ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX weekgrafiek 170217

  • Kraft Heinz heeft met een overnamebod op Unilever de week gered voor onze beurs. Zonder het bod had de AEX index 8,5 indexpunt lager gestaan, dus rond 490,5. De beursgraadmeter zou ten opzichte van vorige week slechts 0,2% winst hebben geboekt, terwijl de graadmeter nu 1,9% boven het slot van vorige week vrijdag is geŽindigd. Er is een overtuigende groene candle neergezet, waarmee de AEX slechts een punt verwijderd is van de ronde grens van 500 punten. De marktgraadmeter beweegt nog steeds in de richting van de top uit april 2015 rond 510,6. 

AEX daggrafiek 170217

  • Aan de candle van vandaag in de daggrafiek ziet u dat de afgelopen maandag doorbroken grens 489,9 als steunniveau heeft gefunctioneerd. De ontwikkeling is positief en naar boven gericht zolang de AEX volgende week maar boven dit niveau blijft. Een eventuele daling eronder zou verzwakking inhouden.

AEX daggrafiek BB 170217

  • De AEX is terug bij de bovenste lijn van de Bollinger Bands, waarmee de stijgende trend behouden is gebleven.

AEX uurgrafiek 170217

  • Beleggers aan de Amsterdamse beurs zijn zoals u met mij kunt vaststellen optimistisch gestemd. Er werd namelijk tot het laatste moment gekocht, waardoor de beursindex op het hoogste punt van de dag sloot. Men ziet voor aanstaande maandag een vervolg naar boven.

AEX kwartiergrafiek 170217

  • We kunnen maandag allereerst het verloop ten opzichte van lijn k in de gaten houden. Onder lijn k ga ik zoeken naar potentiŽle steunniveaus en ik let dan zeker op de koersontwikkeling ten opzichte van het bij de daggrafiek besproken niveau 489,9, waar we momenteel door de stijging van een procent van vandaag ruim boven staan.

Resumerend: 

Kraft Heinz zorgde er vanmiddag voor dat het een goede beursweek werd voor de AEX index als geheel. Het slot van de AEX lag door het bod van dit bedrijf op Unilever namelijk 1,9% boven dat van vorige week vrijdag. De marktgraadmeter staat slechts een punt onder de ronde grens van 500 punten en beweegt nog steeds in de richting van de top uit april 2015 rond 510,6. In de markt is men er gezien het slot op het hoogste punt van de dag van overtuigd dat we aanstaande maandag een vervolg naar boven krijgen. We kunnen in dat verband letten op het koersverloop ten opzichte van lijn k. Elke stand boven deze lijn houdt een vervolg naar boven in. Belandt de aandelengraadmeter onder de lijn dan bepaal ik waar eventueel steun gevonden kan worden en let met name op het verloop ten opzichte van het afgelopen maandag doorbroken niveau 489,9 waar we momenteel ver boven staan. De index vond daar vandaag steun, een eventuele daling eronder zou dus verzwakking inhouden.

En dan nog dit...

Vanavond ben ik met name geÔnteresseerd in de koersontwikkeling van de S&P500, waarom vertel ik u aan de hand van de daggrafiek die volgt.

  • De S&P500 is in deze daggrafiek naar beneden door lijn o gebroken. De candle waarmee dat gebeurde is klein en daardoor bijna niet te zien, maar staat ter hoogte van de blauwe pijl. De ontwikkeling kan in theorie de vorming van een top in het koersverloop van de index inhouden, dat is de reden van mijn aandacht. Zou de S&P500 vanavond nog wat verder dalen dan raak ik wat meer overtuigd van topvorming, op grond van de stand van 18.30u (2343) ben ik daar nog niet helemaal zeker van. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst vrijdag 17 feb 2017, 18.47u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

17 feb 09.15u: Lichte daling in het eerste kwartier

17 feb 10.00u: AEX is gedaald in het eerste uur

17 feb 11.00u: Net boven maandag doorbroken grens

17 feb 12.00u: Vooralsnog steun gevonden bij 489,9

17 feb 14.00u: Sterke lunchpauzestijging gerealiseerd

17 feb 15.00u: AEX door Unilever bij recente toppen

17 feb 16.00u: Index boven de top van eergisteren

17 feb 17.00u:  Wig, maar toch direct een stijging

 

Agenda van maandag 13 feb t/m vrijdag 17 jan 2016

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven