ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het beeld is vandaag niet noemenswaard veranderd. De candle van vandaag is weliswaar rood, maar het slot lag maar 0,15% onder het slot van gisteren. Het is geen wezenlijke verandering van de situatie. Een eventuele doorbraak door de toppen rond 554,9 zou een poging zijn om een voortzetting naar boven te bewerkstelligen. Een daling onder de bodem rond 543,9 zou negatief zijn en resulteren in een daling naar 540,7 of lager.

  • Voor de verwezenlijking van een voortzeting naar boven zal de middellijn van de Bollinger Bands moeten worden doorbroken. De trend is naar beneden gericht zolang de AEX onder deze lijn noteert, zoals dat nu het geval is.

  • Het koersverloop van vandaag zorgde voor de ontwikkeling van een dalende wig. Het is een voorbode voor een vervolg naar boven, waarvan morgen zal blijken wat de waarde ervan is. Daarover heb ik op dit moment mijn twijfels. Het volume was laag, want de Amerikaanse beurzen bleven vandaag dicht. Het is ondoenlijk te zeggen of we waarde moeten hechten aan de wig of niet. Bij een uitbraak naar boven ga ik in ieder geval kijken of daar een doorbraak door de top rond 551,7 op volgt, want die doorbraak is nodig wil de aandelenmarktgraadmeter naar de toppen rond 554,9 kunnen gaan die ik bij de daggrafiek noemde.

  • Een uitbraak naar beneden uit de dalende wig z-z' zou het patroon ongeldig maken. PotentiŽle eerste steunniveaus zijn vervolgens de grenzen 547, 546,5 of 545,7.

Resumerend: 

Het beeld bleef vandaag gelijk. Worden de toppen rond 554,9 doorbroken dan is dat een poging om tot een voortzetting naar boven te komen, een daling onder 543,9 houdt een vervolg naar 540,7 of eventueel lager in. De dalende trend is intact zolang de beursindex in de daggrafiek met Bollinger Bands onder de middellijn blijft. In de uur- en kwartiergrafiek zien we de dalende wig z-z', een patroon dat suggereert dat de AEX index morgen stijgt. Ik twijfel gezien het lage volume van vandaag over de waarde ervan. Bij een uitbraak naar boven kijk ik of de top rond 551,7 vervolgens doorbroken wordt, een doorbraak is nodig om de AEX naar de besproken toppen rond 554,9 of hoger te doen gaan. Breekt de marktindex naar beneden uit de wig dan heeft dat patroon geen waarde meer. Steun kan er dan in eerste instantie zijn rond 547, 546,5 of 545,7. 

En dan nog dit...

Gisteren liet ik de driehoek zien die in ontwikkeling is in de daggrafiek van de Dow Jones, het patroon vormt een aanwijzing voor een voortzetting naar beneden. Ook in de S&P500 daggrafiek is overigens zo'n driehoek ontwikkeld. In de daggrafiek vam de Nasdaq staat een ander voortzettingspatroon in wording.

  • Het patroon in deze daggrafiek van de Nasdaq is een vlag. Bij een uitbraak naar beneden volgt op zijn minst een daling naar de stippellijn rond 7320. Dit is de meest waarschijnlijke optie. Een uitbraak naar boven zou de vlag onbruikbaar maken en dus een sterke ontwikkeling zijn. Opmerkelijk is dat onze aandelenmarkt met de wig in de uur- en kwartiergrafiek aanstuurt op een vervolg naar boven, hetgeen in tegenspraak is met de boodschap die de patronen in de daggrafieken van de Amerikaanse indices ons geven. Het wordt interessant om te zien hoe dit afloopt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 4 jul 2018, 19.00u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

4 jul 09.15u: AEX naar beneden uit trendkanaal

4 jul 10.00u: Twee hammers die bodem vormen

4 jul 11.00u: AEX teruggezet boven doorbroken lijn

4 jul 12.00u: Even boven slot van gisteren geweest

4 jul 14.00u: Licht gedaald in de afgelopen uren

4 jul 15.00u: AEX iets boven bodem van vanmorgen

4 jul 16.00u: Beursgraadmeter is verder gedaald

4 jul 17.00u: Sein voor kopers om actief te worden

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven