ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De rode candle van vandaag houdt in dat de hammer van gisteren niet bevestigd is als bodem. Een nadere conclusie is echter niet te trekken, we bevinden ons met de AEX nog steeds in de zijwaartse koersontwikkeling van de laatste tijd. Een daling onder 536,9 of een stijging boven 544,9 zouden de beursindex uit dit verloop brengen, Daarmee zou de markt respectievelijk kiezen voor een correctie op de stijging van de afgelopen maanden of een voortzetting daarvan. 

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands bleef de beursgraadmeter ook vandaag boven de middellijn. Het gaat om een potentiŽle steunlijn, zolang we de dagen erboven afsluiten is een vervolg naar boven mogelijk. De banden zijn vrij smal, een teken dat ons mogelijk een stevige beweging omhoog of omlaag te wachten staat.

  • Net als de voorgaande dagen pakte ook vandaag een daling onder de bodem van de dag ervoor niet negatief uit. De AEX werd al snel gekocht. Het is dit jaar tot nog toe de normaalste zaak van de wereld dat de beursgraadmeter wordt gekocht en terug naar boven wordt gebracht na een daling onder een voorgaande bodem. Je mag zo langzamerhand wel zeggen dat hier om dit te bereiken actief voor gehandeld wordt. Ondertussen komen de toppen die worden neergezet steeds lager uit. Dat kreeg doordat er gericht wordt gekocht na iedere daling onder een eerder gevormde bodem echter geen negatieve gevolgen. De AEX wordt bij elke daling op een efficiŽnte wijze opgevangen en teruggestuurd naar boven. Zolang dit het geval is doen we er verstandig aan alle mogelijkheden open te houden.

  • Bij de daggrafiek noemde ik de grenzen 536,9 en 544,9. Naar de eerste grens of lager gaan we bij een daling onder 537,4, al zal ook dan de beursindex mogelijk actief worden opgevangen en is het dus onzeker wat het gevolg zal zijn. Kopers hebben zo langzamerhand overigens wel heel wat geld uitgegeven om de graadmeter voor een daling te behoeden en daar komt op een gegeven moment als daar geen stijging op volgt wel een eind aan. Gaat de index morgen naar boven dan krijgen we te maken met toppen rond 540,6, 541,2, 542,4, 542,8 en 543,1. Worden die allemaal doorbroken dan is de kans aanwezig dat vervolgens ook 544,9 uitgenomen wordt.

Resumerend: 

De rode candle van vandaag houdt in dat de hammer van gisteren niet bevestigd werd, we bleven feitelijk in de zijwaartse koersontwikkeling van de laatste tijd. Daar komen we alleen uit als de bodem rond 536,9 of de top rond 544,9 doorbroken wordt. De kans is aanwezig dat we dan een stevige beweging krijgen. Naar 536,9 of lager gaan we bij een daling onder 537,4. Hierbij is het verstandig om te volgen of de AEX eventueel opnieuw wordt opgevangen en teruggestuurd naar boven. Naar 544,9 of hoger gaan we indien achtereenvolgens de toppen rond 540,6, 541,2, 542,4, 542,8 en 543,1 worden doorbroken.

En dan nog dit...

Het verloop van de Franse beurs is de laatste tijd nogal eigenaardig, dat gaan we bekijken in de daggrafiek van de CAC40.

  • U ziet een stijgend kanaal en een CAC40 die sinds halverwege vorige maand als het ware tegen de bovenste lijn van dit patroon is geplakt. Dat is ongewoon. De candles van afgelopen vrijdag, maandag en vandaag zijn inverted hammer die op weerstand wijzen, de candle van gisteren vormt als hammer een teken van steun. De stand is drie tegen een. Waren kopers minder vasthoudend dan sinds halverwege februari het geval is dan zou ik nu zonder meer zijn uitgegaan van een daling naar de onderkant van het kanaal. Nu moet ik het in het midden laten en kijk ik morgen eerst maar of de candle van vandaag eventueel met een rode candle wordt bevestigd als top. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 6 mrt 2019, 18.46u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

6 mrt 09.15u: Licht lager begin van de beursdag

6 mrt 10.00u: AEX gedaald naar bodem van gisteren

6 mrt 11.00u: Onder bodem van gisteren gekomen

6 mrt 12.00u: AEX werd opnieuw omhoog gestuurd

6 mrt 14.00u: Beursgraadmeter terug naar boven

6 mrt 15.00u: Kopers hebben de controle weer

6 mrt 16.00u: Eerst omhoog en dan weer omlaag

6 mrt 17.00u: De hakken zijn in het zand gegaan

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven