rond 553,9. Komende week volg ik of deze bodem intact blijft. In de uurgrafiek werd met de voorlaatste candle een stijgende wig afgerond. De AEX vond direct na de afronding echter steun, namelijk rond 562,4, en werd snel verder naar boven gestuurd. Dit maakte de wig ongeldig. Het slot van de dag kwam uit op het hoogste punt van de dag, een teken dat in de markt wordt gedacht aan hogere standen. Gaat de index inderdaad omhoog dan kan er weerstand zijn rond 565,5, 567,3, 569,1, 572,4 of 572,7. Ik zal dan van grens tot grens beoordelen hoe het loopt. Een daling onder 562,4 zou daarentegen alsnog een voortzetting naar beneden mogelijk maken. Op het verloop ten opzichte van dat niveau zal ik aanstaande maandag dus letten mocht zich een daling voordoen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 4 okt 2019, 18.22u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

updat4 okt 09.15u: Hoger na herstel Amerikaanse marktene 09.15 uur

4 okt 10.00u: Zijwaarts verloop na eerste candle

4 okt 11.00u: Vier kleine candles erbij in de AEX

Vrijdag 4 okt 2019: Wat is me opgevallen?

4 okt 12.00u: AEX is licht onder druk gekomen

4 okt 14.00u: Deel markt loopt vooruit op cijfers

4 okt 15.00u: Stijging na arbeidsmarktcijfers VS

4 okt 16.00u: Voorlopige lijn is niet doorbroken

4 okt 17.00u: Nu een afgeronde stijgende wig

Agenda van maandag 30 sep t/m vrijdag 4 okt 2019

 

De analyse van gisteren:

3 okt slot: Een potentiŽle bodem in de daggrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven