ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag werd de top van 19 maart jongstleden doorbroken, overigens maar met een klein stukje omdat het slot er niet ver boven lag. Het geeft desalniettemin aan dat onze aandelenmarkt speculeert op een vervolg naar boven. Komt dat er dan is de stippellijn rond 564 als eerstvolgend potentieel weerstandsniveau zolang de index blijft stijgen het doel. De lijn is trouwens afkomstig van de top uit 2007, waar in theorie opnieuw weerstand zou kunnen liggen. Bij een stijging boven het hoogste punt 557,3 van deze dag gaan we verder in die richting.

  • Onze markt heeft er ook vandaag voor gekozen het gap van gisteren tussen 549 en 552 open te houden. Of daar nog verandering in komt kan ik niet zeggen. De aantrekkingskracht van het gap is in ieder geval kleiner geworden, want vele derivatenposities rond het gap die voor die aantrekkingskracht zorgden zullen ondertussen zijn aangepast. Een tweede factor die het ongewis maakt of de AEX nog terugkeert naar 549 om het gap te sluiten is lijn a. Dit is namelijk een potentiŽle steunlijn. We zullen zien, ik volg voor alle zekerheid nog wel of het wellicht toch nog van een gang naar 549 komt.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is nog ruimte naar boven, want de bovenste lijn van de indicator is nog niet bereikt. Uit de huidige situatie kan bovendien een stijgende trend zoals die vanaf half januari voortkomen. De banden geven momenteel dus reden om optimistisch te zijn.

  • De tussen de middag doorbroken grens 555,6 is morgen een potentieel steunniveau, ook hier dus reden om een positieve verwachting te koesteren.

  • De enige reden om in het achterhoofd toch nog rekening te houden met een daling is het grote nog niet gesloten gap. Het koersverloop van morgen zal ons leren of een eventuele terugkeer naar en in dat gap eventueel nog speelt. Ik laat het nog niet helemaal los.

Resumerend: 

De top van 19 maart jongstleden is doorbroken en onze aandelenmarkt speculeert dus op een voortzetting naar boven. Wordt het hoogste punt 557,3 van vandaag doorbroken dan gaan we verder in de richting van 564, het eerstvolgend potentieel weerstandsniveau. De markt koos ervoor ook vandaag het gap tussen 549 en 552 open te houden. Hierdoor zal de aantrekkingskracht van het gap verminderd zijn. De stippellijn rond 555,6 is een potentieel steunniveau. Het gegeven dat lijn a daarnaast een potentiŽle steunlijn is maakt het onzeker of de AEX nog terugkeert naar 549 om het gap te sluiten. Ik laat die mogelijkheid echter nog niet helemaal los, het koersverloop morgen zal ons leren of een terugkeer naar het gap eventueel toch nog speelt.

En dan nog dit...

U bent gewend op deze plaats een extra grafiek met een korte analyse te vinden, maar dat verandert met ingang van vandaag. Alleen agenda zaken zal ik nog vermelden op deze plaats, dus meestal zult u hier niets vinden. Er is met ingang van vandaag een nieuwe pagina voor in de plaats gekomen. Daarin bespreek ik dagelijks een of meer grafieken die me vanwege een interessante technische situatie zijn opgevallen. De link naar de rubriek vindt u vervolgens op de homepage tussen de andere koppelingen. Ik beperk me niet meer tot indices zoals dat hier het geval was, maar kijk naar alle beleggingscategorieŽn. Vandaag schreef ik de eerste aflevering: Nieuwe rubriek: Wat is me opgevallen? -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 2 apr 2019, 18.24u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

2 apr 09.15u: Een doorbraakpoging bij top 555,6

2 apr 10.00u: Voorgaande top nog niet doorbroken

2 apr 11.00u: AEX is blijven liggen bij weerstand

2 apr 12.00u: Nauwelijks nog beweging  in de AEX

Nieuwe rubriek: Wat is me opgevallen?

2 apr 14.00u: Top 19 mrt jongstleden is doorbroken

2 apr 15.00u: Korte termijn top in kwartiergrafiek

2 apr 16.00u: AEX index is licht verder gestegen

2 apr 17.00u: Een klein toppatroon in ontwikkeling

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven