ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 140916

  • Onze aandelenmarktgraadmeter is vandaag naar beneden door de bodems gebroken die de afgelopen dagen rond 442,8 waren ontwikkeld. Aangezien de stippellijn rond 437,9 door de bodems die op 2 en 3 augustus jongstleden ontstonden het eerstvolgende steunniveau is wordt dat het nieuwe doel. In de buurt van die grens of bij het 61,8% niveau 437,3 kan eventueel steun gevonden worden.

AEX daggrafiek BB 140916

  • De AEX is vandaag opnieuw bij de onderste lijn van de Bollinger Bands gesloten. Deze lijn daalt, net als de middellijn van de indicator, en dat wil zeggen dat er gesproken kan worden over een dalende trend. Dit kan eventueel resulteren in een voortzetting naar beneden, de index zou in theorie namelijk in de buurt van deze onderste lijn kunnen blijven.   

AEX uurgrafiek 140916

  • Vandaag is in de uurgrafiek van de beursgraadmeter een driehoek tot stand gekomen, iets dat ik overigens pas zag bij het schrijven van deze slotanalyse. Een driehoek is een voortzettingspatroon en het koersdoel ervan ligt dicht in de buurt van de stippellijn rond 437,9 waarover ik bij de daggrafiek sprak. De driehoek bevestigt dus de waarschijnlijke voortzetting naar die stippellijn.

AEX kwartiergrafiek 140916

  • De laatste top die vandaag is ontstaan in de kwartiergrafiek van de beursindex is die op 443,5. Zou de graadmeter morgen stijgen en door deze top breken dan kiest de markt voor een herstelbeweging, in plaats van voor een voortzetting naar 437,9.
  • Een daling onder het laagste punt 440,6 van vandaag zou de voortzetting naar 437,9 daarentegen bekrachtigen.

Resumerend: 

De daling van vandaag heeft de AEX index onder de bodems gebracht die rond 442,8 waren ontstaan. Aangezien 437,9 het eerstvolgende steunniveau is neem ik die grens als doel. Er kan zich eventueel nog een uitschieter naar 437,3 voordoen. Zowel in de buurt van 437,9 als bij 437,3 zou een bodem kunnen ontstaan. De driehoek die we zagen in de uurgrafiek bevestigt de veronderstelde gang naar 437,9 en de AEX gaat daadwerkelijk naar dat niveau indien het laagste punt 440,6 van vandaag naar beneden doorbroken wordt. Een analyse is niet volledig zonder dat een niveau of lijn wordt genoemd waarboven de aanname van een vervolg naar 437,9 of 437,3 niet door zou gaan, dat niveau is de laatste top op 443,5 in de kwartiergrafiek. Een stijging boven deze top zou een herstelpoging aangeven. 

En dan nog dit...

Mijn aandacht was de laatste dagen dermate gericht op de wisselvallige koersontwikkeling van de Amerikaanse markten dat het niet kwam van het bespreken van een fraai en niet vaak voorkomend toppatroon in de daggrafiek van de Japanse Nikkei. Ik bespreek dat patroon vanavond alsnog.

  • In de cirkel ziet u acht candles die als het ware los staan van de candles ervoor en die erna. Er is aan beide kanten een gap te zien waardoor dit wordt veroorzaakt. De acht candles vormen bij wijze van spreken een eiland en dat is de reden dat dit toppatroon een Island Reversal patroon wordt genoemd. Meestal blijft het patroon niet staan en wordt het tweede gap, dat naar beneden uit de cirkel, alsnog door middel van een stijging gesloten. Het wordt interessant om te zien of dat ook deze keer gebeurt, juist omdat je dit patroon niet vaak ziet. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 14 sep 2016, 18.42u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

14 sep 09.15u: Licht hogere opening in Amsterdam

14 sep 10.00u: Eerste candle werd meteen een top

14 sep 11.00u: Hammer werd een volgende bodem

14 sep 12.00u: Weer steun bij bodem van eergisteren

14 sep 14.00u: Steunniveau belangrijk voor de markt

BAM: Test neklijn van het hoofd en schouders patroon

14 sep 15.00u: Steunniveau lijkt doorbroken te worden

14 sep 16.00u: Poging om een einde te maken aan daling

OCI: In dalend kanaal na ontstaan van valse beweging

14 sep 17.00u: Top gevormd bij doorbraakpoging 442,8

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven