ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Na twee inverted hammers is vandaag een hammer gevormd in de AEX daggrafiek. Een hammer heeft een betekenis tegengesteld aan die van de inverted hammer. De candle laat zien dat de markt heeft weten te herstellen van een daling en dat is positief. Het kan een basis zijn voor een voortzetting naar boven. De top van vorige week donderdag rond 542,9 moet daarvoor worden gepasseerd. Eind vorige maand liet ik u aan de hand van de maandgrafiek zien dat rond 544 in die grafiek een potentiŽle weerstandslijn loopt. Daar zou de beursindex naar toe gaan bij een doorbraak door 542,9, een doorbraak met een slotstand uiteraard.

  • De zijwaartse beweging van de laatste anderhalve week heeft ons dicht bij lijn o gebracht, want die is ondertussen uiteraard opgelopen. De lijn ligt morgen ter hoogte van het laagste punt 539,7 van vandaag. Behalve die lijn is ook de stippellijn rond 537,8 een potentiŽle steunlijn, het verloop ten opzichte van die lijnen is belangrijk voor de richting die we aanhouden.

  • De trend in de daggrafiek met Bollinger Bands is onveranderd, dus naar boven gericht. De lijnen waaruit deze indicator is opgebouwd stijgen tenslotte scherp. De naar boven gerichte trend is intact zolang de AEX boven de middellijn staat, wat een potentiŽle steunlijn is.

  • In de uurgrafiek zien we de zijwaartse beweging waar ik het bij de daggrafiek over had nog wat beter. Een daling onder 539,3 of een stijging boven 542,9 zou een einde maken aan deze fase. Het is een kwestie van geduld.

  • In mijn update van 17.00 uur schreef ik dat je tegenwoordig zelfs in de slotveiling doorbraken ziet, een doorbraak van het weerstandsniveau 541,9 achtte ik daarom mogelijk. Kijkt u naar de laatste candle, die van de veiling, dan ziet u dat hiermee een doorbraak door dat weerstandsniveau 541,5 tot stand werd gebracht. Manipulatie van de index in de slotveiling is een normale zaak geworden.
  • In de uurgrafiek zagen we dat 542,9 gepasseerd moet worden voor een vervolg omhoog. In de grafiek staan grijze stippellijnen door voorgaande toppen die daarvoor uitgenomen moeten worden. Aan de hand van die lijnen kunnen we morgen het koersverloop beoordelen.
  • Onder de slotstand van vandaag ziet u twee grijze stippellijnen die relevant zijn in het geval van een daling. De AEX kan alleen naar 539,3 of lager indien die lijnen naar beneden doorbroken worden. Ik gebruik ze dus indien de AEX morgen daalt.

Resumerend: 

Na twee inverted hammers zien we vandaag een hammer in de daggrafiek. De candle geeft met het lichaam aan de bovenkant aan dat een daling werd teruggedraaid en dat is positief. Het kan een basis zijn voor een voortzetting naar boven.  Wordt de top rond 542,9 uitgenomen dan geraken we uit de zijwaartse fase en gaan naar 544, waar in de maandgrafiek een weerstandslijn ligt te wachten. Daalt de index dan kan lijn o in de daggrafiek in de buurt van het laagste punt 539,7 eventueel voor steun zorgen. Uit de zijwaartse fase kunnen we niet alleen met een stijging boven 542,9 komen, maar ook met een achtereenvolgende daling onder 539,7 en de bodem rond 539,3. Er kan in theorie vervolgens rond 537,8 in de daggrafiek steun gevonden worden.

En dan nog dit...

De S&P500 brak afgelopen maandag naar beneden door een trendlijn in de daggrafiek. Vanavond wil ik u laten zien dat dit geen enkel nadelig effect had op het koersverloop van de Amerikaanse beursgraadmeter.

  • De S&P500 is volgend op de rode candle waarmee lijn v naar beneden doorbroken gestegen en loopt ook vandaag tot dusverre omhoog. Ik verwachtte dat de daling onder lijn v gezien de versnellingen naar boven (van lijn t naar lijn u en van lijn u naar lijn v) een correctie zou veroorzaken. Die verwachting is niet uitgekomen, dat mag duidelijk zijn. Het kan niet stuk. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 11 okt 2017, 18.37u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

11 okt 09.15u: Een stijging in de eerste 15 minuten

11 okt 10.15u: AEX opgevangen bij bodem 540,5

11 okt 11.00u: Poging om tot stijging te komen

Randstad: Aandeel kende gisteren een grote stijging

11 okt 12.00u: Stijging van index hield niet aan

11 okt 14.00u: Daling ontwikkeld tijdens de lunch

11 okt 15.00u: AEX gekocht na daling onder bodems

11 okt 16.00u: Weerstand ondervonden rond 541,5

11 okt 17.00u: De grens is nog altijd niet doorbroken

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven