ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het gap dat gisteren ontstond is gesloten, de candle van vandaag overbrugt het gisteren open gebleven koersgebied waarbinnen toen niet gehandeld werd. Is een gap gesloten dan kan het gedaan zijn met de stijging, de graadmeter zou morgen dus opneuw kunnen dalen. Een eventuele doorbraak door de bodem rond 543,9 zou een daling naar 540,7 of lager aangeven. in dit geval echter is de veerkracht vorige en deze week zo groot geweest dat we ook rekening moeten houden met de optie dat de beursgraadmeter verder oploopt. Wallstreet blijft morgen bovendien dicht, het volume zal dus laag zijn en de kans op winst dientengevolge behoorlijk groot. Voor een voortzetting naar boven dienen in deze grafiek om te beginnen de toppen rond 552,7 te worden uitgenomen. 

  • De Bollinger Bands toont ons dat we met een dalende trend van doen hebben, dat is het geval zolang de AEX onder de middellijn van deze indicator staat. Dit is een potentiŽle weerstandslijn, van een voortzetting naar boven kunnen we niet uit gaan zolang de graadmeter deze lijn niet doorbroken heeft.

  • In de uurgrafiek zien we een kanaal dat we goed kunnen gebruiken om te volgen of de opgaande beweging gehandhaafd blijft. Die beweging is intact zolang de AEX boven de onderkant van het kanaal blijft, dat is lijn y. Bij een stijging kunnen de top rond 551,7 of de bovenkant van het patroon, lijn y', eventueel weerstand vormen.

  • Breekt de AEX morgen naar beneden uit het kanaal dan ga ik op zoek naar mogelijke steunniveaus. Dat kan ik op dit moment nog niet doen, want ik moet zolang het kanaal intact is uit gaan van een vervolg naar boven.

Resumerend: 

Het gap van gisteren is gesloten, want de candle van vandaag in de daggrafiek overbrugt het gisteren open gebleven koersgebied. Hiierop kan een daling volgen, een doorbraak door 543,9 zou de marktgraadmeter naar 540,7 of lager doen dalen. De veerkracht die de markt heeft getoond is echter dermate groot dat een verdere stijging van de AEX mogelijk is. Een doorbraak door de toppen rond 552,7 is het eerste dat nodig is als aanzet voor een eventuele voortzetting naar boven, in de daggrafiek met Bollinger Bands zal de middellijn moeten worden doorbroken. In de uur- en kwartiergrafiek is sprake van het stijgend kanaal y-y', dat kanaal is voor de korte termijn ontwikkeling van belang. De opgaande beweging is intact zolang de index boven de onderkant van het kanaal blijft. Weerstand kan er bij een eventuele stijging zijn rond 551,7 of bij de bovenkant van het kanaal. Breekt de beursgraadmeter naar beneden uit het patroon dan ga ik op zoek naar mogelijke steunniveaus, iets dat ik nu nog niet wil doen omdat de naar boven gerichte beweging door een slot boven de onderkant van het kanaal intact bleef.

En dan nog dit...

In de Dow Jones tekent zich langzaam een patroon af waar we wat aan zouden kunnen hebben, dat bespreek ik vanavond.

  • Het patroon dat in ontwikkeling is in de daggrafiek van de Dow Jones is een driehoek. Wordt dit patroon afgemaakt met een uitbraak aan de onderkant dan houdt dit in een voortzetting naar beneden in. De stippellijn rond 23.360 zou dan het doel worden. Een eventuele uitbraak naar boven uit de driehoek zou het patroon daarentegen onbruikbaar maken. De meest waarschijnlijke ontwikkeling bij deze formatie is die van een vervolg naar beneden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 3 jul 2018, 18.46u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

3 jul 09.15u: Hogere opening, vlag werd ongeldig

3 jul 10.00u: Er is een nieuwe vlag in ontwikkeling

3 jul 11.00u: Doorbraak naar boven gerealiseerd

3 jul 12.00u: AEX bij het 61,8% Fibonacci niveau

3 jul 14.15u: Gap van gisteren is geheel gesloten

3 jul 15.00u: Geen beweging meer in de beursindex

3 jul 16.00u: Daling zorgde voor vorming van kanaal

3 jul 17.00u: Candle toont verkoopdruk in de index

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven