ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 250417

  • De opening van vandaag lag bijna 0,4% boven het slot van gisteren, aan het einde van de dag resteerde een winst van 0,06%. De slotstand lag dus in de buurt van het slot van gisteren, hetgeen van de candle van vandaag een bearish oounterattack line maakt. Het gaat om een potentieel toppatroon, dat morgen bevestiging nodig heeft in de vorm van een rode candle voordat we zeker weten dat het om een top gaat.

AEX daggrafiek BB 250417

  • De ontwikkeling van vandaag betekent een tweede candle boven de Bollinger Bands in deze daggrafiek. Hoewel een index een paar dagen boven de banden kan blijven moeten we bij elke stand erboven rekening houden met een eventuele terugkeer binnen de indicator. De kans op een daling is morgen dus aanwezig.   

AEX uurgrafiek 250417

  • Gisteren ontstond tussen 513,6 en 521 een gap. Dat gap zou nog gesloten moeten worden door middel van een daling naar 513,6 of lager. Gaps worden namelijk meestal gesloten. In dit geval valt het ook nog eens samen met gaps in vrijwel alle indices en futures, des te meer reden om met het sluiten ervan rekening te houden. De AEX index zou morgen allereerst naar 521 moeten gaan, om daar vervolgens naar beneden doorheen te breken. Dat zou de start zijn van de ontwikkeling waarmee het gap wordt gesloten.

AEX kwartiergrafiek 250417

  • Vanmiddag ontstond aan het einde van de dag een kleine vlag in de kwartiergrafiek. Het patroon geeft aan dat de markt impliciet rekening houdt met lagere koersen. De vlag zegt morgenochtend echter niets meer, dan zijn de koersontwikkelingen in andere indices en eventueel nieuws belangrijker.
  • Realiseert de markt een uitbraak naar boven uit de vlag dan kunnen we gaan kijken naar de koersontwikkeling ten opzichte van de toppen van vandaag rond 526,2 en lijn h. Een doorbraak door lijn h zou een voortzetting naar boven inhouden, waardoor het gap langer opengehouden zou worden of misschien helemaal niet meer wordt gesloten. Op dit moment overigens neem ik aan dat dit laatste wel gebeurt.

Resumerend: 

De candle die vandaag door een hogere opening en een slot in de buurt van het slot van gisteren tot stand kwam is een bearish counterattack line en dus een potentieel toppatroon. Morgen moet blijken of het bevestigd wordt als top. Verder hebben we nu twee candles boven de Bollinger Bands, waardoor we rekening moeten houden met een daling. Tenslotte is er nog het gap tussen 513,6 en 521 dat nog gesloten dient te worden. Op grond van deze drie factoren neem ik aan dat de AEX morgen zal dalen, teneinde het gap te sluiten met een daling naar 513,6 of lager. De eerste stap moet die naar en onder 521 worden. Deze ontwikkeling gaat bij een uitbraak naar boven uit de vlag in de kwartiergrafiek niet door, want dan doet de markt een poging om de stijging voort te zetten. Dit lukt zouden de toppen rond 526,2 en lijn h naar boven doorbroken worden. 

En dan nog dit...

Wat me vandaag is opgevallen zijn nieuwe gaps in de daggrafiek van de Amerikaanse beursindices. We gaan kijken naar de daggrafiek van de Dow Jones.

  • Gisteren kwam een gap tot ontwikkeling in de daggrafiek van de Dow Jones en vandaag opnieuw. Het gap van gisteren werd toegeschreven aan de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen, het gap van vandaag aan kwartaalcijfers van een tweetal bedrijven. De Amerikaanse markt heeft dientengevolge niet een, maar nog twee gaps te sluiten in de nabije toekomst. Feit is dat Amerikaanse beleggers nog steeds risico durven te nemen en dus nog altijd speculeren op een voortzetting naar boven. We kunnen gaan volgen of de top van 1 maart jongstleden rond 21.170 al dan niet wordt uitgenomen. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 25 apr 2017, 18.42u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

25 apr 09.15u: Opening boven toppen van gisteren

25 apr 10.00u: Vlag in wording in de kwartiergrafiek

25 apr 11.00u: Vlag is af, markt streeft naar stijging

25 apr 12.00u: Koersverloop heeft vorm van een wig

25 apr 14.00u: AEX verder omhoog na verlaten wig

25 apr 15.00u: Na daling index wederom naar boven

25 apr 16.00u: Beursindex gedaald na aantikken top

25 apr 17.00u: AEX index bij het slot van gisteren

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven