ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De Amsterdamse aandelenmarkt heeft deze week een fraaie en duidelijke stap naar boven gezet. De top die in juli in de AEX ontstond, tot dan toe het hoogste punt van het jaar, werd op een overtuigende wijze doorbroken. Eind vorige maand stelde ik aan de hand van de maandgrafiek vast dat een dergelijke stap van de bovenkant van een lange termijn kanaal in die grafiek het volgende doel zou maken. U ziet de lijnen van dat kanaal terug in deze weekgrafiek, dat zijn de lijnen e en f. Stijgt de beursindex verder dan is lijn e het doel. In de maandgrafiek ligt die lijn deze maand rond 610 punten, dat is vooralsnog dus het richtpunt dat ik hanteer. De maandgrafiek weegt zwaarder dan de weekgrafiek.

  • Zou op deze doorbraak een terugkeer naar de doorbroken grens 586,3 volgen, een zogenaamde test, dan dient de graadmeter boven dat niveau te blijven. We hebben nu achtereenvolgens een doorbraak in de dag- en in de weekgrafiek gezien. Ter bevestiging dient aan het einde van de maand eenzelfde doorbraak in de maandgrafiek tot stand te komen. Dit wil zeggen dat de beursindex het resterende deel van de maand november boven 586,3 zal moeten blijven. Dat controleer ik.

  • De candle van vandaag is rood, maar veel verloren we niet in de AEX. De graadmeter sloot maar 0,1% lager. De candle van gisteren was weliswaar een potentiŽle top en er volgde een rode candle ter bevestiging, maar dit kun je nog geen topvorming noemen. De marktgraadmeter zou alsnog verder kunnen stijgen.

 

  • De situatie in de Bollinger Bands is een dubbeltje op zijn kant. Het slot van de dag lag min of meer op de bovenste lijn van de banden. Een terugkeer binnen de indicator kun je dit niet noemen, maar een slot erboven evenmin. Ik weet niet wat ik hiermee moet doen, dat laat ik noodgedwongen maar even zo.

  • In de uurgrafiek zien we de nog niet afgeronde rechthoek 595,3 - 597,7. Dit patroon fungeert over het algemeen als voortzettingspatroon en dat wordt het bij een uitbraak naar boven. Het koersdoel wordt dan 600.

  • Een enkele keer eindigt de rechthoek als omkeerpatroon. Dit keer wordt het dat bij een daling onder de stippellijn rond 595,3 en de bodem rond 595,2 van vandaag. Het koersdoel dat bij dat verloop hoort is 593.

  • Uit de kwartiergrafiek blijkt dat er na een eventuele uitbraak naar beneden steun kan zijn rond 593,8. Het lijkt me goed dat we ons daar dan op richten in plaats van op het doel 593 dat we bij de uurgrafiek zagen.
  • Het slot van de dag lag in het midden van de rechthoek. Men liet beide mogelijkheden, een uitbraak naar boven of beneden, open.

Resumerend: 

Onze aandelenmarkt heeft deze week een belangrijke positieve ontwikkeling gerealiseerd. We zagen een fraaie en overtuigende doorbraak door de top uit juli die rond 586,3 lag. Eerder deze week zagen we deze doorbraak in de daggrafiek, nu dus in de weekgrafiek. Onze aandelenmarktgraadmeter kan op grond hiervan naar 610. Het is wel van belang dat de AEX de rest van de maand boven 586,3 blijft, zodat eind november ook in de maandgrafiek een doorbraak wordt genoteerd. Ik ga de komende weken daarom na of de beursindex zich daadwerkelijk boven 586,3 handhaaft. In de uur- en  kwartiergrafiek zien we de rechthoek 595,3 - 597,7, die is relevant voor het korte termijn verloop. Breekt de marktindex naar boven uit dan wordt dit een voortzettingspatroon, waarbij het koersdoel 600 wordt. Bij een uitbraak naar beneden, waarop de kans normaliter iets kleiner is, wordt de rechthoek een omkeerpatroon. De stippellijn door een voorgaande bodem rond 593,8 in de kwartiergrafiek wordt dan het eerste doel. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 8 nov 2019, 18.50u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

8 nov 09.15u: Steun AEX bij bodem van gisteren

8 nov 10.00u: Niet losgekomen van steunniveau

8 nov 11.00u: Steunniveau wordt goed verdedigd

8 nov 12.00u: Verlies van vanmorgen weggewerkt

Vrijdag 8 nov 2019: Wat is me opgevallen?

8 nov 14.00u: Mislukte uitbraakpoging uit patroon

8 nov 15.00u: Hogere bodem in kwartiergrafiek AEX

8 nov 16.00u: De AEX is snel op en neer gegaan

8 nov 17.00u: Een uitbraak is nog realiseerbaar

Agenda van maandag 4 nov t/m vrijdag 8 nov 2019

 

De analyse van gisteren:

7 nov slot: Een vijfde groene candle in de daggrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven