ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De doji van vorige week bij het weerstandsniveau 564 gaf twijfels aan in de markt. Deze week hebben beleggers die van zich afgeschud en opnieuw een groene candle neergezet. Het was een sterke beursweek. We zijn weer een stap dichter bij de top rond 576,9 van vorig jaar juli, alleen de stippellijn rond 572,8 zit er nog tussen als potentieel weerstandsniveau.

  • Vanmorgen brak de AEX naar boven door lijn i. Vanmiddag hebben kopers er aan het eind van de middag nauwgezet voor gezorgd dat de graadmeter boven deze lijn bleef. Daartoe werd twee maal voor steun gezorgd, een keer precies op 569 (waar lijn i vandaag lag) en in de slotveiling vlak erboven voor een tweede keer. De lijn speelt geen rol meer, de wig gevormd door de lijnen i en a evenmin. Het is een ongewone ontwikkeling, want een uitbraak naar beneden is wat zich bij dit patroon relatief het vaakst voordoet. De uitzondering bevestigt de regel.

  • Lijn a is overgebleven als nuttige lijn. De opmars van de beursindex is intact zolang de marktgraadmeter boven deze lijn noteert. 

  • Het hoogste punt van vandaag lag rond 571,5. Bij een doorbraak door die top gaat de index naar het bij de weekgrafiek besproken niveau 572,8 of, bij een doorbraak door die grens, naar 576,9.

  • Een achtereenvolgende daling onder lijn a (dinsdag rond 566,8) en de bodem rond 558,9 van een week geleden zou een negatieve ontwikkeling zijn en de start van een correctie. Bij een daling onder lijn a is tussen die bodem en de lijn echter nog bodemvorming mogelijk.

  • De AEX kwam door de stijging van vandaag in de daggrafiek met Bollinger Bands opnieuw in de buurt van de bovenste lijn. De sterke stijgende trend bleef hierdoor gehandhaafd. Vanuit deze grafiek gezien staat niets een vervolg omhoog in de weg.

  • Op de bodem van gisteren rond 564,9 is vanmiddag een bodem bij 569 gevolgd. Die ligt dus een stuk boven die van gisteren, hetgeen een sterke stemming illustreert. Komende dinsdag kijk ik allereerst of we boven 569 blijven, als dat het geval is check ik of we eventueel door 571,5 breken.

  • Indien een daling onder het steunniveau 569 volgt let ik op of lijn a in de daggrafiek eventueel doorbroken wordt. Die vinden we dan zoals gezegd rond 566,8. Aan de hand daarvan redeneer ik dan in mijn updates verder.

Resumerend: 

Onze markt schudde de twijfels van vorige week van zich af, deze week werd opnieuw een groene candle in de weekgrafiek neergezet. Alleen het potentiŽle weerstandsniveau 572,8 scheidt ons nu nog van de top rond 576,9 van juli vorig jaar. Lijn i en de wig in de daggrafiek hebben door het slot boven de lijn geen betekenis meer. Lijn a heeft dat nog wel, de opwaartse koersontwikkeling van de AEX is intact zolang de index boven deze lijn koerst. Na het Paasweekend let ik om te beginnen op het verloop ten opzichte van het steunniveau 569 van vanmiddag. Als de graadmeter zich daarboven handhaaft kijk ik of de top rond 571,5 van vandaag eventueel uitgenomen wordt. Een doorbraak zou een vervolg naar 572,8 of, bij een eventuele stijging boven die weerstandsgrens, naar 576,9 veroorzaken. Bij een daling onder 569 hangt het vervolg af van het koersverloop ten opzichte van lijn a in de daggrafiek, die dan rond 566,8 ligt. Negatief zou de ontwikkeling worden bij een achtereenvolgende daling onder lijn a en de bodem rond 558,9. Dat zou de start van een correctie zijn. Tussen lijn a en die bodem is bij een daling onder de lijn echter nog bodemvorming mogelijk. Zou de lijn doorbroken worden dan wil dat dus nog niet direct zeggen dat het vervolg negatief gaat zijn. 

En dan nog dit...

Morgen is de beurs gesloten vanwege Goede Vrijdag. Aanstaande maandag is het Tweede Paasdag en ook dan zal er geen handel zijn. Het is dus een vierdaags en ook nog eens zonnig beursweekend waar we van kunnen gaan genieten. Ik wens u fijne Paasdagen, graag tot aanstaande dinsdag. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 18 apr 2019, 18.18u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

18 apr 09.15u: AEX al snel boven slot van gisteren

18 apr 10.00u: Lagere top in kwartiergrafiek AEX

18 apr 11.00u: Cijfers niet relevant voor onze markt

Donderdag 18 apr 2019: Wat is me opgevallen?

18 apr 12.00u: AEX index zonder scrupules bestuurd

18 apr 14.00u: Beursindex wordt bij 570 gehouden

18 apr 15.00u: Graadmeter staat nog steeds bij 570

18 apr 16.00u: AEX is iets boven 570 geŽxpireerd

18 apr 17.00u: Bij 569 voor steun in AEX gezorgd

Agenda van maandag 15 apr t/m vrijdag 19 apr 2019

Naar boven