ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een stijging die zich vandaag voordeed heeft me parallel aan lijn b in de daggrafiek lijn p doen tekenen. Dit type lijn heb ik in het verleden opvolgende trendlijn genoemd. De naam spreekt voor zich, hij heeft lijn b opgevolgd. Deze nieuwe lijn heeft de taak van lijn b overgenomen en de stijgende trend blijft intact zolang deze lijn niet doorbroken wordt. Het gaat bij dit type lijn overigens regelmatig om de laatste fase in een stijging, een tijdelijke verlenging als het ware. Zolang lijn p als steunlijn fungeert is de opmars echter intact.

  • Kopers deden vandaag een poging om de AEX terug te brengen boven de vorige week doorbroken lijn b. Dit lukte niet, in die zin dat het slot van deze dag onder de lijn viel. Lijn b blijft dus een potentiŽle weerstandslijn en zal doorbroken moeten worden wil meer ruimte naar boven worden gecreŽerd. Een slotstand boven lijn b zou van de stippellijn rond 554,3 het volgende doel maken. Wordt lijn b niet doorbroken dan is het zaak scherp te volgen of lijn p als steunlijn blijft dienen.

  • De bovenste lijn van de Bollinger Bands krult om en dat vraagt om attentie. Op dit moment is het beeld echter nog sterk.

  • Een nieuwe hogere top en een nieuwe hogere bodem tonen in de uurgrafiek dat de opwaartse trend er nog steeds is. De laatste bodem is die rond 541,7 van vandaag, waar de AEX boven zal moeten blijven voor behoud van het patroon van hogere bodems en dus van de trend. Een doorbraak door de top rond 544,9 zou een volgende stap in dit patroon zijn.

  • Op grond van de kwartiergrafiek kan ik dit keer niets toevoegen aan het voorgaande.

Resumerend: 

Naar aanleiding van de stijging van vandaag heb ik in de daggrafiek lijn p parallel aan lijn b getekend. Deze lijn heeft de functie als steunlijn overgenomen van lijn b. Zolang lijn p intact is als steunlijn is de stijgende trend intact. Lijn b kan echter nog weerstand vormen. Een slot boven die lijn zou de weg naar 554,3 open leggen. Zolang lijn b niet doorbroken is wordt het in verband met een eventuele doorbraak letten op de koersontwikkeling ten opzichte van lijn p. In de uurgrafiek zijn aan het patroon van hogere toppen en hogere bodems een nieuwe top en bodem toegevoegd. Die bodem vinden we rond 541,7 en daar moet de AEX voor behoud van het patroon van hogere bodems en dus van de stijgende trend boven blijven. Een doorbraak door de top rond 544,9 zou een volgende stap zijn in het patroon en dus ook in de opgaande trend.

En dan nog dit...

De stap naar boven op de aandelenmarkten werd vandaag gezet naar aanleiding van een tweet van President Donald Trump, tegenwoordig ook wel President Donald Tweet genoemd . Hij meldde via zijn favoriete medium dat de handelsbesprekingen met China goed verlopen. Het plan is om zodra nog wat stappen zijn gezet een ontmoeting met President Xi te plannen, teneinde een handelsverdrag te tekenen.

  • We gaan na elke positieve opmerking van Trump over de besprekingen verder omhoog. NaÔef of niet, beleggers geloven hem op zijn woord. De S&P500 index staat nu bij een potentieel weerstandsniveau, de stippellijn door eerder ontstane toppen rond 2.815. Vanavond of de komende dagen moet blijken of het vertrouwen van beleggers ook groot genoeg is voor de realisatie van een doorbraak. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 25 feb 2019, 18.50u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

25 feb 09.15u: Mislukte doorbraakpoging naar boven

25 feb 10.00u: Meteen aanloop voor nieuwe poging

25 feb 11.00u: Nogmaals teruggekeerd onder lijn n

25 feb 12.00u: Candle uurgrafiek niet bevestigd

25 feb 14.00u: Inverted hammer top geworden

Wolters Kluwer: In laatste fase lange stijgende trend

25 feb 15.00u: Poging om hogere bodem te zetten

25 feb 16.00u: Uitbraak naar boven geen slimme zet

25 feb 17.00u: Nieuwe bodem na daling onder vorige

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven